Tuoreimmat viestit

#1
Experimental / Vs: Kolmesylinterinen tähtimoo...
Viimeisin viesti käyttäjältä Reijo Österberg - tänään kello 16:42:52
Lainaus käyttäjältä: Tapani Honkanen - tänään kello 14:43:45Mikä videossa sanottiin niin?
https://www.radialmotion.com.au/video
Sieltä video
The Radial Motion engine has a common crank journal... tai suoraan
https://www.youtube.com/watch?v=7jf_lS1PO1s&t=21s
#2
Experimental / Vs: Kolmesylinterinen tähtimoo...
Viimeisin viesti käyttäjältä Tapani Honkanen - tänään kello 14:43:45
Mikä videossa sanottiin niin?
#3
Experimental / Vs: Kolmesylinterinen tähtimoo...
Viimeisin viesti käyttäjältä Martti Mattila - maaliskuu 29, 2023, 11:32:08
Valitettavasti toiveesi Kampiakselin rakenteesta Tapani ei osunut. Videossa missä teksti sanotaan "common crankpin alloves the use of easely available conrods" tai sillä sanomalla. Videossa näkyy yhtä kimpaletta suurella vastapainolla oleva kampura ja jakosaumalla oleva kiertokanki. Ranskalainen Salmson, yhdeksän sylinteriä kolme litraa ja se Tapanin keksimä Canton Unne tahdistus 40 hv. Itse askartelen sen riippuvasylinterisen rivimoottorin kanssa, jos olisi vierintälaakerit (kuula,rulla, neulalaakerit) samoilla hölskyvillä öljyillä pärjäisi voitelusta. Mutta öljyn lämpöä ulos siirtävä mahdollisuus heikkenisi.
Australiassa on valitettavasti ennenkin kehitetty toiveajattelu, moottoreita toivottavasti tämä ei liity siihen joukkoon. Polttomoottorissa on kyse tylsän yksinkertaisesta tapahtumasta, polttaa hiilivetyjä syhteella yksi paino osa Hiilivetyjä, 14 paino osaa ilmaa. ja purjelento oppikirjassa sanotaan kuutiometrin merenpintapaineista kuivaa ilmaa painavan 1,3 kg. Ja tämän tylsän tapahtuman ympärillä on elämöity ja siitä saatu innoitusta elämään, minä mukaan lukien. Kun taas oikeat ihmiset miettivät mistä saisi lisää rahaa.
#4
Experimental / Vs: Kolmesylinterinen tähtimoo...
Viimeisin viesti käyttäjältä Tapani Honkanen - maaliskuu 28, 2023, 21:29:10
Mielenkiintoinen tuo viimeisin kolmisylinterinen. Siis mitä siinä on erikoista, niin että voidaan käyttää noin suuria pyörimisnopeuksia, ilman dynaamisen massaepätasapainon haittoja. Oletus on, että yhteisellä kammentapilla on kaikki kolme kiertokankea. Oletus on myös se, että kiertokangen alapää on ehyt silmukka, tyyliin Rotax-nelitahti. Kiertokanget voivat olla melko kapeita. Se kiertokangen alapään jakamattomuus mahdollistaa kapean lenkin ja hyvän pintapainejakautuman. Tietysti kampiakseli on kutistusliitoksin koottu. Kuvista kyllä ei voinut todeta sylinterien aksiaalista porrastusta.
Joskus olen perehtynyt noiden (tähti)moottorien massavoimiin. Kun viisisylinterinen on kauhea vibra, niin semmoista käyttivät vain ryssänmaan moottorinrakentajat. Pyörimisnopeus oli melko alhainen. Minä vuosituhannen vaiheessa kehitin semmoisen tähtimoottorin, missä oli vain sivukiertokankia ja hammaspyöräkoneisto piti kammenkaulalla olevaa kehää, johon kiertokanget yhdistyivät, oikeassa tahdissa, päinvastaiseen pyörintään kampiakseliin nähden. Jopa viisisylinterinen oli hyvin värinätön ja mahdollisti suuren pyörimisnopeuden ja hyvän tehopainon. Ei se kuitenkaan olisi ollut käyttökelpoinen sen tähtimoottorin suuren korkeuden vuoksi.

Mielenkiinnolla seuraan mitä tuosta syntyy.#5
Myydään / Trig TT21 Mode S -lentokoneen ...
Viimeisin viesti käyttäjältä Furl199 - maaliskuu 28, 2023, 17:27:07
Hyväkuntoinen laatikossaan, mukana asennussarja, lomake 1, asennusohje ja käyttöohje.
Ota yhteyttä: furlingerfriedrich@gmail.com
Hinta 800€
#6
Off-Topic – Huumoria löysäpipoisille / Vs: Parit kiwat videot
Viimeisin viesti käyttäjältä Janne87 - maaliskuu 27, 2023, 10:49:29
#7
Myydään / Vs: Myydään Ultrakevyt lentoko...
Viimeisin viesti käyttäjältä Jari Lindevall - maaliskuu 26, 2023, 18:08:45
Ilmoitusta päivitetty.
#8
Experimental / Vs: Kolmesylinterinen tähtimoo...
Viimeisin viesti käyttäjältä Aki Suokas - maaliskuu 25, 2023, 19:25:57
ei nyt vastaus, mutta tällä sivulla komea kokoelma noista mainituista 3-c tähtimoottoreista.
Ja muutamasta uudemmasta (ei-König).
 
Tuo Radial motion on aika päheen näköinen moottori.
#9
Experimental / Kolmesylinterinen tähtimoottor...
Viimeisin viesti käyttäjältä Martti Mattila - maaliskuu 24, 2023, 17:17:03
Tällä viikolla on minulle kerrottu kolmesylinterisestä Tähtimoottorista kahdelta eri taholta. Eräs henkilö oli varusmiehenä sodan jälkeen osallistunut potkurikulkuisten moottorikelkkojen purkamiseen. Rauhansopimuksen vaatimus oli että moiset kelkat tuhotaan ja että niissä oli ollut kolmesylinterinen tähtimoottori hakataan palasiksi. Sylinterit kuulemma sitkeitä kuin mikä, ei Valurautaa. Toinen henkilö oli nähnyt Sastamalalaisen romukaupan romukasan päällä kolmesylinterisen tähtimoottorin. Äkkiä mieleen tulee ainoastaan Viri koneessakin ollut Szekely, Anzani ja Lawrange APU moottori. Mokomat kelkat ovat voineet olla Neuvosto valmisteisia ja käytännön syistä useampi sylinterisiä mistä sylintereitä jätety pois. Tällaiset jutut eivät kiinnosta ketään mutta ehkä joku kuitenkin ja tapahtumat ovat 55 vuoden takaa eli mitkään Königit eivä tule kysymykseen.
#10
Ultrakevyet / Vs: Rotax 912
Viimeisin viesti käyttäjältä Mikko Nikunen - maaliskuu 19, 2023, 10:58:30
Selvä. Maltan vielä hetken.
Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod