0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.
Mutta on niitä oikeita nelipaikkaisia, PA-28-180 ja 181, oikeata kuormattavuutta rittävästi neljälle hengelle, matkatavaraakin saa otaa mukaan ja ainetta kolmen tunnin tarpeisiin. Ja kiirusta voi pitää 135KT todellista, 10 gallonaa tunnissa. On kokeiltu ja sallitulla tehoasetuksella. Neljä miestä kyydissä.
Ei ole tarkoitus mollata kenenkään koneita eikä moottoreita halusin vain kertoa sen että asentamalla paljon puhu-tun dieselmoottorin esim C 172:n tai P-28:n niin siitä tulee senjälkeen n. 3 ja risat paikkainen puupotkurilla ja metallipotkuri (jos siihen enää sellaisen saa laittaa) nitistää vielä 15-20 kg lisää.
Lainaus käyttäjältä: pekka nieminen - Tammikuu 09, 2007, 01:40:56Ei ole tarkoitus mollata kenenkään koneita eikä moottoreita halusin vain kertoa sen että asentamalla paljon puhu-tun dieselmoottorin esim C 172:n tai P-28:n niin siitä tulee senjälkeen n. 3 ja risat paikkainen puupotkurilla ja metallipotkuri (jos siihen enää sellaisen saa laittaa) nitistää vielä 15-20 kg lisää. Noh, jos C172:ssa on esim. 150hp bensamotti kuten OH-CTL:ssä, ei se ole yhtään enempää nelipaikkainen. Eikä varmaan moni pikkupiperikään.//T
Eivät nuo kaikki "vanhat" Piperit, Lycomingit jne. mitään huonoja ole kuten, jotkut ns. kehitysintoilijat tälläkin palstalla antavat ymmärtää.
Jatketaanpa valittamista... Olisin halunnut lentää Ahmosuolle, mutta totesin että semaksaisi luokkaa 550 euroa eli Nokian uuden hienon matkapuhelimen verran ja jotain 1/4kuukausipalkasta. Junalla pääsee jotain 50 eurolla. Koe-eläinpuistossa sanottiin: "Sitävaan miettii koko tän homman järkevyyttä".Olisi kiva, kun kimppakyytejä löytyisi enemmän, yksin vähän hintavaa lentää vähänkinpidempää matkaa. Parempi olisi ehkä keskittyä kentäkiertämiseen tai siihen että yleensäpääsee ilmaan, mikä siinä onkaan sitten tavoitteena.
Jatketaanpa valittamista... Olisin halunnut lentää Ahmosuolle, mutta totesin että semaksaisi luokkaa 550 euroa eli Nokian uuden hienon matkapuhelimen verran ja jotain 1/4kuukausipalkasta. Junalla pääsee jotain 50 eurolla. Koe-eläinpuistossa sanottiin: "Sitävaan miettii koko tän homman järkevyyttä".
Olisi kiva, kun kimppakyytejä löytyisi enemmän, yksin vähän hintavaa lentää vähänkin pidempää matkaa.
Eikä silläkään summalla pääse kuin kääntymään puoliväliin Suomea. Kelasin tuossa käväisemistä Malmilta Rovaniemellä. Laskelmoin äkkiseltään sille tulevan hintaa lähes 900 euroa. Hei hei, Finnairilla siellä ravaa tuohon rahaan loppuiän tarpeiksi. Tai sitten sen fyrkan voi sijoittaa vaikka johonkin ihan muuhun. Kivaahan se lentäminen on, ei siinä mitään, mutta kallista se vaan on. Aivan liian kallista.
Graafeistani olen jättänyt tahalleen ansiolentotoiminnan (ja tarkoitus oli jättää helikopterit pois), myös tarkoitus oli jättää ultrat, ilmaa kevyemmät ja purje ja moput pois (älkää pahastuko )
Ota nyt ihmeessä huomioon ultrakevytluokan nousun, kun teet tilastoja. Ultrakevyiden lentotuntimäärät ovat kasvaneet liki 10% vuosivauhtia ja viime vuonna taisi olla noin 12500h luokkaa. UL-lupakirjojakin on jo yli tuhat ja sekin määrä on kasvanut noin 10% vuosivauhtia. Tosin monella lentäjällä on jonkun toisenkin luokan lupakirja, mutta kyllä uuttakin porukkaa tulee koko ajan. ..Tuo PPL-ilmiö on sinänsä valitettavaa. Omalta kannaltani yksi pääsyy sihen oli JAR-PPL, joka nosti lupakirjan kustannukset ja hankkimisen vaivan merkittävästi. On kuitenkin hyvä tietää että asiaan on reagoitu EASA-tasolla missä MDM.032 työryhmä suunnittelee uutta kevyempää, harrastajille riittävää PPL-lupakirjaa.
Taitaa paremminkin olla että se PPL:n hankkiminen alkaa olla niitä viimeisiä jäljelläolevia asioitaJAR-mailmassa jotka onnistuu jotakuten järkevästi. PPL:nhän saa vielä kohtuuhintaan kerhokoulutuksena.
Sama järjettömäksi kasvanut byrokratia on käytännössä tukkinut jatkokoulutuspolun PPL:n jälkeenitse haaveilin mittarilupakirjasto mutta sen jälkeen kun ATPL-etäteoriatkin lopetetiinja viimeinen "porsaanreikä" jonka avulla harrastaja olisi sen mittarikirjan saanut tukittiinjää vaihtoehdot todella heikoiksi.
Näkee nyt mitä tuo MDM.032 tuo tullessansa mutta voi helposti kuvitella että lopputuluson jokin UPL:n tapainen kirja jolla saa lentää mopedilla päivänvalossa eli kaikki herkutkuten IFR jne jää edelen sen kalliin byrokratian taakse.
Lainaus käyttäjältä: kate - Heinäkuu 25, 2007, 16:07:48Taitaa paremminkin olla että se PPL:n hankkiminen alkaa olla niitä viimeisiä jäljelläolevia asioitaJAR-mailmassa jotka onnistuu jotakuten järkevästi. PPL:nhän saa vielä kohtuuhintaan kerhokoulutuksena.Asiaa voi katsoa useasta näkövinkkelistä. Nykyisessä JAR-maailmassa varmaan on näin. Mutta: Vanhaan hyvään aikaan (noin ennen v.2000) oli kuitenkin vielä kansallinen PPL (A2) olemassa, joka JAR-PPL verrattuna oli a) selvästi edullisempi , b) UPL ja MGPL:stä PPL:ään siirtyville annettiin huomatttavasti enemmän hyvitystä tuntimäärissä, joka osaltaan vaikutti kustannuksiin tuntuvasti, c) oli laadultaan sinänsä ihan riittävä harrastuslentelyyn. JAR-PPL tullessaan hävitti tämän.
Suomessahan otettiin JAR-PPL suomalaisen tapaan kiltisti vastaan, mutta muissa maissahan se aiheutti niin vahvoja protesteja että esim. UK:ssa ja Saksassa ajettiin läpi kansalliset NPPL-lupakirjat vaihtoehtoratkaisuna. Nyt on sitten jopa EASAkin tajunnut että harrastajille on JAR-PPL liian raskas.
LainausSama järjettömäksi kasvanut byrokratia on käytännössä tukkinut jatkokoulutuspolun PPL:n jälkeenitse haaveilin mittarilupakirjasto mutta sen jälkeen kun ATPL-etäteoriatkin lopetetiinja viimeinen "porsaanreikä" jonka avulla harrastaja olisi sen mittarikirjan saanut tukittiinjää vaihtoehdot todella heikoiksi.Tämä on toki valitettavaa. Toisaalta voi pohtia, kuinka suuri osuus harrastelentäjistä on valmis satsaamaan mittarikelpuutuksen hankkimiseen ja etenkin sen ylläpitämiseen, vaikka hankintahinta olisikin edullisempi. Ei kai se ennen JAR-aikaakaan niin kovin yleinen ollut.
LainausNäkee nyt mitä tuo MDM.032 tuo tullessansa mutta voi helposti kuvitella että lopputuluson jokin UPL:n tapainen kirja jolla saa lentää mopedilla päivänvalossa eli kaikki herkutkuten IFR jne jää edelen sen kalliin byrokratian taakse.Joo, aika näyttää. Alustavissa kaavailuissa on kuitenkin aina välillä näkynyt sekin että lupakirjaan saisi suhteellisen yksinkertaisesti ja modulaarisesti hankittua lisäkelpuutuksia, kuten tuo perus-IFR.
Paljonko tiimaa tarvittiin PPL(A2) lupakirjaan 30 ? 35 ? 10..15 tuntia lisää koulutusta kerhokoneellaon vielä pientä verrattuna muuhun harrastuksen kustannustason nousuun.
4.2.1 Ultrakevytlupakirjan haltija saa käyttää lupakirjansa oikeuksia vain, jos hän on vii-meksi kuluneiden 24 kuukauden aikana suorittanut UL-lentokoneen, yksimoottorisen lentokoneen tai TMG-moottoripurjelentokoneen ohjaajana yhteensä:1) vähintään 12 tuntia lentoaikaa ilma-aluksen päällikkönä, mukaan lukien 12 len-toonlähtöä ja laskua, ja2) kokonaislentoajaltaan vähintään yhden (1) tunnin pituisen kertauskoululennon lennonopettajan kanssa. Lennonopettajan on varmennettava nimikirjoituksellaan ja lupakirjanumerollaan hyväksytysti suoritettu kertauskoululento lupakirjan haltijan lentopäiväkirjaan.Tämä koululento voidaan korvata millä tahansa yksimoottorisella lentokoneella tai TMG-moottoripurjelentokoneella suoritetulla kertauskoululennolla, tarkastuslennolla tai lentokokeella.4.2.2 Ultrakevytlupakirjan haltijoiden, jotka eivät täytä 4.2.1 kohdan vaatimuksia, on1) suoritettava tarkastuslento tarkastuslentäjän kanssa, ennen kuin he saavat jatkaa lupakirjansa mukaisten oikeuksien käyttämistä, tai2) suoritettava lisälentoaika tai lentoonlähdöt ja laskut joko koululentona tai yksin-lentoina opettajan valvonnassa täyttääkseen 4.2.1 kohdan vaatimukset.