Lentokoneiden päällystyksen jatkokurssi - projektina Saab Safir

Aloittaja Mari Heikkilä, toukokuu 15, 2018, 16:41:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mari Heikkilä

Lentokoneiden päällystyksen jatkokurssi - projektina Saab Safir
Korpikenttien harrastetoiminnassa on tekninen osaaminen isossa roolissa. Harrasterakenteisten koneiden ylläpitäminen, huoltaminen ja mahdolliset vauriokorjaukset ottavat aikaa ja rahaa. Mikäli osaaminen ilmailuyhteisössä on päässyt hiipumaan, niin edelliset potenssiin 2.  Toimiva lentokone on ilmailuyhteisön ydin ja Suomen lentokausi on vaihteleva mutta lyhyt. Mitä vauhdikkaammin huollot ja korjaukset saadaan tehtyä, sen parempi. Mitä enemmän osaamista omalta tai naapurikentältä löytyy, niin aina vaan parempi.
Räyskälässä tämä kohdattiin jälleen, kun toisen hinauskäytössä olevan Pawneen siivenkärki otti laskussa maahan. Vaurioita tuli, mutta osaamista löytyi ja kone oli poissa hinausrivistä ainoastaan kolme päivää. Jos osaamista ei olisi ollut, niin kesä olisi ollut jo pitkällä, ennen kuin kone olisi ollut jälleen käytössä ja eurojakin olisi kulunut huomattava määrä sekä korjaamiseen että menetettyihin hinauksiin. Kiitos taitavan ja toimeen tarttuvan osaajajoukon asia oli kunnossa nopeasti.
Legendaarinen Pentti Saaristo on ottanut seuraavaksi parin kuukauden projektikseen Saab Safirin kaikkien kangasosien päällystystyön. Päällystäminen tehdään perinteisiä tapoja noudattaen, nykyaikaisilla materiaaleilla. Pentti ottaa jatkokurssilaisia mukaan työhön erikseen sovittaviksi ajankohdiksi. Ohjelmassa on päällystämisen lisäksi mm niittien poistoa ja niittaamista, metallisten perusrakenteiden tarkastamista ja pohjakäsittelyä, kumitankkien tarkastusta jne.
Tähän mielenkiintoiseen ja harvinaislaatuiseen projektiin on nyt mahdollista päästä mukaan osaamistaan hiomaan!

Paikka: Räyskälä, majoitusrakennuksen huoltotila
Aika: sovittavissa Pentin kanssa, 21.5. alkaen
Hinta: 50 euroa
Kaikki jatkokurssin käyneet saavat todistuksen kurssista.
Soita Pentille ja sovi oma kurssijaksosi: 0400 - 160 521
Majoitus/leirintävaraukset: office(at)rayskala.fi


Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod