Kirjoittaja Aihe: LEX Malmi, auttakaa pelastamaan Malmin lentoasema  (Luettu 7717 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa LauriT

 • Aktiivijäsen
 • *
 • Viestejä: 93
 • Oikea nimi: Lauri Tarkkonen
LEX Malmi, auttakaa pelastamaan Malmin lentoasema
« : Syyskuu 13, 2016, 08:22:31 »
Hei, KAIKKI.
En usko, että kukaan tämän forumin seuraajista ei olisi perillä Malmin lentoaseman olemassaolosta käytävästä kamppailusta.  Kansalaisaloite LEX Malmi on saanut monien mielestä yllättävän paljon kannattajia, tätä kirjoitettaessa 36,156 runsaassa kuukaudessa. On vasin todenäköistä, että se saadaan eduskunnan käsiteltäväksi.  Siltä puuttuu kuitenkin vielä 13,844 kannattajaa, mikä on 647 enemän kuin mitä helsinkiläiset keräsivät maan suurimpaan kunnallisaloitteseen, 13197.  Vaikka puuttuvien nimien keräämiseen on vielä melkein 5 kuukautat aikaa, niin keräämisen vauhdilla on suuria taktisia vaikutuksia. Malmin kentän toimijat neuvottelevat Helsingin kaupungin virkamiesten kanssa lentoaseman toiminnan jatkamisesta jossain muodossa, ripeästi kasvava LEX Malmin kannattajamäärä antaisi neuvottelijoille hyvän taustatuen.  Olisi tärkeää saada LEX Malmi eduskuntaan niin nopeasti, että se voidaan käsitellä ennen kunnallisvaaleja, jolloin myös kunnallisvaaleihin ehdokkaiksi asettuvat kansanedustajat joutuvat ottamaan Malmin lentoaseman säilyttämiseen kantaa ihan oikeasti jo ennen kunnallisvaaleja. Edellisten kunnallisvaalien alla enemmistö ehdokkaista oli Malmin lentoaseman säilyttämisen kannalla, mutta valtuustossa he kuitenkin hylkäsivät kentän. 
Malmin lentoasema ei ole yksinomaan lentäjien asia, tähän mennessä on jo todettu, että tämä on koko kansan hanke, LEX Malmi ja Malmin lentoaseman ystävät (MLY) ovat jalkautuneet erilaisiin yleisötapahtumiin, joista allekirjoituksia on kerätty paperilomakkeelle ja ihmiset ovat mielellään allekirjoittaneet ja toivottaneet menestystä.  Pyytäisin nyt kaikkia, jotka eivät vielä ole ehtineet tai ajatelleet, että asia hoituu hyvin ilman minua, klikkaamaan alla olevaa linkkiä ja kantamaan oman kortensa Malmin lentoaseman pelastamiseksi.  Jos vielä jaksatte levittää tietoa perhe- ja ystäväpiiriin, jotta hekin huomaisivat, että voivat osallistua, niin sillä olisi todella vaikutusta. Tällä hetkellä puuttuva 13,844 on kuitenkin suuri luku. Suuruusluokan hahmottamiseksi voisin esittää yhtälön: 13*400+58*150=13900, mikä on luettava, että jos kerääjät osallistuvat 13 yleisötilaisuuteen, josta saisivat keskimäärin 400  ja sen lisäksi nettiin tulisi 58 päivän ajan 150 tuki-ilmoitusta, niin homma olisi hallussa. 
Jokainen voi osallistua.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106
Klikkaa ilmoitusta, vieritä vähän alas, paina kannatan painiketta, toimi ohjeen mukaan. Kannattajan tunnistamiseksi tarvitaan esimerkiksi pankkitunnukset.
Malmin lentoasema on osa suomalaista ilmailuhistoriaa, se on Suomen toisiksi vilkkain lentokenttä ja yleisilmailuverkon tärkein lenkki ja suurin ilmailun koulutuspaikka. Sille ei ole löydetty korvaajaa, eikä sitä voida korvata, jonka vuoksi se on pelastettava.
- Lauri Tarkkonen


Poissa Jari Lindevall

 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 446
  • www.jaccara.com
 • Oikea nimi: Jari Lindevall
Vs: LEX Malmi, auttakaa pelastamaan Malmin lentoasema
« Vastaus #1 : Syyskuu 18, 2016, 15:42:16 »
Allekirjoitettu  :) .

Poissa LauriT

 • Aktiivijäsen
 • *
 • Viestejä: 93
 • Oikea nimi: Lauri Tarkkonen
Vs: LEX Malmi, auttakaa pelastamaan Malmin lentoasema
« Vastaus #2 : Syyskuu 19, 2016, 10:23:44 »
Hei, Kaikki 
Malmin lentoaseman ystävät ja LEX Malmi ovat edenneet monien odotuksia paremmin lakialoitteen kannattajien nimien keruussa.  Vain 40 päivän jälkeen koossa on yli 40,000 kannatatjaa ja loppujen 10,000 keräämiseen on aikaa  144 päivää.  Tämä aloite menee eduskuntaan, siitä ei ole epäillystäkään, mutta tällä voisi olla vaikutusta myös Helsingin yleiskaavan käsittelyyn.  Kaupungin johto, jolla tässä tarkoitan johtavia virkamiehiä sekä isompien puolueiden kunnallisen puolen johtohenkilöitä, ei ole juuri reagoinut tähän tilanteesen, vaan he jyräävät yleiskaavaa, jossa Malmin lentoaseman alueelle on piirretty erilaisia "torneja".  Sellainenkin tieto on vuotanut, että jos se kenttäalue ihan todella osoitatutuu rakentamiskelvottomaksi, niin siihen tulee pieni tekolampi ja mahdollisesti suihkulähde uusien asukkaiden iloksi. 
Valtuustossa on kuitenkin aika voimakas lentoasemaa puolustava joukko, jonka käsitys on, että jos kansalaisaloite, joka läpimennessään tulee vakavasti vaikutamaan Malmin alueen käyttöön, saa jo lokakuun alkupuolella vaadittavat 50,000 kannattajaa, niin se saattaisi johtaa siihen, että Malmin alue erotettaisiin kaavassa omaksi hankkeekseen, jonka käsitely voisi lykkääntyä kunnallisvaalien yli. Tämän vuoksi olisi hienoa, jos kaikki, jotka haluavat tukea Malmin lentoaseman säilyttämistä tekisivät sen mieluummin pian kuin joskus möhemmin, siitä huolimatta, että aikaa on virallisesti jäljellä 10.02.17 saakka.
Kiitokset jo kaikille kannattaneille. Jos mahdollista kiinnittäkää myös ystävienne huomio asiaan. Me kaikki, jotka olemme olleet keräämässä kannatuksia erilaisissa yleisötapahtumissa olemme yllättyneitä kuinka positiivisesti ihmiset ottavat tämän vastaan. Yllättävän yleinen repliikki viime aikoina on ollut: Olikin tarkoitus, mutta kun on jäänyt, mutat onneksi nyt tuli tilaisuus. Monet haluavat kannattaa malmia, mutta tekevät sen huomenna.... pieni kimmoke voi saada heidät tekemään sen jo tänään.
t. Lauri Tarkkonen
 


 

Powered by EzPortal