Kirjoittaja Aihe: Suomen kenttien METARIT eivät välity?  (Luettu 9702 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa sws

  • Aloitteleva jäsen
  • *
  • Viestejä: 2
  • Oikea nimi: Sten Stockmann
Suomen kenttien METARIT eivät välity?
« : Helmikuu 09, 2016, 13:35:53 »
Moi,

huomasin että Suomen kenttien METAR:it (EFHK:ta lukuunottamatta) eivät välity/pävity ulkomaisiin sääpalveluihin eikä mobiiliapplikaatioihin.

Viimeisin data on päivätty 4. helmikuuta.
esim:
http://weather.noaa.gov/weather/current/EFHF.html

http://weather.noaa.gov/weather/current/EFTU.html

(vrt. http://weather.noaa.gov/weather/current/EFHK.html)

TAF päivittyy kylläkin? http://aviationweather.gov/adds/metars/?station_ids=EFHF&std_trans=standard&chk_metars=on&hoursStr=most+recent+only&chk_tafs=on&submitmet=Submit

Tietääkö kukaan miksi?


Poissa sws

  • Aloitteleva jäsen
  • *
  • Viestejä: 2
  • Oikea nimi: Sten Stockmann
Vs: Suomen kenttien METARIT eivät välity?
« Vastaus #1 : Helmikuu 09, 2016, 16:11:08 »
Jahas, tässä vastaus:
Hei,
 
Kiitos yhteydenotosta!
 
Suomen osalta on tehty muutos ns. sääbulletiinien viestittämisessä ilmailun AFTN-viestiverkossa 4.2.2016. Tällöin Ilmatieteen laitos alkoi viestittää bulletiineja Finavian sijasta ilmailun AFTN-viestiverkkoon. Muutoksen yhteydessä bulletiinien lähettäjä muuttui EFHK:sta (Helsinki-Vantaa) EFKL:ksi (Helsinki Kumpula) ja bulletiinit järjesteltiin uudelleen vastaamaan ICAOn ohjeistusta. Tässä yhteydessä muuttui bulletiinien määrä ja niiden sisältämien lentokenttien järjestys. 
 
Muutoksesta on tehty ICAOn määritysten mukaiset muutosbulletiinit (useita kuukausia etukäteen) etukäteen informoimaan kaikkia kansallisia viestikeskuksia maailmassa tästä muutoksesta ja kehotettu tekemään muutokset omiin järjestelmiin. Muutosten teko on kuitenkin jokaisen maan viestikeskuksen omalla vastuulla. Osa viestikeskuksista ei ole muutosta tehnyt syystä tai toisesta.
 
ICAOn ohjeistuksen mukaan ilmailun käyttöön tehtyjä sääsanomia ei saisi jakaa ilmailun viestiverkkojen ulkopuolelle, mutta yleinen käytäntö USAssa on antaa data kaikkien käyttöön. Suuri osa mobiiliappien ja epävirallisten palvelusivustojen laatijoista käyttää USAn palvelusta saatavia tietoja ja niin kauan kuin päivitystä ei NOAAssa tehdä, ongelma jatkuu.
 
Suomessa Ilmatieteen laitoksen tuottama lentosääpalvelu osoitteessa ilmailusaa.fi on virallinen ilmailun sääpalvelu ja sieltä löytyvät ajantasaiset sääsanomat aina. Valitettavasti palvelusta ei tällä hetkellä ole olemassa mobiiliappia.
 
Ystävällisin terveisin,
Anu Lång
 
 
*****************************************************
Anu Lång
siviili-ilmailun yhteyspäällikkö, FM
 
Ilmatieteen laitos, Asiakaspalvelut
Ilmailu ja Puolustusvoimat
 
www.ilmailusaa.fi
www.ilmatieteenlaitos.fi

----------------------------------------------

 

Powered by EzPortal