Video Lapin reissusta

Aloittaja masal, elokuu 19, 2013, 14:02:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

masal

Editoin 20 minuutin pätkän viimeisimmästä Lapin lentoreissusta. Kahdella vesikoneella oltiin liikkeellä.


https://www.youtube.com/watch?v=EG1GXRU9wbM
Markku Salminen

Kari Talvio

Hyvän näkönen pätkähän tuo :thumbsup:
Kari Talvio, Tampere

Jari Lindevall

Mukavaa kuvaa, kiitos Masal:lle.

marko.p

Varmaan hieno reissu, mukava tapa käväistä lapinkierroksella. Joka tapauksessa lähtiessänne Oulunjärveltä siinä lahdessa on keskellä auton kokoinen kivi (5cm pinnan alla)jonka yli menette ikarus noin 10-20cm irti vedestä nousussa. Ilmeisesti tiesitte siitä, tämän kirjoitin tiedoksi josko joku muukin käy kyseisessä paikassa laskussa ottaa huomioon tuon järkäleen. Ympärillä on noin 5m syvää. Lennokasta syksyä kaikille!

FlyHigh

Kotiseudut vilahteli kuvissa, on tämä komia maa.

:)
Toisenpolven koneenrakentaja ja lentäjä

Teuvo Okkonen

Minkälainen kamera Markun koneessa ulkopuolella, miten kiinnitetty?

Kiitos,
terv,
Teuvo
Teuvo Okkonen

masal

No tuota... olen näissä videoissa käyttänyt neljää eri videokameraa vähän siellä sun täällä. Pari GoPro:ta (Hero ja Hero2) sekä pari Panasonic:in normivideokameraa. Paras kuvanlaatu kyllä tähänasti tulee ilmasta kuvattuna tuolla Panasonic HDC SD90 kameralla käsivaralta ikkuna auki kuvattuna. Käsi toimii hyvin värinänvaimentimena. GoPro:t ovat kiinni joko omilla tarrakiinnitteisillä kiinnikkeillä tai sitten sellaisessa kauko-ohjattavassa käänneltävässä telinehässäkässä minkä rakentelin tuossa taannoin. Näillä kaikilla CMOS-kennoisilla kameroilla tuo "jelly" ilmiö häiritsee tapauksesta riippuen enemmän tai vähemmän (tärinä, kuvasuhde, pikselimäärä/nopeus ym... Ja kameran laatuki kyllä). Tästä syystä hommasin myös CCD-kennoisen Panasonic:in, mutta kokeilut tuolla ovat vielä vaiheessa. CCD:llä on sitten muita ongelmia eikä niitä enää ole oikein kuluttajaystävälliseen hintaan tarjolla. (Omani ostin käytettynä).

Eli yhtäkaikki, tarttis vaan kuvata hirvittävästi materiaalia ja sitten valita parhaat palat...
Markku Salminen

Toma

... ja juuri siinä valitsemisprosessissa se aika sitten meneekin.

Hieno reissu ja hyvin valittu :)
Terveisin
Tom Arppe

Teuvo Okkonen

Kiitos Markku.

Omissa kokeiluissani action kameralla kuva "aaltoaa" muutoin kuvan laatu on kelvollinen.
Canonin HF10:n kuva ei tarkennu kun kamera on asennettu poikittain lentosuuntaan nähden.
Canonin langaton kauko-ohjaus ei toimi jos kamera on suunnattu lentosuuntaan (vasen reeva)

terv,
Teuvo
Teuvo Okkonen

Toma

Teuvo, laita se Actionkamera kiinni vaikka jesarilla niin että se ei pääse liikkumaan. Kaikki muoviset kiinnitys systeemit ovat liian heppoisia moottorilentokonekäytössä, purkkareissa toimii kunhan ei ole turbulenttisessa ilmavirrassa.
Eli juju on siinä että se itse kameraosuus on saatava niin että se on yhtä puuta vaikka streevan kanssa niin tulee kelvollista kuvaa. Ei se teline kaunis ole mutta toimii :)
Heti jos se on jonkun varren varassa niin se pääsee tärisemään ja alkaa se aaltoliike johtuen siitä "rolling shutter" tekniikasta.

Saatko Canonista autotarkennus pois? Jos, niin teippaa se rinkula kiinni niin että on ääretön tarkennus jos se on kuvaamassa maisemaa tai jotain siitä välistä jos kuvaa lähempää olevaa kohdetta. Tarkennusrinkula yleensä liikkuu johtuen tärinästä jos sitä ei teippaa kiinni. Autotarkennus on yleensä helisemässä näissä jutuissa.

Kauko-ohjaus on joskus hieman haastava eteenkin jos ovat infrapunalla toimivia. Langallinen on se ainoa varmasti toimiva mutta noihin saa jo niin isoja akkuja ja muistikortteja että kyllä sitä saa pidemmänkin jutun taltioitua jos laittaa sen päälle kun lähtee.
Terveisin
Tom Arppe

Teuvo Okkonen

Kiitos Tom.

Näin se kehitys kehittyy, yhdessä pähkäillen, kiitos!

t, teuvo
Teuvo Okkonen

Toma

Tässä hyvä esimerkki luovasta telineestä ;D


Flying a Glider
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod