Kirjoittaja Aihe: Flutterikysymyksiä?  (Luettu 2898 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 4trade

  • Megaluokan kirjoittelija
  • *
  • Viestejä: 470
  • Oikea nimi: Vesa Kurvinen
Flutterikysymyksiä?
« : Lokakuu 07, 2011, 14:55:54 »
Heräsi pari kysymystä flutterista, ja toivon löytäväni täältä niihin hyviä vastauksia. Kyse on Cassuttin siivekkeistä. Putkirunko ja rätti päälysteenä. Siivekkeissä on tasapainoitus lyijyt siivekkeen kärjessä momenttivarren päässä ja suunilleen samanpituinen käyttövarsi koneen sisällä.

Kysymys kuuluukin, voinko jättää tuon siivekkeen kärjessä olevan painoituksen pois kokonaan ja siirtää sen koneen sisällä olevaan siivekkeen käyttövarteen? Tuo yksinkertaistaisi rakennetta ja jättäisi ylimääräisen virtauksen sekoittavan vipuvarren pois.

Täytyykö tuo painoitus olla "vapaasti värähtelevässä" siivekkeen massassa vai toimiiko tuo myös käyttövarressa, mikä sitoo siivekkeen "jäykäksi" tuolta kohtaa?

Lisään kuvan tuosta koneen sisällä olevasta käyttövarresta. Keltainen pystytanko on siivekkeen työntötanko ja punainen tuo siivekkeen käyttövarsi johon on mahdollista lisätä siivekkeen painoitus.

Quidquid Latine dictum sit, altum videtur

Poissa ttorri

  • Superkirjoittelija
  • *
  • Viestejä: 118
  • Oikea nimi: Timo Torri
Vs: Flutterikysymyksiä?
« Vastaus #1 : Lokakuu 08, 2011, 16:39:04 »
Ei kannata jättää pois, se paino on kärkeen lisätty jostain syystä ja kuuluu sinne. Siivekkeen tyven kampi toimii myös vastapainona joten sitäkään ei kannata muuttaa.
Ihannetapauksessa puntti jaetaan ohjainpinnan koko pituudelle. Toi keltanenkin putki on osittain tasapainottava (tarkoittaa sitä, että et voi korvata sitä esim. alumiinilla ilman balansointiseikkoja), Nyt siivekkeessä on siis puntti kärjessä ja tyvessäkin.

Tähän asiaan liittyy teknisten seikkojen lisäksi myös lupa-asioita. Muutos pitää olla suunniteltu ja hyväksytty ennen kun se saadaan toteuttaa. Jälkikäteen ei vissiin oikein onnistu.

Lue toi ketju Purjekoneen flutteri. Siellä hieman lisätietoa.

 

Powered by EzPortal