0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.
”Ymmärtääkseni suomessa on seuraava käytäntö, tämä nyt ei perustu pykäläviidakon seulontaan vaan kuulemani väitteisiin. Saat lentää alle 150m koska alle 70kg kone ei ole lentokone joten lentokoneiden säännöt eivät päde, kuitenkin jos ko. aluella matalalla lentäminen on kieletty (melualueet ym.) niin ei tietenkään saa sitä sääntöä rikkoa.”
Onkohan kaikki kuolleet? On ollut hiljaista. Kun noi kiinteäsiipiset ovat niin kovin helppoja tavoitteita, niin havahduin seuraavaan. Otetaan tavoitteeksi superultrakevyt helikopteri. Niitähän on viimeisen seitsemän vuosikymmenen kuluessa rakenneltu paljonkin. Tietynlaiset väärät valinnat konfiguraatiossa ja sopimattomat moottorit ovat torpanneet jatkon. Tässä aluksi pohdittavaa. Tehdään kompressori (keskipakoisahdin) tuollaiseen 30..35 hv ja 7000rpm kevyeen moottoriin. Tässä voisin kelpuuttaa hiilikuidun.Kompressorin painesuhde sopiva. Aiemmin on tehty liian korkealla painesuhteella ja hukattu hyötysuhdetta. Tästä on kaverini tehnyt tutkimusta joskus parikymmentä vuotta sitten. Silloin suunnittelin hulluna vapaamäntämoottoria joka pumppaa ilmaa roottorin läpi toimitettavaksi. Vaikeus (rahvaalle) oli saada riittävän nopeata datankäsittelyä prosessoreilla, jotta se hoitaisi kuormituksen muuttuessa tehonsäätöä riittävällä nopeudella ja pitäisi iskunpituuden vakiona kun se on tärkeätä kaksitahtisen kaasunvaihdossa. No on se paljon helpompaa kuin öljyä pumppaavalla moottorilla kuten Sampo-moottorissa. Siellä kävin syksyllä -89 työnhaussa ja pahoitin heidän mielensä kun kerroin ettei hommasta kyllä tule koskaan hittiä. Ei tullut.No asiaan. Tuollainen suihkuroottorihelikopteri on kohtuullisen helppo tehdä tuohon painorajaan. Roottorin läpi syötettävä paineilma ei lämpene liikaa kun painesuhde on alhainen, roottorin lavan jäähdytyskykyä hillitään sopivalla eristyksellä ja kantava hiilikuiturakenne ei lämpene liikaa. Roottorin paksuussuhde 18...21%. Roottorissa on suora ohjaus ja lapakulmien noususäätö. Autorotaation takia ja tehonsäädön vasteajan lyhentämiseksi on tuo kollektiivisäätö. Tärkeitä asioita. Tähänkin ovat monet kompastuneet.Jos jonkun mielestä tuo on liian vaikeata, niin on minulla muitakin vaihtoehtoja. Minulla on suurimmasta osasta länsimaissa tehdyistä kaikenmallisista helikoptereistä kuvia ja dataa. Vanhoistakin. Tuo painoraja on helpommasta päästä. Mielenkiintoista on seurata kannanottoja. Onko porukkaan tulijoita. Kyllä lentäjän kuolema on aina sankarikuolema.
Hieno laite Aki on tosiaan kääntänyt uuden sivun kevytilmailussa olisikohan tuosta jossain olemassa oikein lento videota katsottavissa? on mielenkiintoinen laite tosiaan
Onko kukaan kokeillut suojata vaahtoa esimerkiksi ohuella pakkausmuovilla hartsin kulun pienentämiseksi?
Puraisi ilmlailukärpänen ja rupesi lentoharrastus jälleen kuumottamaan. Valitettavasti (purje)lentolupani on vanhentunut vuonna kivi ja kanto ja nykyinen talouteni ei anna myöden kalliille kurssille eikä varsinkaan hirveän kalliille omalle koneelle. Joten googleteltuani eksyin tänne ja tässä sitä ollaan. Nojoo se siitä esipuheesta.Olisikohan tässä Amerikkalaisessa "lento-tuolissa" potentiaalia alle 70kg "superultrakevyt" lentovehkeeksi:Kustannus arviota en äkkiseltään löytänyt.Ja kysymys: Mitä mahtaa tuon lentäminen vaatia? (Muutakuin ehkä kokemusta purjelennosta).
Lainaus käyttäjältä: SS-L - Lokakuu 25, 2012, 22:01:27Puraisi ilmlailukärpänen ja rupesi lentoharrastus jälleen kuumottamaan. Valitettavasti (purje)lentolupani on vanhentunut vuonna kivi ja kanto ja nykyinen talouteni ei anna myöden kalliille kurssille eikä varsinkaan hirveän kalliille omalle koneelle. Joten googleteltuani eksyin tänne ja tässä sitä ollaan. Nojoo se siitä esipuheesta.Olisikohan tässä Amerikkalaisessa "lento-tuolissa" potentiaalia alle 70kg "superultrakevyt" lentovehkeeksi:Kustannus arviota en äkkiseltään löytänyt.Ja kysymys: Mitä mahtaa tuon lentäminen vaatia? (Muutakuin ehkä kokemusta purjelennosta).Purjelentokurssi vintturista on kyllä sen verran halpa (noin 1000e), että sillä rahalla ei tahdo saada minkäänlaista lentolaitetta ostettua tai edes rakennettua. Lentokonehinauksellakin kurssista selviää noin 2500 eurolla. Silläkään summalla ei tahdo vielä saada omaa lentolaitetta. Lisäksi, kuten varmaan tiedätkin, niin omaa konetta et välttämättä tarvitse purjelentoharrastukseen. Lentäminen tapahtuu edelleen kerhojen koneilla kuten ennen vanhaankin ja se on useimmiten niin halpaa, että oma kone tulee aina kalliimmaksi. Tuosta koneesta sen verran, että Suomessa sen katsottaisiin kuuluvan B- tai C- luokan liitimien ryhmään. En ole aivan varma tuosta tulkinnasta, että kumpaan se kuuluisi: http://members.wto.org/crnattachments/2008/tbt/fin/08_3338_00_x.pdf
Ei ehkä kuulu just tänne mutta...Kevyt trike on mielenkiintoinen konstruktioltaan. Kuin polkupyörän runko.Vaikea pistää paremmaksi ainakaan metritavarasta. Ja vieläpä kokoonpantavissa.Mutta kuinkas on maastolaskun kanssa. Eipä naurata!Mietinnässä on, minkälainen voisi olla triken "laskuteline" joka ei kippaisi maastolaskussa?Jonkimmoinen liitokoneen suksi siinä vissiin pitäisi olla edessä?