Forum > Pyöriväsiipiset

PAL-V

(1/2) > >>

Riku Liljeström:
Tällaisen bongasin joskus vuosi sitten: www.pal-v.com

Ei ole sivut sen jälkeen päivittyneet. Maaliskuussa 2008 ovat antaneet lehdistötiedotteen. Mahtaakohan keksintö olla edelleen työn alla?

Näppärän näköinen laite..

Markku Hiedanpää:
Ote mainostekstistä:
 
Aircraft certification: EASA CS-27 “Small Rotorcraft”
Road certification: Three wheeled Motorcycles, Class L5e (Directive 2002/24/EC)
Car drivers license
Flying License: Recreational Pilot License (RPL) or Private Pilot License (PPL, or in future a LPL(H) (Light Aircraft Pilot License).

Aikamoinen lupaus siitä että ao. autogyro olisi certifioitu helikopterien lentokelpoisuusvaatimusten (EASA CS-27) mukaisesti ja ilmoitetut lupakirjatkin ovat vasta EASA:ssa lausuntokierroksella, eivätkä nekään sisällä autogyrolupakirjoja, jotka jäävät toistaiseksi kansallisiksi lupakirjoiksi.
Ei taida kannattaa vielä tilata  :thumbsup:


 

Markku Kiiski:
Näyttäisi vähän "arkkitehtipohjalta" lähteneen tuo suunnittelu, menevän näköisiä yksityiskohtia, mutta perusteet vielä hakusessa ;D

Aki Suokas:

--- Lainaus käyttäjältä: Markku Hiedanpää - Helmikuu 18, 2009, 15:31:52 ---Flying License: Recreational Pilot License (RPL) or Private Pilot License (PPL, or in future a LPL(H) (Light Aircraft Pilot License).
.... ja ilmoitetut lupakirjatkin ovat vasta EASA:ssa lausuntokierroksella,

--- Lainaus päättyy ---

Kun tuo lentohärveli on vielä tuolla luonnospiirrosasteella, niin kyllä tuo lupakirja on jos pitkään ollut käytössä kun laite lentää..  :thumbsup:

Tapani Honkanen:
Meinasin jo aiemmin ottaa kantaa mutta jätin hautumaan. Tulihan sieltä muiltakin (terveitä) mielipiteitä. Olisin rutannut jonkun unelmat perustellen autogyron painokriittisyyttä, joka taas johtuu hemmetin huonosta polaarista/liitosuhteesta. Olen joskus laskeskellut asiaa. Ja onhan roottorin kiinnitys/taitto ja ajo-ominaisuudet ja maakestävyys jne. Lentäähän hetekakin ja tiiliskivi teholla. Luin muuten lauantain HS juttua jostakin rättisuunnittelusta jotenkin tähän tapaan "tuotteen pystyy suunnittelemaan ainoastaan, jos tietää miten se teknisesti toteutetaan". Tässäkin se pätee ja olisi siinä osviittaa tukahdetulle "suunnitteluhirmulle" Anteeksi.
Kun kerran pääsin ääneen, kysyn missä foorumilla todelliset moottorimiehet (-suunnittelijatautia potevat) piileskelevät kun meidän moottoriosiossa en saa aikaan muuta kuin kirjoittelun lopetuksen. Ei kai minua suljeta pois muuta kuin ruksaamalla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod