Kirjoittaja Aihe: HTC:ltä NYT MYÖS KATETULLA OHJAAMOLLA VARUSTETTU AUTOGYRO  (Luettu 8004 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Dick Gylfe

  • Aktiivijäsen
  • *
  • Viestejä: 55
HTC:n tehtaalla Hildesheimissa esiteltiin juhlavin menoin 20.9.08 valmistajan uusin autogyromalli. Kyseessä on kaksipaikkainen peräkkäin istuttava, katetulla ohjaamolla varustettu malli. Esitelty malli oli vielä prototyyppi, ja ainakin vielä tässä vaiheessa mallinimi on Calidus 09.
 
Caliduksen runkomuoto on erittäin virtaviivainen ja myös moottori ja roottorimasto on koteloitu, jonka ansiosta ukonäkö on erittäin tyylikäs. Etupenkkki on pilotin pituuden mukaan säädettävää mallia ja takapenkki on erittäin leveä, joten siihen mahtuu reilusti matkatavaroita yksin lennettäessä.
 
Prototyypissä oli vielä lasikuitukupu joka paljasti koneen ulkomuodot, mutta tuotantoversioon tuleva pleksikupu tulee olemaan moniosainen, siten että haluttaessa on mahdollista myös helposti irroittaa kupu, ja lentää vain tuulilasilla varustetulla avo-ohjaamolla. Todellinen monikäyttökone siis!
 
Caliduksen matkavauhti tulee olemaan 180 km/h ja Vne 200 km/h. Tyhjäpaino n. 235 kg. Hinnaksi arvioidaan "vain hieman enemmän" kuin avo-ohjaamolla varustetun AutoSportin hinta.
 
Caliduksen hyväksymisprosessi Saksassa aloitetaan piakkoin, ja varsinainen tuotanto on arvioitu alkavan helmikuussa 2009.
 
Lisätietoja joko valmistajan kotisivuilta: www.auto-gyro.com tai suoraan maahantuojalta: dg-products(at)co.inet.fi tai puh 0400-497440.
 
Ilmailuterveisin,
Dick Gylfe
Oy DG-Products Ab

2702-0 2704-1 2706-2 2708-3 2710-4

 

Powered by EzPortal