Minimalistiset headsetit

Aloittaja Toma, toukokuu 23, 2008, 22:58:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Onko kukaan kokeillut tai onko kellään kokemuksia tämmöisistä headsetteistä?
http://www.quiettechnologies.com/index_002.htm#

halorotate.gif


Kesällä ei ainkaan korvat hikoile ja musan kuunteluun lennon aikana varmaan asialliset. Mietityttää vain nuo korvaplugit mitenköhän mukavat ne ovat pitkällä reissulla?

Terveisin
Tom Arppe

pimattil

Eiköhän tässä vastata kaikkeen kysymääsi Halo 2:sta http://www.vansairforce.com/community/showthread.php?t=10435

Ja hieman vastaavia kuulokkeita löytyy enemmänkin:

Clarity Aloft: http://www.clarityaloft.com/
Mach 1: http://www.lightspeedaviation.com/content.cfm/Products/MACH-1

Itse olen vetänyt sen johtopäätöksen, että jos nuo "korvatulpat" eivät häiritse korvassa lennettäessä, niin on tässä sairaan hyvä kilpailija noille klohmoille vanhanaikaisille headseteille moneltakin kantilta. Itse aion kokeilla heti kun helpohko mahdollisuus syntyy ja viimeistään kun koneessa on parit plugin paikat tyhjillään...
- Pirkka -

Toma

Aika positiiviset kommentit! Pitänee varmaan jossain vaiheessa kun tuntuu siltä että olisi muutama roponen ylimääräistä hankki moiset.
Tosin käyttämäni Peltorit ovat olleet päässä pahimmilllaan yli 7 tuntia ja vieläkin on ollut ihan jees fiilis.

Peltorin Kids kupit on viritetty jopa prätkän kypärään (mahtuivat hienosti), ei tarvitse käyttää korvatulppia ja musakin kuuluu hienosti :)
Terveisin
Tom Arppe

Esa Virtanen

#3
Minä hankin tuollaiset (Halo Headset by Quiet Techno) kokeeksi - meidän RV-4 on aika meluisa ja tavallisilla headseteillä on vaikeuksia saada selvää mm. ATIS-tiedotteista, vaikka äänenvoimakkuus on 'tapissa'.

Olen ehtinyt kokeilla näitä kevytmallisia nyt muutamalla lennolla. 'Korvatulppa'-kuulokkeet vaimentavat yllättävän hyvin. RVssä tuntui aluksi, kun vähensi tehoja matkatehoille, oudolta - käykö se vielä? ATIS kuuluu myös nyt ongelmitta - ei tarvitse edes 'täyttä äänenvoimakkuutta'.

Pientä totuttelua ne tietysti vaatii, tässä muutamia juttuja:

- mukana tulee pussillinen 'korvatulppia' - silikonitulppa ja kahta sorttia vaahtomuovitulppia, voi valita
itselle parhaiten sopivat, parhaiten vaimentavat taitaa olla nuo keltaiset

- kuulokkeiden asettelu hieman monivaiheisempi kuin 'perineisillä' - on vähän sellainen 'häkkyrä'. Ensin mikrofonisanka päälaen yli, taakse tai kaulaan, sitten letkuissa roikkuvat tulpat korviin - muutama pyöräytys sormien välissä ja nopea työntö korvakäytävään, ennenkuin ehtivät laajeta.

- mikrofonin täytyy olla aivan suun edessä, niinkuin monissa muissakin headseteissa, näissä vaan tuntuu ettei 'joutsenkaula' pysy suunnassaan - olen nyt pitänyt sankaa kaulassa, täytyy kokeilla muitakin tapoja

- olo on näiden kanssa 'kevyt', eikä ole mitään mikä puristaisi tai painaisi päätä

- saa nähdä miten kauan ne kestävät, johdot on ohuet

- en itse ole juurikaan käyttänyt aktiivisia headsetteja, mutta tuossa oli yhdet vanhat LightSpeed XL15-headsetit, joita ehdin kokeilla yhden kerran ja niihin verrattuna kuuluvuus vaikuttaisi jopa paremmalta, XLssä oli myös joku vika, se vaimennus putosi pois päältä aika ajoin (vai temppuiliko 'auto poweroff' ?)

- no hinta tietysti tuntui kovalta noinkin pienistä ja 'yksinkertaisista' vekottimista, kun on vanhoissa tottunut, että saa painiskella kuppikokojen (A, B, C, D...), muovi/valu, silikonitäytteellä tai ilman ym. teknisten hienouksien kanssa...hmmm vai mitä noilla parametreillä nyt sitten tekeekään ;).

Toistaiseksi ilman kuppeja tuntuu paremmalta,
Esa

Tepsu

aika on kevyenlaista settiä, voipi olla niin ja näin vaimennuksen kanssa. Itse käytän DC H10-56 HXL settiä ja voin sanoa että on hiljainen. Ei tunnu yli 100db ohjaamo metelit missään.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod