Kirjoittaja Aihe: Cessna Experimental  (Luettu 3617 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kinnp-24

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 24
  • http://
Cessna Experimental
« : Helmikuu 07, 2004, 19:56:43 »
Kiitos Kari.


    Ajattelin vain ku noita vois saada halvalla joissa tunnit alkaa olla täydet. Olen kuullut että Rallyesta tehty Experimental muuntamalla kone kannuspyöräkoneeksi, ja muuta pientä.. Eli liekkö kyseisessä koneessa sama kuin Cessnassa, eli ei maksa vaivaa.


                                   Mitä suosittelet projektiksi, jotta ilmailusta tulisi mahd.edullinen katetulla vähintään   2-paikkaisella pienkoneella..

                -Ilmailusta kiinnostunut    ;)  

Poissa Matti Rissanen

 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 272
Cessna Experimental
« Vastaus #1 : Helmikuu 07, 2004, 20:49:47 »
Rakenna ultra.
Toinen vaihtoehto on ostaa kone kimpassa. Kimppaostolla pääsee lentämään nykyaikaista ultraa/x:ää edullisti, rahoitus yksin omasta pussista voi käydä tyyriiksi. Jos oikein edullista konetta etsit, yksipaikkaisuus on eräänlainen etu, ne kun tuppaavat olemaan kevyempiä ja täten(käyttötarkoituksesta riippuen) vaativat vähemmän rakenteilta ja moottorilta. Ja kustannuksiin vaikuttaa myös se, miten paljon olet itse valmis tekemään koneen eteen. Jos taas haluaa huoletonta lentämistä silloin tällöin, on varmaan parempi lennellä kerhon koneilla. Ei tarvitse huolehtia muusta kuin että laskeutuu nätisi ja täyttää lentopäiväkirjan(no joopa joo....mutta kuitenkin :) )
Kaksipaikkaisuuteen viitaten, melkein parasta lentämisessä on jakaa se jonkun kanssa :) Toiseksi parasta on lentää hissukseen ja yksin, kesällä illan hämärtyessä ja kun ilma on kuin piimää.
Jos rehellisesti puhutaan, suurin osa omasta tiimastani tulee kavereita lennättäessä. Yksinkertaisesti ei ole varaa enempään. Jos lentäisin enemmän, todennäköisesti tekisin suurimman osan siitä yksin. Kannattaa vähän miettiä, mitä oikeasti koneeltaan haluaa. Itselläni on mielessä mahdollisimman yksinkertainen ja edullinen yksipaikkainen ultra. Nopea sen ei tarvitse olla, kunhan on halpa, turvallinen ja miellyttävä lentää. Että voisi edes sen 30-50h vuodessa lentää. Kavereiden kanssa riittää useimmiten pelkkä sightseeing-lento c-172:lla.
Tietty jos haluaa matkustella oman kullan kanssa... siinä tapauksessa asia lienee selvä. :):):)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 07, 2004, 21:08:22 kirjoittanut hjuvam »

Poissa Matti Rissanen

 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 272
Cessna Experimental
« Vastaus #2 : Helmikuu 07, 2004, 21:15:47 »

 

Powered by EzPortal