Forum > Yleisilmailu

GPS-järjestelmiä ja softaa

<< < (3/11) > >>

mikaeltm:


Ouu Jeeeee. (guru) Onx kokemuksia oikein "in use" ympäristössä? Toimiiko?

Suomen kentät, valvotut ja valvomattomat, taajuudet, kiitotiet jne.

t:janne


Talvella tuli testattua pikaisesti välillä Halli-Nummijärvi. Vaikutti toimivalta ohjelmalta, suurinpiirtein kaikki kentät löytyy taajuuksineen, kiitoteineen jne. Lähi- ja lähestymisalueiden rajat löytyy, mutta automaattisesti rullaava kartta-asetusta ei ollut, tai en vain löytänyt. Taustalla näkyy myös suhkot tarkka yleiskartta maanteineen, järvineen ja paikkakuntineen. Ilmoituspaikkoja ei näkynyt lähialueen rajoilla, tai en taaskaan osannut etsiä ko. asetusta. Verrattuna Enigman Stratomasterin lasinäytön karttaosioon (joka on käytössäni) tämä vaikutti jopa hiukan paremmalta. Tota Ipadia tulis varmaan käytettyä kakkoslasinäyttönä jos laitteelle löytyisi vaan sopiva paikka. Oishan tossa sitten myös kaikkea muuta lisäkivaa mukana, netit yms.

terv. Tomppa

Janne:
Hei.
Löytyiskö foorumin käyttäjiltä sähköisessä muodossa waypointeja, jotka voisin uploadata navigointisoftaani. Esim. pakolliset ilmoittautumispaikat, korkeat mastot ja muuta mukavaa ja tarpeellista. Oisin kovasti otettu avusta  (guru)

t:janne

ppohja:

--- Lainaus käyttäjältä: Janne - Heinäkuu 24, 2011, 20:27:36 ---Löytyiskö foorumin käyttäjiltä sähköisessä muodossa waypointeja, jotka voisin uploadata navigointisoftaani. Esim. pakolliset ilmoittautumispaikat

--- Lainaus päättyy ---

VFR-ilmoittautumispaikat löytyvät Finavialta nykyään GPX-tiedostona:

http://www.finavia.fi/C/c-uutiset/ais-uutinen?t=VFR-ilmoittautumispaikojen+tiedot+ovat+nyt+saatavilla+GPX-tiedostoina&id=6083773

Toma:

--- Lainaus käyttäjältä: Janne - Toukokuu 19, 2011, 19:59:48 ---Hei, onko kenelläkään tietoa hyvästä, toimivasta ja kohtuu hintaisesta iPad:iin soveltuvasta GPS -sovelluksesta.  Käytössä on norm. Garmin pilot III, mutta on jo vanha ja pienikin.

Nyt kun tuli hommattua tämmöinen Apple-tuote voishan sitä käyttää koneessakin.

Terv. Janne

--- Lainaus päättyy ---

Moroo Janne,

Nyt sattui niin hassusti että itsekin "joutui" hankkimaan iPad:in ja ensikokeilut olen nyt tehnyt samaisella softalla, hyvin kyllä pelitti lentoreittien väsääminen on helppoa kun heinänteko ja tukee ilmaisia karttapohjia joten ei tarvitse ostaa sitä Finland ANC 500K hintaan 29.99€ vaan voi hyvin käyttää openstreetmap.org:in suomen karttaa, ne tärkeät jutut eli ilmatilat on kuitenkin aina mukana ja näyttivät jopa olevan ihan oikein.
On tuo minusta ehdottomasti hintansa arvoinen (29.99€) eihän sillä saa kun jonkunlaisen illallisen, kuten mainoskin väittää :)
iPad näkyy jopa suhteellisen fiksusti auringonvalossa ja jos oikein heittäytyy fiiniksi niin saahan sitten Ram Mountilta kaikien maailman kiinnikkeitä tuohon niin että sen saa fiksusti ohjaamoon latauksineen päivineen.


-Toma

Toma:
Laitetaan nyt hieman ruudunkaappauksia niin näkee minkälainen se on.

Tuossa ekassa norminäkymä eteläsuomesta, jos tökkäsee jotain lentokenttä sormella niin se näyttää kentän tiedot kuten kuvassa kaksi. Jos tökkasee ilmatilaa niin se kertoo siitä tiedot kuten ylä/alarajat jne.
Olen lisännyt kaikki lähestymiskartat pdf.muodossa tuonne myös ja ne näkyy automaattisesti kenttäkuvauksen alareunassa. Sitä kun tökkää niin pääsee katsomaan sen sisältöä (kuva 3).

Reittejä voi suunnitella vain tökkäämällä kenttiä ja valitsemalla add to route (kuva 4) ja sitten jos haluaa niin voi lisätä vielä hieman mittareita vasempaan reunaan kuten HSI, VOR, ASI jne. (kuva 5).

Ihan jees tuohon hintaan (jos ei laske iPadin hintaa mukaan)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod