Purjelentoa ulkomailla?

Aloittaja pekka.nurmela, heinäkuu 04, 2006, 00:31:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pekka.nurmela

Kysymykseni liittyisi purjelentoon Suomen rajojen ulkopuolella. Millaisia vaatimuksia harrasteen toteuttamiseen esimerkiksi euroopan alueella liittyy? Englanninkielinen radiolupa tulee ensimmäisenä mieleen, mistä sellaisen saa?

Entä kelpaako purjelentolupakirja ja medikaali sellaisenaan muualla?

Miten toimia vakuutusten kanssa?

Kiitollisena jään odottelemaan vastauksia, uskon aiheen olevan tuttu useammille. Oma kiinnostukseni suuntautuu baltian maihin ja Unkariin, Slovakia olisi myös erityisen hieno paikka. Olen kulkiessani käynyt muiden lennätettävänä ja nälkä taitaa kasvaa syödessä, eli omin voimin olisi todella mahtavaa päästä taivaalle.

Kiinnostuneille muutama foto ja video viime kesältä. Temppulennätys JAK-52 koneella järjestyi Liettuassa, Kaunaksen kentällä.
http://www.nurmelat.com/wp-content/autogallery/16/IMG_1359.JPG
http://www.nurmelat.com/wp-content/autogallery/16/IMG_1366.JPG

http://www.stagweb.co.uk/featuredpackages/vilniusflight.mov

Markku Hiedanpää

Suomen rekisterissä vai ao. maan rekisterissä olevalla purjekoneella?

pekka.nurmela

Kohde maassa oletettavasti lennettäisiin paikallisella kalustolla. Vaihtoehtona olisi tietysti organisoida ja innostaa keväisten Kebnen purjelentoreissun malliin kerhoreissu koneiden kanssa etelän suuntaan.

Ei ole vielä tämän kesän asia, enempi tulevaisuuden haaveita. Hyvä olisi kuitenkin tietään, miten mahdollinen tai mahdoton hanke olisi.

Markku Hiedanpää

Lainaus käyttäjältä: pekka.nurmela - heinäkuu 04, 2006, 12:17:02
Kohde maassa oletettavasti lennettäisiin paikallisella kalustolla. Vaihtoehtona olisi tietysti organisoida ja innostaa keväisten Kebnen purjelentoreissun malliin kerhoreissu koneiden kanssa etelän suuntaan.

- Purjelentäjän lupakirja on ICAO:n normien mukaan myönnetty lupakirja ja se on voimassa kaikissa jäsenvaltioissa. Jos koneessa on radio ja sitä on käytettävä ilmatilasta riippuen on sinulla oltava englanninkielinen tai paikallisen "murteen" mukainen radiopuhelimenhoitajan todistus. Koneen lainaaminen/vuokraaminen on sitten omistajasta kiinni mitä hän haluaa (koululennon, tarkkarin tms.).
- Omalla kalustolla sama tilanne jos kone on tyyppihyväksytty, jos ei niin lentämiseen on haettava ao. valtion ilmailuviranomaisen lupa.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod