Mänttä-Sassin lentopaikka suljettu / Maapohjan vuokrasopimusta ei jatketa

Aloittaja jkarjanl, kesäkuu 01, 2012, 20:26:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jkarjanl

Sassin Ilmailijoiden sivuilta http://sassin-ilmailijat.fi

Ajankohtaista
22.05.2012
Lentopaikka suljettu maanomistajan (Metsä Group) toimesta.


Pauli Salon sivuilta Lentokenttiä ja laskeutumiskarttoja http://www.netikka.net/paulisalo/

Toukokuussa 2012 saadun tiedon mukaan kentän käyttö ilmailuun ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollista. Maapohjan omistaja ei ole halukas jatkamaan vuokraamista.

Olen sanaton. Ainakin vähän aikaa...
Kyseessä on yksi kauneimmista ja idyllisimmistä paikoista missä olen kahtena edellisenä kesänä käynyt. Mukavan kävelymatkan päässä tasokas ravintola/kahvila missä pääsee istuskelemaan terassilla veden äärellä, http://www.cafemyllyranta.fi/
Yleensäkin koko paikka, laskukierroksen näkymät kaupunkiin jne... Paikka on jotenkin luonnonkaunis, piristävä poikkeus lentokenttien kuivaan mänty/kangasmaastoon. Lisäksi bongasin sieltä Cessna 150:n ja KR2:n kun ensimäistä kertaa kävin, eli ei mikään pelkkä ultrakenttä.

Mielestäni meillä Suomessa ei ole yhtään liikaa tämäntasoisia lentopaikkoja joissa voi vaikka vaikka tarjota vaimolle kahvin ja jäätelön kesken matkalennon, ex tempore niinkuin viime kesänä sattui. Tietääköhän kukaan paikallisista että onko tässä mitään enää tehtävissä, yksittäisinä ilmailijoina tai edes liiton suunnalta? Seurasin läheltä Ähtäriläisten ponnisteluja oman lentopaikan rakentamisessa, ja todettakoon että on huomattavasti helpompaa pelastaa vanha kuin ruveta uutta tekemään tyhjästä.

-Janne

kalle vaaraniemi

Onkohan jossain tuoreempaa tietoa Mäntässä ilmailusta ts tarvitseeko etukäteislupaa, löytyykö jostain NOTAMeja vastaavaa tietoa tms? Lentopaikat.fi;stä toki löytyy päällikön yhteystiedot, jolle soittamalla asia selvinnee

mikaeltm

Moro Kalle,
tällä hetkellä Mäntän Sassin epäviralliselle lentopaikalle saa laskeutua maanomistajan (kaupungin) luvalla. Etukäteislupaa ei tarvita. Ylilento on syytä suorittaa mahdollisten keskustan läheisyydestä johtuvien koiranulkoiluttajien takia. Lisätietoja saa minulta.
Tommi Myllärinen
Sassin Ilmailijat ry
050-5537221

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod