Kirjoittaja Aihe: Hinauslentäjäkoulutus Räyskälässä keväällä 2009  (Luettu 2632 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

skuosman

  • Vieras
Hinauslentäjäkoulutus Räyskälässä keväällä 2009
« : Maaliskuu 03, 2009, 17:41:43 »
Suomen Urheiluilmailuopisto organisoi hinauslentäjäkoulutuksen moottori- ja ultrakevytlentäjille Räyskälässä. Tutki määräyksestä edellytykset ja ilmoittaudu Opistolle!
Ongelmana taitaa olla se, että PEL M2-6 edellyttää moottorikone hinauslentäjältä purjelentäjän lupakirjan. Ultrapuolella riittää, että on lentänyt 10 lentoa lentokonehinauksessa purjekoneella. Tämän ongelman ja muutenkin mahdollisesti purjelennosta kiinnostuneiden moottori- ja moottoripurjelentäjien sekä ultrakevytlentäjien iloksi Suomen Urheiluilmailuopisto järjestää tarvittavat purjelennon teoriat Internetin kautta opiskeltavaksi.

PPL, MGPL ja UPL kirjojen haltijoiden on opiskeltava PEL M2-41 mukaisesti 3 ainetta:
- purjelentokonerakenteet ja -mekanismit (2h)
- ohjausoppi ja lentotoimintamenetelmät (6h)
- purjelentokoneen käyttö ja hoito, lentokäsikirja (3h)

Teoriakurssi hoidetaan Internetin verkkoteorioilla + sovitussa paikassa tehtävillä kokeilla.

Lento-osuuden purjelennosta; vähintään 2h purjelentokoneella ja vähintään 10 lentoa purjelentokoneella joista vähintään 7 koululentoina sekä vähintään 2 yksinlentoa purjelentokoneella. Tuo viimeinen vaatimus IH:n tulkinnan mukaan vaatii ns oppilaskortin. Lisäksi tietysti lentokoe.

Jos PPL, MGPL tai UPL pahvi on sattumoisin vanhentunut voit silti saada koulutuksen näillä ehdoilla. PEL M2-41 kohta 2.3.4 antaa koulutuspäällikölle mahdollisuuden arvoida tarvitaanko lisäkoulutusta vai selvitäänkö tuolla minimimäärällä. Yleensäkin minimimäärät ovat vain ohjeellisia.

Kuitenkin, Opisto järjestää teoriat ja kokeet. Kukin voi sitten mieltymyksensä mukaan lentää jossakin purjelentokerhossa tarvittavat lennot. PEL M2-6 ei sano, että purjelentäjän lupakirja täytyy olla hinauskoulutusta annettaessa, mutta se täytyy olla ainakin kelpoisuutta haettaessa!

Hinta Internetissä teoriat+kokeet 60€.
Lentokoulutus Räyskälässä Opiston tai Säätiön luvalla 50€/lento. Lento-osa järjestetään maalis-huhtikuussa tai myöhemminkin.
Hinauslentokoulutus moottorilentäjille on tarkoitus ainakin aloittaa 24.4. Räyskälässä.

Saku
www.suio.fi

 

Powered by EzPortal