Kirjoittaja Aihe: Golf-säännöt  (Luettu 4829 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ari Simonen

  • Vieras
Golf-säännöt
« : Maaliskuu 23, 2006, 22:14:30 »
Satuin juttusille ilmailuharrastuksen lopettaneen kaverin kanssa,ja tulin kysäisseeksi miksi hän harrastuksen
lopetti. Kertoi nykyisin harrastavan golffia ja siksi on ilmailuharrastus jäänyt.Kun minulle tuo golf ei ole tuttua niin yritin ottaa selvää millaisesta pelistä on kyse. Löysinkin pelin säännöt,tosin en ole varma onko kyseessä jokin "alalaji" ?

MAKUUHUONEGOLFIN SÄÄNNÖT

1. Pelaaja saa käyttää vain omia välineitään pelissä,tavallisesti yhtä mailaa ja kahta palloa.Välineet on puhdistettava ennen peliä ja kentän omistajan tulee tarkastaa ja hyväksyä välineet.

2. Toisin kuin tavallisessa golfissa pelin tarkoituksena on saada maila reikään ja pitää pallot sen ulkopuolella. Kentän omistaja pidättää oikeuden säädellä varren pituutta jottei kentälle aiheutuisi vahinkoa.

3. Pelitehon lisäämiseksi mailan varren tulee olla jäykkä.Kentän omistajan tulee tarkistaa mailan jäykkyys ennen pelin alkamista.

4. Pelin tarkoitus on käyttää niin monta lyöntiä kuin mahdollista,kunnes kentän omistaja on tyytyväinen.Pelaajia muistutetaan pelaamaan oikeata reikää,jonka kentän omistaja osoittaa.

5. Pidetään huonona tapana pelata reikää heti kentälle saavuttua. Kokeneet pelaajat ihailevat ensin kenttää, kiinnittäen erityisesti huomiota hyvin muodostuneisiin bunkkereihin.Poikkeuksellisen hyvänä pelitapana pidetään reijän pelaamista usempaan kertaan ottelun aikana.

6. Pelaajia kielletään mainitsemasta muita kenttiä, missä ovat viime aikoina pelanneet.

7. Mikäli kenttä on väliaikaisesti kunnostettavana on pelaajan etsittävä muita pelitapoja.

8. Pidetään peli etiikan vastaisena paljastaa pelin tulosta muille pelaajille, samoin kuin pelanneensa kentällä.

9. Kentän omistaja on ottelutuomarina valittaessa parasta pelaajaa. Kentän omistaja määrittelee tarvittaessa myös pelimaksun.

10. Pelaajia jotka eivät tunne kenttää ennestään, on syytä käyttää suojaa mailansa päällä kentällä liikkuesssaan.

11. Kentällä pelaa korkeintaan yksi pelaaja kerrallaan, mikäli kysymyksessä on joukkue,kukin joukkueen jäsenistä pelaa kentän läpi vuorotellen.

 

Powered by EzPortal