Mikähän lie tässä kyseessä?

Aloittaja Teuvo Honkanen, joulukuu 15, 2022, 11:28:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Teuvo Honkanen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/53182aa9-e9ad-4601-b711-1801bf83fd53#gallery

Mikä lienee idea päällystää F-35 pumpulilla.Estää tutkan säteitä elikkä ns.Häive-kone.Vai onkohan Suomeen tulevien koneiden lentäjien lämpimänä pitämiseen tarkoitettu malli.Vai olisko peräti Joulupukin oma kone.Oiskohan Australian ilmavoimat tervanneet ja pyöritelleet höyhenissä tyytymättömyyttään.Hyvää Joulua kaikille ilmailijoille. :lentoon:   

Aki Suokas

Lennokeissa käytetään turbulaattorina ohutta lankaa.  Olisiko Jenkit keksineet että pumpuli on tehokkaampi turbulaattori... :?: 
Aki
------------------------------------
www.hooteehoo.org, www.air-r-c.info, www.windcraft.fiwww.eurofox.fi

Martti Mattila

Jos käsitin oikein tuo höyhenjuttu viittasi tuohon lehtikuvaan missä tiivistymisaalto tulee näkyväksi sopivassa ilmankosteudessa. Parikymmentä vuotta sitten vuoden lehtikuvaksi maailmalla arvottiin kuva missä Hornetti lensi kotilaivansa vieritse nopeudella missä ohjaamon väistävä ilmamassa saavuttaa nopeuden ja ehkä paineen laskun ja jäähtymisen missä kosteus tulee näkyväksi.
Levymäinen tiivistymisaalto on koneen nokan ympärillä. Eräs esitteli työmaaruokalassa tuota kuvaa sanoen että kuvaaja on onnistunut saamaan kuvan JUURI kun Hornetti ylittää äänivallin. Nostin kädet heti ylös, en yrittänytkään selostaa että tuo näkymä olisi nähtävissä seuraavat kymmenen minuuttia mikäli Hornetin lentonopeus ja sääolot pysyisi samana.
Toinen ruokapöytäkeskustelu oli jonkun terroriteon jälkeen missä ihmiset olivat joutuneet matkustajakoneen ulkopuolelle kymmenen kilometrin korkeudessa. Tulin sanoneeksi että kasvot päin maata pudotessa voisi patopaineella korvata vähentyneen ilmanpaineen. Viereisen pöydän siivojarouva sanoi"Tyhmä sä menettäisit heti tajuntasi siinä korkeudessa" ja tietysti kaikille paikallaolijoille ei jäänyt epäselväksi kuka tiesi lentämisestä ja luonnontieteistä enemmän. Moraali tässä on se että mistään ei kannata kommentoida mitään. Seuraavan lauseen poistin. 

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod