Miten peittää hetkellisesti kiitotiemerkintöjä?

Aloittaja Toma, kesäkuu 19, 2022, 12:35:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Onko porukalla kokemusta miten voisi peittää valkoista kiitotiemerkintää niin että sen saa vielä pestyä tai muuten poistettua peittotarpeen päätyttyä. Tässä tapuksessa kynnysmerkit.

Kuten tiedämme niin suomihan on valitusten luvattu maa ja tällä hetkellä "puunhalaajat ry" ovat aiheuttaneet sen että ei saada kynnykseltä kaadettua puita kun ehkä aikaisintaan sykysllä ja kynnystä pitäisi saada siirrettyä kun tuulet ovat kovia ja juuri sen kiinni olevan kiitotien suuntaisesti.... tietenkin.

Väliaikaista kynnys-siirron uutta paikka voi merkitä kynnysmerkkikartioiden avulla ja nuolet jotka indikoivat kynnyksen siirtoa voidaan maalata liituvärillä jonka saa pestyä pois. Liituväriä ei ole mustana ja se aluekin on niin suuri että se ei olisi optio muutenkaan.
Kynnysmerkkien peittäminen jollain poistettavalla substanssilla on se haaste, ja pinta-alakaan ei ole ihan pienimmästä päästä.
Ideoita?
Terveisin
Tom Arppe

Martti Mattila

Lattiavaha on tarkoitetty pysymään ja taas toisaalta on pestävissä pois mutta millä sen sävyttää mustaksi, ehkä sillä vanhan ajan mustalla värijaureella kimröökillä. Jonkun maalaistalon varastossa sitä vielä on, ovet maalattiin sen ja vernissan seoksella viime vuosisadalla. Testaus on tietysti itsestään selvyys.

Toma

Terveisin
Tom Arppe

Martti Mattila

Joissain vahoissa on melko vahvoja liuottimia jotka saattavat aiheuttaa sen että moinen vaha/kimrööki seos imeytyy valkoiseen liikenne maaliin. Tämän vaaran vähentämiseksi on monta keinoa esim. Antaa liuottimen haihtua avonaisessa astiassa mikä ehkä tapahtuukin siinä samalla kun kimröökiä sekoitetaan sisään. Vahata valkomaali ensiksi kirkkaalla vahalla penetroitumisen välttämiseksi.  Lisätä seokseen hieman mäntysuopaa heikennykseksi.
Tämähän on toistaiseksi laillisen kiitotiealueen ulkopuolella joten paksu kumimatto esimerkiksi entinen ison hihnakuljettimen hihna  tai urheilukentän vauhdinottopaikan kumimatto olisi myös ihanteellista peitto materiaalia. Ne on niin raskaita että tuuli ei niitä heittele.

Toma

Meillä on nuo merkit tehty valkoisella massalla joten se ei ehkä imeydy siihen kovin helposti, mutta tarkemmin tutkittuani niin väliaikaisen kynnyksen siirron saa tehdä huomattavasti helpommalla joten ei tarvitsekaan peittää alkuperäistä kynnystä..


LainaaAGA M1-1: "Tilapäisesti siirretyt kynnykset merkitään maalauksin vain silloin, kun siirto on pitkäaikainen, ja tällöin normaalit kynnysmerkinnät poistetaan. Lyhytaikainen siirto voidaan merkitä ilman maalausmerkintöjä ja kynnysmerkkien poistoa esimerkiksi kynnysmerkkikartioiden avulla."

Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod