Adapteri

Aloittaja Mikko Nikunen, heinäkuu 24, 2022, 21:54:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mikko Nikunen

Nyt tuli projektissa vähän hikkaa. Pitäisi saada noin 30mm adapteri / korotuspala potkurin ja moottorin laipan välille. Mailmalla on niitä joka lähtöön. Mikä tapa olisi paras? Potkuri on 75mm  laipan reijillä. Pultit suoraan läpi vai holkeilla yhteen ja vasta sitten pultit läpi?
Mikko

Aki Suokas

Vaikka muunkinlaisia on näkynyt.
Moottorisi keskimääräinen vääntömomentti potkurissa on noin 310 Nm  (31,6 kpm)  joka jakautuu niille kuudelle pultille. Ja kuormitus on vääntövärähtelevää. Joten max momentti on tuota suurempi.  
Suosittelisin vahvasti että harkitset holkitusta, jotta varsinaiset kiinnityspultit ( 8 mm) eivät joutuisi kantamaan väännöstä johtuvaa taivutusta.
Laipassa on varmaankin ne 101,6 mm halkaisijalla olevat 13 mm reiät. Joihin saat ainakin moottorin laipan ja sen korotuspalan välille hyvän holkituksen, jotta moottorin vääntövärähtelyt eivät tekisi ainakaan siihen väliin välystä
Aki
------------------------------------
www.hooteehoo.org, www.air-r-c.info, www.windcraft.fiwww.eurofox.fi

heharju

Itsellä oli sama ongelma Jabiru J170UL:ssä (J2200) ja tilasin suoraan 30 mm pitemmän potkurin keskiön, hubin. Tällä homma oli kunnossa ilman spacereita. Prucelta löytyy spacereita holkkeineen ainakin Jabiruun.

heharju

Tai mitä se vetolaippa moottorin ja potkurin välissä sitten onkaan nimeltään....

Martti Mattila

Olen hakemassa Harrastelentokonemekaanikon lupaa ja ihan oppimismielessä kysyn onko tämä Suuri vai hel...in suuri muutostyö ja kummassa tapauksessa, jos laittaa vetonastat tai jättää laittamatta. Lisäksi vaikuttavatko potkurin inertia ja laipan kitkakerroin asiaan.
Martti

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod