Nummelan kentän kehitys

Aloittaja Toma, lokakuu 14, 2019, 15:24:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Ajattelin täällä pitää hieman "päiväkirjaa" Nummelan kentän kehityksestä. Tuolla facebookissa kun kaikki tuuppaa häipymään bittikohinaan.
Jos jollain tulee kysymyksiä, niin vastailen mielellään kykyjeni mukaan. Tässä koko, nyt yli vuoden kestäneessä prosessissa on kertynyt jonkun verran kokemusta, miten toimia, kunnan, kuntalaisten, lehdistön, viranomaisten, ympäristön, valtion ym. tahojen kanssa, niin että päästään, jos ei nyt kokonaan, niin ainakin suhteellisen lähelle haluttua päämäärää.

Kaikkihan tässäkin alkoi siitä että meillä oli uhka jossa lentokenttä oltaisiin ottamassa muuhun käyttöön, lähinnä taas asumiskäyttöön.

Tästä sitten noin puolitoista vuotta myöhemmin ja noin 120 palaverin jälkeen ollaan siinä vaiheessa että uutta asfalttia on tulossa, pohjatyöt meneillään ja kaksi uutta 1200m2 hallia tulossa ja luultavasti kolmas hieman isompi ensi vuonna.

Tässä alla hieman kuvia missä mennään tällä hetkellä, aika iso projekti kyseessä, muta nyt tulee kyllä pääkiitotiestä ainakin sen verran hyvä että kestää isältä pojalle.

Puolitoista viikkoa sitten asennettiin uusi sääasema ja kaivettiin kuitua ja sähköä maahan sitä varten.
Tällä hetkellä on pääkiitotien asfaltit poistettu ja kiitotietä "väännetään" hieman 04 päästä katsottuna oikealle. Pohjatyöt ovat käynnissä ja kohta alkaa 4.5 km kaapelisuojien sekä 50 sähkökaivon kaivuu maahan kiitotievaloja varten. BF-Lennon hallin pohjavalut ovat kovaa vauhtia valmistumassa.


Tässä on uusi kiitotie merkattu, vanha näyttää todella siltä että pitää uusia ja onhan tuossa hieman leveyttä lisää 8m --> 20m


Vanhan kiitotien asfaltin poisto alkaa


Pintamaan kuorinta aika hyvässä vaiheessa.


22 alussa oli sen verran humusta että jouduimme kaivamaan hieman syvemmältä, muutama kuorma mursketta luvassa ennen kun saadaan asfalltti oikealle tasolle. Pintamaa käytetään uuden hiihtoladun/kävelyreitin tekemiseen turvallisen matkan päähän kiitotiestä.


Urakka jatkuu vaikka hieman hämärtääkin


BF-Lennon hallin pohjavalut kohta valmiit ja kattotuolit jo odottamassa


Hieman yleiskuvaa suunnitelmista

Terveisin
Tom Arppe

Toma

Ai niin, tässä pääsee jo aluksi kurkkimaan miltä tuleva ATIS viesti tulee olemaan. tämä on siis vielä kehitteillä, mutta se kuuluu jo taajuudella 135.825
https://atis.efnu.fi/
Tuohon tullaan vielä lisäämään mm. saunan lämpötila, tyyliin "Sauna temperature 80 degrees" ja suunnitteilla myös viesti siitä onko Hotellin ravintola auki :)
Terveisin
Tom Arppe

Timo Hyvönen

Miksi se muuten kuuluu satunnaisesti myös normitajuudella jo nyt?
Lentoon!

Toma

Tällä hetkellä meillä on kaksi eri ATIS:ta. Yksi kuuluu puolen tunnin välein puhetaajuudella (20min yli ja 10 vaille) mutta se tulee muuttumaan niin että ATIS on pelkästään ATIS taajuudella. Tällä hetkellä voit puhetaajuudella myös "pyytää" ATIS:ta painamalla hitaasti kolme kertaa tangenttia.
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod