Ilmailufoorumin lopetus tai päivitys uudempaan?

Aloittaja Toma, tammikuu 13, 2019, 23:47:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tarvitaanko ilmailufoorumia vielä?

KYLLÄ
25 (100%)
EI, tämä on aikansa elänyt ja foorumeita on muutenkin liikaa
0 (0%)

Äänestäjiä yhteensä: 25

Äänestys päättynyt: tammikuu 28, 2019, 23:50:20

Toma

Terve Kaikki,

Simple machines forum joka siis on ollut tämä foorumisofta jolla ilmailu.org on pyörinyt monta vuotta, alkaa olemaan niin huonosti ja hitaasti ylläpidetty että on pakko siirtää foorumi  toiselle alustalle. Tämä nykinen SMF versio ei tue uusimpaa PHP softaa joka taas hidastaa toisia saitteja kuten lentopaikat.fi.

Jos teidän mielestä tällä forumilla vielä on käyttöä niin yritän saada päivityksen aikaiseksi modernimpaan alustaan jossa hieman paremmin seurataan kehitystä. Tämä tietää vääjäämättä sitä että katkosta tulee. Miten pitkää en vielä tiedä, riippuu hieman siitä miten paljon leipätyö häiritsee harrastusta.

Pistän tähän ketjuun äänestyksen tämän foorumin tarpeellisuudesta niin nähdään vähän mitä ilmailukansa on mieltä.

Mikäli nyt lopputulos on semmoinen että tätä ilmailufoorumia halutaan nähdä vielä tulevaisuudessakin niin jos jollain on ehdotuksia mikä olisi hyvä alusta, niin kertokaa. tällä hetkellä olen katsonut Vanilla nimistä foorumisoftaa jossa pitäisi olla aika hyvä importointimahdollisuus SMF:stä

-Toma
Terveisin
Tom Arppe

Renekaattori

Ilmailufoorumi on ehdottoman tarpeellinen alan harrastajille. Toivottavasti Tomalla riittää "virtaa"foorumin mahdolliselle uudistamiselle. Tosin ,kyllä tämä nykyiselläänkin asiansa ajaa... :dontknow:

Matti Kuosmanen

Ilman muuta kannattaa päivittää ja jatkaa toimintaa!
--matti
Matti Kuosmanen

Toma

Katsotaan jos saisin tämän tekohengitettyä vielä, parit muut SMF foorumit sain toimimaan PHP 7.2 versiolla mutta tässä on semmoinen "kuorrutus" päällä joka ei suostu ymmärtämään uusinta versiota. Pakko poistaa se ja keksiä toinen tilalle. Näitten operaatioiden aikana foorumi voi näyttää hieman hassulta...

katotaan miten onnistuu.
Terveisin
Tom Arppe

Perttirin

KYLLÄ foorumia tarvitaan. 
Jos asiat menee faceen, sinne ne hukkuvat. 
Foorumille tieto ja vinkit tallentuvat uusille harrastajille luettaviksi ja ainakin itse olen saanut todella paljon hyvää asiatietoa.

Itse en ole mikään nörtti, mutta erään toisen yhdistyksen foorumilta on jonkinlaista kokemusta.

Foorumia lähdettiin uudistamaan ja tunnetulle Helsinkiläiselle palvelun tarjoajalle annettiin speksit, mitä halutaan ja kuinka entisestä pitäisi parantaa. Kyseessä oli siis meille uusi yritys ja vanha foorumi oli heille mallina. 
Tuloksena pitkästä aherruksesta oli blogipohjaan kommentointimallilla rakennettu keskustelumahdollisuus. Yritimme moneen kertaan esittää korjauksia ja parannuksia, mutta toimittajalla oli selkeä oma käsityksensä, kuinka meidän "foorumimme" tulee toimia.
Lopulta, lähes vuoden takkuamisen jälkeen palasimme vanhaa tuttuun  phpBB foorumiin, jonka sai kuin saikin vielä päivittämällä toimimaan kohtuullisen hyvin.
 
Edelleen on joitakin asioita, joita haluttiin parantaa, kuten esimerkiksi kuvan lisääminen viestiin suoraan ilman erillistä kuvapalvelinta. Ongelmat eivät kuitenkaan haittaa normaalia keskustelupalstan käyttöä.

Tuloksena lähes vuoden ajan säädetystä toimimattomasta foorumista oli iso lasku ja aktiivisten kirjoittajien määrän tippuminen n. 20%:iin. Joitakin kirjoittajia on pikkuhiljaa palaillut, mutta suurin osa on nyt facessa, tai muilla foorumeilla.

Jos uuteen mennään, se pitää mielestäni toteuttaa puhtaasti foorumikäyttöön tarkoitetulla alustalla, vaikka myisivät kuinka mahtavaa uudenaikaista tuotetta.

Toma

Lainaus käyttäjältä: Perttirin - tammikuu 15, 2019, 11:00:52
... Jos uuteen mennään, se pitää mielestäni toteuttaa puhtaasti foorumikäyttöön tarkoitetulla alustalla, vaikka myisivät kuinka mahtavaa uudenaikaista tuotetta.


Tässä olet täysin oikeassa, nykyään softamaailmassa kävellään harmittavan usein polkua joka johtaa siihen, että hyvä, "laiha" sekä toimiva alusta, pilataan kaiken maailman markkinoinnin mielestä tuiki tarpeellisilla hömpötyksillä, jotka sitten loppupeleissä tekevät alustan hitaaksi ja käytettävyydeltään huonoksi.

Tämä SMF forum on mielestäni hyvä alusta ja on palvellut ilmailufoorumia todella hyvin, tämän ongelma on nyt vain alkanut olemaan se että palikat mistä tämä SMF on riippuvainen, kehittyvät nopeammin kun itse alusta. Tästä seuraa, että ylläpito hankaloituu ja turvallisuus kärsii koska vanhemmista versioista ei enää korjata haavoittuvuuksia.

Mutta positiivisella puolella nyt kuitenkin se että, tein eilen vuorokauden töitä niin että sain tämän foorumin käyttämään uusinta PHP versiota, jota se ei edes vielä virallisesti tue. Tämän onnistumisen myötä näyttää siinä mielestä lupaavalta, että voidaan vielä pysyä tässä alustassa, kunnes uusi päivitetty versio näkee päivänvalon. Sen mitä jouduin muuttamaan, oli se "kuorrutus" joka on ns. kotisivulla koska sen palikan kehitys oli loppunut. Mutta löysin toisen, joka ajaa samaa asiaa ja joka tukee uusinta versiota PHP skriptikielestä.
Toiseen alustaan siirtymisessä on aina omat haasteensa ja vääjäämättä tietoa häipyy ja muuttuu. Tämän lisäksi on oppimiskynnys käyttäjillä, joka sekin voi aiheuttaa kirjoittajakatoa.

Olen erittäin iloinen, että tätä foorumia vielä nähdään tarpeelliseksi ja myös siitä, että täällä on pysynyt keskustelut todella asiallisella pohjalla, moderaattorina oleminen on ollut täällä todella helppoa. Teen kaikkeni, että saadaan meidän pienen yhteisön informaationkulkua pidettyä hyvällä tasolla. Jatkakaa hyvän informaation jakamista!

Juuri teini-ikään päässyt Ilmailufoorumi (13v, 5kk) kiittää käyttäjiään!Terveisin
Tom Arppe

Renekaattori


Arto

Hienoa, Toma.
Kyllä tämä on tärkeä kanava tiedon jakamisen kannalta. 
Arto

Antsu

Kyllä tälle foorumille on käyttöä. Täältä on kuitenkin paljon helpompaa löytää mitä etsii verrattuna vaikka Facebookiin yms. Eli tarpeellinen on.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod