Forum > Vanhat ilma-alukset

Auster/Taylorcraft ja muut vanhat laitteet

(1/2) > >>

AeroCommander:
Tällaisena aloittelevana jäsenenä on mielenkiintoista huomata että löytyy muitakin "hörhöjä" jotka tekevät itse myös tällä alalla.Vaikka itsellä ei ole lupakirjaa, eikä tule,niin aihe on aina kiinnostanut. Tarinoita ja turinoita on aina rentouttavaa lukea. Aiheeni luonnollisesti juontaa siitä että kotona on vielä 2 Austeria/ Taylorcraftia OH-AUH ja OH-AUD, joista AUH:illa olen itsekin ollut mukana lentämässä.OH-AUH:in kelpoisuus mennyt umpeen 80-luvun alkupuolella,joten hetken sekin on saanut levätä.Laitteet saattaisivat kaivata uutta isäntää,joka sais ainakin toisen arvoisensaan kuntoon.        Kaikennäköisiä osia ja tarinoita löytyy mittaritauluista magneettoihin ja sivuperäsimistä laskutelineisiin.                                                                        Olisin kiinnostunut kuulemaan jos jollakulla on ko.koneista muistikuvia,tai muista isäukon omistamista koneista.( OH-FCK,-SDF,-SDK,-SDN,-ACK)

4trade:
Rallye ms.883 OH-SDK oli minulla kaverin kanssa kimpassa yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä. Ostimme tuon keksinnön Tampereelta, joltain paikalliselta konekauppiaalta. Melko laiska laite noinkin pienellä koneteholla, mutta kyllä senkin sai taipumaan alamäkeen vauhdin kanssa, kunhan malttoi ensin hilata parikymmentä minuuttia korkeutta.

Tuolla tuli monet silmukat, pystykäännökset ja tynnyrit tehtyä. Selällään sen sai sammumaan hetkessä, kun laitetta ei ollut tuollaiseen tarkoitettu. Sakkaamaan laite ei suostunut millään, mistä manasin toisinaan noita tehokkaita solakkoja. Hyviä muistoja tuosta laitteesta jäi runsaasti, vaikkei tuo mikään temppukone ollutkaan. Näyttää olevan yksi valokuvakin siitä jäänyt...

AeroCommander:
Asiaa... Kiva kuulla, ei silti tainnut olla toi jossa oli Commodoren rungossa liian heikko kone. Muistan faijan puhuneen että oli rasittava lennettävä kun ei oikeesti tapahtunut mitään kun tarjos kaasua, oliskohan se ollu OH-SDF ?

4trade:
OH-SDK kone oli 115 hp Lycoming. Ei todellakaan mikään henkeäsalpaava laite nousemaan....

AeroCommander:
Taisi se kuitenkin olla toi... OH-SDF oli pieni runkoinen ja pieni tehoinen. Fox:i myytiin aikanaan Snällin Mikolle (Lento-myynti, malmilla)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod