Kirjoittaja Aihe: Punnitukset ja huollot (ultra/experimental)  (Luettu 6941 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa masal

 • EUT
 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 363
  • http://www.geocities.com/markkusalminen
Punnitukset ja huollot (ultra/experimental)
« : Syyskuu 20, 2013, 13:00:23 »
Heippa,

olettehan huomioineet että uuden määräyksen PEL M3-4 myötä punnituksia ja vuosihuoltoja ei enää voi tehdä kuka tahansa. Eli omaan koneeseen tai oman kerhonsa koneeseen näitä voi tehdä ja kuitata mikäli nimi on Miukun listalla ao. kohdassa tai muutoin on saanut koulutuksen punnitukseen /vuosihuoltoihin.

Mikäli haluaa tehdä punnituksen tai kuitata vuosihuollon kaverin koneeseen tai johonkin muuhun kuin omaansa niin tarvitsee olla mekaanikko (joko harrastemekaanikko tai part 66 mekaanikko).

Eli älkää tehkö punnituksia tai vuosihuoltoja kavereiden koneisiin ellei teillä ole mekaanikon paperia, pelkkä "Miukun" listalla olo ei riitä. Tästä on tullut hieman palautetta TraFi:n suunnalta.

Alla omistajahuoltoon liittyvä kohta määräyksestä. Eli allaolevia juttuja voi tehdä vain omaan tai oman kerhonsa koneeseen, ei muille, ilman mekaanikon lupakirjaa.

--------------------------------------------------------------------------------
”omistajahuoltajalla ilma-aluksen ilma-alusrekisteriin merkittyä omistajaa, osaomistajaa tai käyttäjää, tai ilma-aluksen omistavan yhdistyksen nimeämää äänivaltaista jäsentä, joka huoltaa omistamaansa tai käytössään olevaa tai yhdistyksen omistamaa tai yhdistyksen käytössä olevaa yksinkertaista ilma-alusta, ja jolla on tai on ollut huollettavan ilma-alusryhmän lentolupakirja;”
 
”5.3 Omistajahuoltajalla on edellä kohdassa 5.2 mainittua laajempi oikeus tehdä itsenäisesti huoltoja kohdan 5.1 c) mukaiselle ilma-alukselle, jos hänellä on kyseiseen ilma-alusryhmään, huoltotoimenpiteeseen, rakennemateriaaliin tai laitteisiin riittävä koulutus, kokemus ja taito. Huoltotoimenpiteitä, joihin tulee olla lisäkoulutus, ovat muun muassa vuositarkastukset, punni-tukset, pelastusvarjon pakkaus, eri rakennemateriaalien vauriokorjaukset ja laitehuollot. Omistajahuoltaja saa tehdä näitä toimenpiteitä vain saamansa koulutuksen laajuuden mukaisesti ja kokemuksensa ja taitonsa puitteissa. Hankitusta koulutuksesta on oltava koulutustodistus, jonka kopio on lähetettävä Liikenteen turvallisuusvirastolle. Omistajahuoltaja ei kuitenkaan tämän kohdan perusteella saa tehdä suuria muutostöitä, perushuoltoja ja peruskorjauksia, eikä suuria vika- ja vauriokorjauksia.”
Markku Salminen

Poissa Jari Lindevall

 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 451
  • www.jaccara.com
 • Oikea nimi: Jari Lindevall
Vs: Punnitukset ja huollot (ultra/experimental)
« Vastaus #1 : Syyskuu 20, 2013, 18:34:27 »
Tarkoitetaanko tuossa pelastusvarjolla => rakettipelastusvarjoa, nehän tarkastaa ja pakkaa ao. rakettivarjon valmistaja.

Rakettipelastusvarjostahan on niukasti tietoa tarjolla muutenkin , noin niin kuin viranomaisten puolelta.

Poissa hannuvir

 • Superkirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 131
Vs: Punnitukset ja huollot (ultra/experimental)
« Vastaus #2 : Syyskuu 20, 2013, 22:09:33 »
Tarkoitetaanko tuossa pelastusvarjolla => rakettipelastusvarjoa


Ei tarkoiteta, vaan purjekoneessa käytettävää selkään puettavaa pelastusvarjoa.

 

Powered by EzPortal