galleria

Aloittaja Aki Suokas, huhtikuu 13, 2013, 07:14:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aki Suokas

Mistä se  "Sijainti"  järjestely oikein ottaa sen järjestyksen?

Olisi makeeta jos sillä todella voisi katsoa mitä koneita on minua lähellä sijainnin mukaan.  Mutta jotenkin tuntuu että se järjestelee varsin sattumanvaraiseen järjestykseen.
Aki
------------------------------------
www.hooteehoo.org, www.air-r-c.info, www.windcraft.fiwww.eurofox.fi

Toma

Tuo sijainti sana on hieman harhaanjohtava, se ei siis ole geograafinen sijainti vaan kuvan sijainti galleriassa mikäli sille sellainen on määritelty. Lisäysvaiheessa voidaan antaa kuville oma järjestys/sijainti numero jota tämä siis kunnioittaa.

Geograafiselle sijainnille on tätänykyään kyllä paikka EXIF tiedoissa mutta sitä hyödyntää aika harvat kamerat vielä. Ne jotka sitä tekevät ovat kännykät ja jotkut uudet järkkärimallit missä integroitu GPS. Lisäksi mikäli editoit tai tallennat kuvan toiseen muotoon niin usein nämä EXIF tiedot häipyvät. Kunnolliset kuvaeditorit kuten Lightroom, Gimp, Photoshop jne. säilyttävät kyllä alkuperäiset EXIF tiedot. Joskus jopa kuvan kääntäminen pystytasosta vaakatasoon käyttöjärjestelmän omilla työkaluilla voi tuhota nuo tiedot.

EXIF tiedot ovat ne tiedot jotka näkyvät listana kuvan alapuolella mistä selviää miten, millä laitteella ja millä asetuksilla kuva on otettu.

Coppermine Gallery jota siis ilmailu.org Galleriassa käytän, ei vielä tue lokaatiotietoja EXIF tiedoissa.
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod