Air Navigation Pro

Aloittaja Toma, lokakuu 16, 2012, 18:19:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Arto

Kiitos tiedosta, Toma. Odotellaan rauhassa.
Arto

Ananias

Pelittääkö ANP Windowsvekottimissa -esim. Lumiassa, jos sellainen joskus sattuisi olemaan varaa hankkia?

Toma

Ei pelitä, Android ja iPhone/iPad eli iOS, pelkästään.
Terveisin
Tom Arppe

Jari Lindevall

No, niin 5.3.1 päivitys olisi tarjolla ja ostoskärry ei tunnu olevan ongelmana enää.

Jari Lindevall

5.3.2 päivitys saatavilla.

Jari Lindevall

5.4.0 päivitys saatavilla.

Toma

#56
Pidin tuosta ANP:Stä pienen esityksen Pieksämäellä MUT:in talvipäivillä. Haaste oli näyttää isolle yleisölle miten homma toimii käytännössä ja tein sitten sen takia muutaman videon sen perustoiminnallisuuksista. Tällä tavoin sain sormiliikkeet mukaan, muuten joutuisi selittämään niin paljon. Ja onhan näistä ehkä hyötyä sitten näin jälkikäteen muillekin.

Keräsin esitykseen myös hieman muuta tietoa ja linkkejä teille ehkä hyödyllisistä jutuista.
Muutamia pyyntöjä tuli lähettää se esitys mutta koska sen koko on 886 MB, johtuen sisälletyistä videoista, niin sen lähettäminen on hieman haastavaa. Esitykset on Powerpoint 2010 muodossa mutta näkyy hyvin myös 2007 versiossa. Jos on vanhempi niin näyttävät luultavasti tosi kamalilta.

Pistän sen nyt tänne esille, kolmella eri tavalla.

Tässä on koko esitys jossa on videot "integroituna". Tämä on iso lataus mutta jos on nopea yhteys niin kyllähän se sieltä lurpsahtaa:
(PowerPoint 2010, koko: 886 MB) padit_lentokoneessa_video.pptx

Tässä se taas on ilman vidoita:
(PowerPoint 2010, koko: 4,96 MB):padit_lentokoneessa.pptx

Ja tässä pdf versiona:
(Acrobat pdf 1,43 MB): padit_lentokoneessa.pdf


Ja laitetaan sitten ne videot vielä tähän näytille, niin ei tarvitse ladata tuota isoa esitystä vaan jompikumpi niistä pienemmistä ja katsoa videot tästä alhaalta:

Ensimmäiseksi kävin läpi mitä kaikille varmaan on hyvin tuttua eli reitinteko:


http://www.ilmailu.org/download/talvipaivat/reitinteko.mp4

Toiseksi hieman demo miten 3D näkymä toimii ja miltä se näyttää kun lentää maisemissa missä todella on korkeuseroja.


http://www.ilmailu.org/download/talvipaivat/3d_nakyma.mp4

Sitten toiminta mikä on voinut monelta jäädä huomaamatta, eteenkin miehiltä koska nehän ei tunnestusti lueskele manuaaleja jossa tämä on kerrottu, nimittäin miten voit käyttää ANP:tä kirjoitusalustana.


http://www.ilmailu.org/download/talvipaivat/kirjoitusalusta.mp4

Ja viimeksi lyhyt läpikäynti ylärivin Menuista ja valikoista.


http://www.ilmailu.org/download/talvipaivat/menut_ja_ikonit.mp4


Siinäpä se, toivottavasti noista on hyötyä jollekin
Terveisin
Tom Arppe

Jari Lindevall

Kiitos hyvästä info setistä. Kyllähän nämä tukee tuota iPadin käyttöä mukavasti, ja huomaa ettei tarvitse asian kanssa painia yksinään.

Toma

Ostinitselleni iPad Minin (DNA 13€/kk) kun tuonne yksipaikkaiseen purjekoneeseen ei oikein tuo täysikokoinen mahdu.

Kokeiltuani sitä tuossa nyt jonkin aikaa niin taidankin siirtyä navigoinnin osalta siihen kokonaan. Koko on ikänäköisellekin ihan riittävä ja sen sijoittelu koneeseen on huomattavasti helpompaa. Siihen myös löytyy jo hyvin Ram Mountin telineitä. Niissä on vielä suoraan paikka uudelle virtajohdolle, eli jos sijoitat kiinteästi telineen koneeseen niin ei tarvitse kuin lykätä padi telineeseen niin se saa siitä suoraan virtaa, kunhan toinen pää on kytketty johonkin virtalähteeseen.

Latausaika iPad Minissä on huomattavasti lyhyempi kuin iPad 3:ssa ja se myös vaatii hieman vähemmän virtaa latautuakseen. Muistakaa kuitenkin että jos ostatte esim. kiinalaisen USB laturin, niin sen olisi oltava se 2.1A vähintään että lataus toimii kunnolla.

Padi kannattaa olla se 3/4G versio vaikka ei sitä puolta käyttäisikään hyväkseen syystä että pelkässä WLAN versiossa ei ole vieläkään GPS:ää. Tosin ulkoisella GPS:llä saa toimimaan mutta silloin se hinta on jo sama kun edellä mainitulla.
Terveisin
Tom Arppe

Arto

Kiitti telinevinkistä. Vielä kun löytyisi joku valmis kappale jolla tuon samanlaisen värkin saisi kiinni ratin tankoon, niin se ei peittäisi juurikaan mittareita...tai ainakin voisi kurkkia vähän ohi. Toinen vaihtoehto olisi laittaa se saranalla varustettuna kojelaudan päälle, käännetään ylös esiin kun tarvitaan ja muutoin se voisi olla mahallaan. Vanhanaikaisessa ohjaamossa missä mittarit on siellä täällä, ei toiaankaan ole liikaa tilaa tuonkaan kokoiselle laiteelle.
Arto

Toma

Terveisin
Tom Arppe

Jari Lindevall

Lainaus käyttäjältä: Arto - maaliskuu 18, 2013, 16:13:07
Kiitti telinevinkistä. Vielä kun löytyisi joku valmis kappale jolla tuon samanlaisen värkin saisi kiinni ratin tankoon, niin se ei peittäisi juurikaan mittareita...tai ainakin voisi kurkkia vähän ohi. Toinen vaihtoehto olisi laittaa se saranalla varustettuna kojelaudan päälle, käännetään ylös esiin kun tarvitaan ja muutoin se voisi olla mahallaan. Vanhanaikaisessa ohjaamossa missä mittarit on siellä täällä, ei toiaankaan ole liikaa tilaa tuonkaan kokoiselle laiteelle.

Naapuri foorumilla on ollut jossain vaiheessa tarinaa tuosta iPadin "rattii" kiinnityksestä...

Arto

Kiitokset! Eikun selaamaan...
Arto

Jari Lindevall

5.4.1 päivitys saatavilla.

mattir

Mikäs on Android-version tilanne? Onko parantunut jo toimivan asteelle...

Toma

Huomattavan paljon korjauksia ja parannuksia sinne on tulut ja se on hiljalleen saamassa kiinni Omenaversiota. Tosin ei vielä. Mutta ihan käyttökelpoinen se jo on.
Terveisin
Tom Arppe

hannuvir

Nyt tarvitaan helppiä...en tiedä mitä olen tehnyt mutta Air Navigation Pro anroid-versioon
tuli kuvan mukaiset lisätekstit kartan päälle. Millä saa ne pois?

heikkiuu

Lainaus käyttäjältä: hannuvir - maaliskuu 24, 2013, 22:20:11
 Millä saa ne pois?

Vasemman yläkulman Maapallo->Waypoints->ruksi pois ruudusta"Display Way...."

hannuvir

No sieltähän ne poistui, pitää näpelöidä vastaisuudessa tarkemmin. Kiitos heikkiuu.

Jari Lindevall

#69
Niin ja sieltä Map options => map settings,voi valita näytettäväksi kätevästi mm.ilmatilaluokat,reittipisteet, etäisyyden, suunnan kulkujäljen, etappiaikoja ko. nopeudella sekä kiitoradat asteineen näkyviin jos olet valinnut määränpää kentän.

Plussana VFR-lentäjille on että kentän ikonia napsauttamalla kentän tiedoissa on mm. auringon nousu- ja laskuajat.

Timo Hyvönen

mikskähän se wepiservon kautta tehty datasiirto (vac, 20M) kesti ihan hirveän pitkään. Onkohan mulla jokin säätö pielessä kun kuitenkin pc ja ipadi olivat samassa wlanissa?

t. Timo
Lentoon!

Toma

OLen huomannut saman asian. Bootta iPad, eli pidä Home ja Power buttoni alhaalla kunnes oman logo ilmastyy sammumisen jälkeen ja kokeile sen jälkeen siirtoa uudestaan. Tuo yleensä auttaa siirtonpeuteen
Terveisin
Tom Arppe

Jari Lindevall

Niin ja käynnissä olevat ohjelmat kannataa myös sammuttaa 2x kotinäppäin ja miinustaa alle ilmestyvän ohjelmarivin tyhjäksi.

Btw. iPad 4:n tuntuu nopeammalle ja näytöltään selvästi terävämmälle kuin iPad 2:n , etenkin jos katsoo pieniä karttamerkintöjä, esim. numeroita on ero selkeä.

Arto

Nyt on ohjelma asennettu. Suomen kartta piti asentaa kahdesti ennen kuin rupesi rokkaamaan. Osaisiko joku viisaampi sanoa miksi neljäsosa maasta on viheltävää ja loput valkoisella pohjalla? 

Kenttien karttatiedosto latautui helposti pc:lle mutta siirto padille aiheutti vain kiroilua. En keksinyt missä ne iPadin tiedostot ovat joten siirto ei vain onnistunut. Huomenna uusi yritys, ny menen pihalle kun on loistava ilma.
Arto

Ultra13

Moros.
Olen ensimmäistä kertaa kysymässä omasta probleemastani ja en tiedä miten se oikeaoppisesti tehdään, koska en löytänyt uuden ohjeita viestiketjun aloittamisesta.

Ongelmani on se, että asensin Air Navigation pron Android-version ja en ole saanut siihen näkymään kaikkia työkalu rivillä olevia työkaluja joita on Ipadin esittelyvideiossa.

heikkiuu

Arto:
Latasitko OpenStreetMap-kartan, siinä "noin itäinen Suomi" on vihreä
Ultra13:
Android-versio ei vastaa iOS-versiota
Heikki

Ultra13

Kiitos tiedosta, eli Makin miehet vievät vielä yleistä kehittämistä. Joten jään odettamaann järjen voittoa. Toki Android-versiolla pystyy tekemään lentämiseen olennaiset tehtävät, eli lentosuunnittelun, mutta kaipaisin näitä asetuksia jossa voisi syöttää koneen perusasetukset yms.

Arto

Jep, latasin ensin sen ilmaisen kartan. Sitten hankin sen maksullisen ilmailukartan. Se toimii hyvin.
Arto

mikko lohi

Moro
Hyvin vaikuttas toimivan Air Navigation Pro/kartat, halppis tabletissa.Laite on Acer Ikonia B1,7",wifi,android.
Laitteessa on GPS ja löytää hyvin satelliitit.
Gigantti myy nyt 118e,joskus on ollut jopa alle satkun!

mikko

Toma

#79
Päivitin tuon ensimmäisessä viestissä olevan zip tiedoston missä on kaikki kartat.

Tein samalla pienen hyvin yksinkertaisen skriptin joka tekee hakemistorakenteen, hakee kaiken sisällön automaagisesti netistä ja laittaa sen oikeisiin kansioihin. Tällä tavoin voi vaikka itse päivittää noita karttoja niin usein kun haluaa. Ensimmäisen hakukerran jälkeen niin skripti hakee vain kartat jotka ovat uudempia kuin ne jotka ovat sinun tietokoneella.

Liitteenä wget_charts.zip tiedosto joka sisältää kaksi tiedostoa:

  • wget_charts.cmd - tämä on komentojono jonka voi ajaa tuplaklikkaamalla sitä
  • wget.exe - Tämä on ohjelma joka mahdollistaa tavaran haun netistä komentojonon avulla (unix hemmot tunnistaa sen kyllä)

Tämä on siis tehty toimimaan windows ympäristössä, pienellä skriptin modauksella sen varmaan saa toimimaan myös *nix ympäristöissä ja miksei myös MAC:ssä.

Ohje on yksinkertainen:

  • pura zip paketti omaan tyhjään kansioon
  • tarkista että sekä wget_charts.cmd ja wget.exe on siinä tyhjässä hakemistossa. voit myös kopioida sen wget.exe tiedoston jonnekkin joka on systeemin polussa esim c:\windows\system32 mutta se toimii myös kunhan on samassa hakemistossa kuin skripti.
  • tuplaklikkaa wget_charts.cmd tiedostoa ja katsele kun kartat virtaa koneellesi ANP:n hyväksymässä muodossa

Tuon pitäisi toimia niin kauan kun ais.fi ei muuta polkujaan. ne ovat kyllä olleet aika stabiileja pidemmän aikaa.

Siinäpä se, lentäkää hyvin ja pysykää poissa iltalehtien sivuilta...
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Joudut luultavasti ajamaan sen skriptin elevoituna eli Administratorina.
Paina oikealla hiiren napilla ja valitse "run as administrator"
Terveisin
Tom Arppe

jkarjanl

Ei, vaan vika näyttäisi olevan siinä että tuossa skriptissä oletetaan että wget.exe löytyy polusta. Siinähän mennään ensin cd:llä alihakemistoon ja yritetään suoraan kutsua wget.exe:ä, joka taas löytyisi yhden tason ylempää.

Näyttäisi korjaantuvan kuon muokkaa skriptiä ja laittaa sen wget:n muodossa ..\wget

-Janne

Toma

Totta puhut, nyt on korjattu versio tuolla alkuperäisessä paikassa. Ei voinut debugata kun kirjoitin vastauksen punaisissa valoissa menossa duuniin :)
Terveisin
Tom Arppe

LauriT

Hei,

Kartat avautuivat PC:ssä mukavasti, mutta mihin ne pitäisi ladata Android tabletissa, jotta Air Nav Pro osaisi niitä käyttää?

Olen tabletin käytössä aloittelija, enkä vielä ole täysin sen sielunelämästä perillä, joten varsin yksityiskohtaiset neuvot ovat tarpeen. 

t. Lauri Tarkkonen

Toma

Siinä onkin pieni haaste koska Android versio ei taida vielä tukea tuota mahdollisuutta. Eli tämä mahdollisuus on vielä vain iOS versiolla.
Eiköhän tuo kohtapuolin eksy myös Anteroon. Siinä tiedostojen siirtäminen on ainakin helpompaa kuin Omenassa
Terveisin
Tom Arppe

LauriT

Hei, Tom.

Minulle on syntynyt sellainen illuusio, että Androidkin olisi päässyt jo tälle tasolle, koska vielä vähän aikaa sitten, kun yritti ladata lähestymiskarttoja, niin siihen vastattiin ilmoituksella: Piirre tulee käyttöön lähiviikkoina (vapaasti suomennettuna muistinvaraisesta lähteestä), mutta siellä oli tarjolla vain Saksan lähestymiskarttoja. Luulin, että kun saan Suomen kartat, niin saisin tämän pelittämään.... kenties toivoin liikaa. 

- Lauri Tarkkonen

Toma

Ne kartat on niitä mitkä löytyvät "Map Storesta" omia karttoja ei näemmä vielä pysty lisäämään. Pitääpä illalla tutkia jos se hyväksyisi kartat vaikka ei ole virallisesti tuettu.
Terveisin
Tom Arppe

Toma

#87
Kyllä se näemmä pitäisi toimia näin:


  • kytke Android laite sinun tietokoneeseen
  • lisää juurihakemistoon seuraavat hakemistot (jos ne eivät ole siellä jo)
  • AirNavPro ja sen sisään user_app_chart
  • kopioi kaikki skriptin generoimat hakemistot tuonne user_app_chart hakemistoon


Minä en ainakaan saanut sitä toimimaan, mutta kokeilkaa ihmeessä, voipi olla että tuossa minun SG3:ssa on jotain mystistä.
Terveisin
Tom Arppe

Mikko Kartano

Terve,

Tuli sitten viime syksynä pädi ostettua sohvasurffailuun ja ehkä vähän myös lentoharrastuksenkin tueksi ja nyt näin oman lentosesonkini kynnyksellä päätin seurata tämän threadin ohjeistusta ja laitella kartat laitteeseen.

Hatunnosto Tomalle ohjeista ja vaivannäöstä, kartat upposi oikeen näppärästi ANP:hen ja ensivaikutelma on hyvä! Kiitän! :)

-m

Toma

Ole hyvä Mikko, hyvä että ohjeista oli hyötyä.
Oliko tuo sinun laitteesi Android pohjainen vain iOS? Ja jos oli android niin onnistuitko saamaan VAL kartat näkyviin?
Terveisin
Tom Arppe

Mikko Kartano

Toma,

Applen pädillä mennään. Mulla oli viime kesänä ANP:n android-versio SG2:ssa ja sen rajoitusten takia päädyin pädihankinnassa Jobsin tuotteeseen.

Muuten juuri äsken, kun demosin vaimokkeelle miten näppärästi kartat nykyään toimivat, niin eikös homma heti kussut. Normaali mr. Murphyn demoefekti, siis. :D

Koitin esitellä lappeen rannan karttoja, koska sinne olisi tarkoitus muutaman viikon päästä näytökseen heilahtaa ja nehän ei sitten toimineetkaan. Skriptissä oli pari virhettä:

EFLP:n kohdalla mkdir:in sijaan on typona mkdit, joten siksi lpr:n kartat ei ilmestyneet ANP:hen. Toinen löytämäni virhe oli se, että EFKI:n lataamisen jälkeen puuttuu yksi "cd ..", joten loput kartat lataantuvat Kajjaanin alle. Mutta näiden fiksaaminen ei ollut iso homma, nyt näyttäis pelittävän.

-m

Toma

Kiitoksia "debuggauksesta" Mikko ;D

Nyt on korjattu versio 1.2 lisätty sinne samaiseen viestiin missä se alkuperäinen oli. ja valmis paketti on myös korjattuna siinä ekassa viestissä
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Muuten...

jos haluatte helpomman tavan siirtää tiedostoja iPadille niin ladatkaa tämä ilmainen softa: http://www.digidna.net/diskaid
Terveisin
Tom Arppe

wexa

#93
Onko kukaan tehnyt painopistelaskelmia ANP:llä? itse yritin mutta tulokset olivat vääriä. Voi olla käyttäjän virhe.

Terveisin: Veli Hynynen
Veli "wexa" Hynynen

Mikko Kartano

Lainaus käyttäjältä: wexa - heinäkuu 18, 2013, 19:54:22
Onko kukaan tehnyt painopistelaskelmia ANP:llä? itse yritin mutta tulokset olivat vääriä. Voi olla käyttäjän virhe.

Joo, on. Mulla toimii ihan oikein, kun ensin syötin käyttämieni ilma-alusten tiedot ANP:hen. Eli sieltä yläpalkista se paperiarkin näköinen ikoni Document Browser -> Aircraft -> OH-XXX -> Weight and Balance ja täyttelin nuo kaikki tiedot POH:sta. Kun tiedot on oikein naputeltu, niin ANP:ssa tuo graafi näyttää juuri siltä samalta käsikirjasta tutulta. Tähän tapaan:




-m

Jari Lindevall

Näkyy olevan Air navigation desktop saatavilla Appstoressa Macceihin.

Jari Lindevall

Uusi päivitys saatavilla.

Jari Lindevall

Uusien karttojen päivytys on saatavilla vajaan 40€ hintaan, tosin tiestön osalta kartat vieläkin puutteelliset, mutta esim. Lpr - Imatran välille on ilmestynyt tuulimyllyt.

Arto

Neuvoisitteko viisaammat miten sen päivityksen saa hankittua Ipadille?
Kiittää jo etukäteen.
Arto

Mikhou

Karttakauppa.fi sivuilta lainattu ohjeet;

Karttojen lataaminen:
– avaa Air Navigation Pro -sovellus klikkaamalla iPadisi näytöllä olevaa sovelluksen symbolia
– klikkaa sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa "ratas"-symbolia (configuration) ja klikkaa edelleen Map Store -symbolia
– etsi Download products -listalta rivi "European ICAO map..." ja klikkaa riviä
– siirry kohtaan "F" (Finland) ja lataa maksulliset Finland ANC 500K - ja Finland Helsinki VFR 100K -kartat iPadiisi

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod