Kirjoittaja Aihe: Fouga Magister  (Luettu 11186 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa satuaar

  • Aloitteleva jäsen
  • *
  • Viestejä: 8
Fouga Magister
« : Maaliskuu 18, 2010, 15:42:52 »
Liekö tässä sokeriruokopellossa päätepysäkillään Suomessa rakennttu Fouga FM-76?
Lisää tarinaa tapahtuneesta:
http://desastresaereosnews.blogspot.com/2009/06/aviao-faz-pouso-forcado-em-canavial-em.html

Poissa stenhe

  • Jäsen
  • *
  • Viestejä: 14
Vs: Fouga Magister
« Vastaus #1 : Maaliskuu 28, 2010, 14:15:20 »
Tuolla Minas Geraisin  osavaltiossa (vai onko läänissä) on tullut lennettyä purjekoneella kauan sitten ja matkamuistona toin brasilialaisen ilmailulehden jossa oli testilentoartikkeli sikäläisestä Fougasta mikä oli Valmetin tekemä. Sitä lehteä ei valitettavasti enää ole minulla. Siis todennäköisesti kone on sama kuin artikkelissa.

Käännös (portugali > suomi)
Ohjaaja Leonardo Sampaio Standard, 39, mursi oikea nilkka alkuillasta tiistaina (02) jälkeen tehdä pakkolaskun sokeriruoko-alalla maaseudulla Lagoa da Prata, Keski Minas Gerais.

Ilma tuhoutui täysin, mutta matkustaja, joka teki matkan oli vahingoittumaton onnettomuudessa. Alustavien tietojen mukaan, lentokone toimintahäiriö yhdessä turbiinit.

Koelentokoneet, ranskalaisen Fouga Magister malli, prefix EN-ZIS, osui eteen paikan päällä ja oli tuhottu osa matkustamon ja siivet. Matkustajat André Mauro de Castro e Silva, 20, ei ollut loukkaantunut.

"Pilotti ilmoitti, että vuoden rutiini lennolla ilma-alus kärsi kaatumisen turbiinien ja oli ajautua sokeriruo'on alalla", sanoi sotilas Karina Oliveira Paim, sotilaspoliisi ja Lagoa da Prata. Fouga Magister Kone oli valmistettu vuonna 1957 ja on sotilaslentokoneen käyttövoimana Jet kaksi moottoria. Onnettomuuden syyt on selvitettävä, että siviilipoliisin.

PS. Kone valmistettu 1957. Ei taidakaan olla FM-76. Sehän on tehty -60 luvulla, eikö niin?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 31, 2010, 16:36:30 kirjoittanut Heikki Sten »

 

Powered by EzPortal