Onkohan niitä EUT talvipäiviä ensi keväänä aikomus järjestää.

Aloittaja Teuvo Honkanen, joulukuu 19, 2023, 14:51:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Teuvo Honkanen


Mikko Knuutinen

Huomenta! Hieman asiasta toiseen. Mahdatko olla Leppälahdelta? Itse siitä Patamäestä syntyjään. Olisi hieman ilmailuun liittyviä suunnitelmia sinne päin, korpikentän muodossa.

Teuvo Honkanen

Sama tyyppi ollaan.Terveiset vaan sinnekin.Ota yhteyttä,jospa olisin avuksi.

Mikko Knuutinen

Hienoa, kiitos. Laitatko meiliä [email protected] niin kerron enemmän. Millä vehkeillä muuten nykyisin ilmailet ja onko paljon muita harrastajia niillä suunnilla?

mkaseva


Martti Mattila

Moi taas.
EKT n. Kesä ja Talvipäivillä jonkun verran vierailleena voin sanoa että tuloksellisesti ajatellen lopputulema positiivinen. Olen kyllä usein jättänyt menemättä ajatellen ahneena että kahden vuorokauden aikana saa enemmän hyötyä irti verstaassa kuin em. tapahtumissa. Jälkeenpäin ajatellen väärä arvio.           Esimerkiksi Kahdeksankymmentäluvulla Jämille oli kutsuttu luennoimaan Nokia Chemicalsin puolelta henkilö syynä että Nokia toimi pitkän aikaa ARALDIT epoksien suomalaisena pakkaajana. Kylkiäisinä luennoitsija liitti halukkaat Kumiviesti lehden postituslistaan.Kumiviesti lehden jokaisessa numerossa esiteltiin joku kumilaatu, mieleen on parhaiten jäänyt Fluorikumi minkä kylmänkesto ominaisuudet olivat parhaat silloisista ja siksi sitä kutsuttiin Avaruuskumiksi. Töissä Insinööri sanoi "Liukulevyt piti olla Teflonia nyt ne onkin jotain PTFE tä." Johon totesin PolyTetraFluorEtyleeniä Dupontin markkinanimi Teflon. Opittu ilmailuharrastuksen liitteenä.
Kumiviesti lehti herätti minussa mielenkiinnon hankkia tietoa eri alkuaineista. Olen käynyt hel...in huonon Kansakoulun missä piti osata Psalmeja ja laulujen sanoja ulkoa mutta ei esimerkiksi Nuottioppia tai Alkuaineiden jaksollista järjestelmää. Tukinuittoreitit sen sijaan piti osata ulkoa. Siihen aikaan hommaan kuuluikin oppia Jumalanpelkoa ja esivallan kunnioitusta mikä oli rahvaalle tärkeintä, tietäjät tulivat Oppikoulusta.
Toinen mielenkiintoinen luento oli Hyvinkäällä missä Nesteen mies kertoi eri vuodenaikojen vaikututuksesta Bensiinien höyrystymislämpötila specseihin.
Naapurillani oli pieni Bensakäyttöisen Agregaatti josta sanoi että käynnistyi hyvin Kesällä mutta ei lainkaan Talvella. Sanoin hänelle että ei kuulukkaan käynnistyä Talvella Kesäbensalla, ei tietenkään uskonut, kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Kunnes pitkän sähkökatkon jälkeen oli pakoitettu tarttumaan siihenkin neuvoon. Nykyisin on vielä nämä Bensiinien vanhenemisajat. Sähkön ammattilaiset tekevät mistä Sähköstä vaan mitä sähköä tahansa.
Samoin nykyajan Hiilivety kemistit tekevät mistä vaan mitä vaan, Bensiinistä Bitumia ja päinvastoin, noin karrikoidusti.
A. Suokas sanoi viime kesänä Jämillä että "Tekemällä samalla oppii ja että se on vähän niinkuin harrastuksen tarkoituskin." Hyvin sanottu ja pitää paikkansa ainakin omalla kohdallani. Valitettavasti Trafi ei tunnusta muuta kuin sertifioitujen kurssien todistuksia.
Kiitos lukemisesta.
Martti
 

Ansis

"Tekemällä samalla oppii ja että se on vähän niinkuin harrastuksen tarkoituskin."

Vielä jos virheistä uskaltaisi kertoa, niin toisetkin saattaisi välttyä ikävältä tapahtumalta. Mutta eihän se suomalaiselle sovi, että joku hyötyy juuri minun oppirahoista.

Aikoinaan eksperimentalpäivien paras anti olikin Ekon onnettomuustutkintayhteenveto, jota kuunnellessa usein vakaville asioille uskallettiiin jopa nauraa.

Suomalaisuuden ongelmat johtuu pääasiassa hankalasta kielestä joka rajoittaa vieraiden kielten oppimista, 600 vuoden riistomaana olosta Ruåtsille, josta pedanttisuus ja 100 vuotta Venäjälle saaden lahjaksi byrokratian.
My mind is willing, but purse is weak.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod