Suihkumoottorit.

Aloittaja JPK1990, marraskuu 21, 2005, 18:38:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Markku Hiedanpää

Realismi tappaa joskus innostuksen ;-)

kate

Lainaus käyttäjältä: JPK1990 - marraskuu 21, 2005, 18:38:26
Minä vaan sitä mietin että myydäänkö suihkumoottorien piirrustuksia niin kuin lentokoneittenkin piirrustuksia. Voiskai sitä itekin suunnitella kun eka perehtyis airodynamiikkaan ja noihin ohjelmiin mitä käytetään tämmöseen. Kun onhan noi suihkumoottorit olleet käytössä jo 60 vuotta niin tässä pitäisi joku mullistus tapahtua siviili puolellakin.

Katsoppa linkki http://www.cnczone.com/forums/forumdisplay.php?f=92 Siellä on aikamoinen kokoelma
itse tehtyjä suihkumoottoreita ja niitä löytyy niin alusta alkaen itse jyrsittyinä kuin rakennussarjoinakin.

Eli hauskaa ajanvietettä ;)

Kate

JPK1990


Arto

Terve,
sattui taannoin siten, että tuttavani onnistui hankkimaan romutetun venäläisen kuljetuskoneen apusuihkumoottorin. Moottorin ympärille rakennettiin ohajausyksikkö ja polttoaineensyöttö jne..Rakennettiin moottoripukki ja eikun kone tulille! Hyvin toimi, tosin tehonsäätö ontui. Hyrähti heti täysille, ja meinasi sytyttää metsäpalon. Kokeilut loppuivat tiettävästi siihen.
Tarinan opetus: Unohtakaa koko juttu!

Sen sijaan olen seurannut erään potkuriturbiinivalmistajan touhuja netistä, vilkaiskaapa linkkiä http://www.innodyn.com/
Arto


JPK1990

missä se moottori on? mä käyn hakee sen  :)

JPK1990

Sanoista tekoihin, tilasin suomenkielisen suihkumoottori kirjan ja muutaman muun lentokone aiheisen  :thumbsup: tästä se lähtee!!

pimattil

Lainaus käyttäjältä: JPK1990 - elokuu 28, 2006, 21:22:59
Sanoista tekoihin, tilasin suomenkielisen suihkumoottori kirjan ja muutaman muun lentokone aiheisen  :thumbsup: tästä se lähtee!!

Ota pari rauhoittavaa tähän väliin. Koska intoa näyttää riittävän, niin tuon vielä yhden jutun pienemmän suihkumoottorin rakentamisesta: http://rc.realdesign.fi/embperl/RC/tuote.html?fid=RC&pid=JET_KJ

Heidän pääkotisivultaan http://rc.realdesign.fi (vaikka onkin turkasen vanhat) löytyy Arin yhteystiedot ja hän varmasti auttaa sinua pääsemään onge... siis rakennuspuuhiin.  :thumbsup:
- Pirkka -

JPK1990

http://www.geuz.org/gmsh/
Joha löyty jonniilainen, tuolla screenshoteissa on esim. f-18 ja jonkinlainen turbiini :) wow
Pitäs opetella käyttää tota, tehä noita scriptejä jne.
Mitä mieltä olette tuosta ohjelmasta?

JPK1990

#58
Olettekos kuulleet tesla turbiinista? Ei lapoja ja käyttää ainakin kitkaa hyödyksi. ja ilmeisesti 10hp/pauna ei oo ihme. Ja aivan kuin olisin lukenut 60-95% hyötysuhteesta.  :P kuullostaa niin hyvältä että kohta rakennan paineilmalla toimivan kopterin tai lentokoneen jossa on tesla turbiini. ;D

EDIT: ja joku on näköjään rakentanut jopa kaasuturbiinin tuolla tekniikalla.

juhrit

Laitetaanpa tähän kuvat kaverin lennokkikäyttöön tarkoitetusta "Peenemundeläisestä". Soundit eivät ole naapurin mieleen.

JPK1990


JPK1990

Lainaus käyttäjältä: JPK1990 - marraskuu 23, 2005, 17:48:42
...Millä nimellä sitä pellin puristusta tiettyyn muotoon kuten turbiinin lavoissa sanotaan onko se prässäystä vai?

;D  ei hitto, olen tainut asua tynnyrissä


lamsah

http://www.viper-aircraft.com/homepage.htm Tosta ostat koko koneen, ei tarvi suunnitella mitään itse.... laskeskelin, että on kuitenkin suht taloudellinen.... ei vie kun 260 us.gallonaa ja range on 750 nm.... eli siis n 1000 litraa menovettä (kai toi kalanmaksa - ja rypsiöljylläkin toimii  :lol:) aprrox 1400 km = 0,71 l/km.... mietitääns mitä ikarus kuluttaa jos tuuli olisi joka suunnasta 0..... taloudellinen matkalentonopeus olisi ehkä 130 - 140 km/h.... sanotaan nyt 140 km/h ja kulutus 10l/h.... (kokemukseni mukaan tuo on ainakin 80 hp rotaxilla todellisuus....) eli päästään siis 1/10 kilometrikulutukseen eli n. 0,071 l/km. Tuo on kyllä todella järkevä kulutus tuohon verratuna.... mutta silti.... matkaan menisi ikaruksella 10 tuntia kun viperillä menisi (jos matkalentonopeus olisi 400 kts) vain 1,875 tuntia.... Ja voi sitä vaudin tuntua....huiput kuitenkin vissiin vaakalennossa 460 kts... Harmi ettei hintaa ole ilmoitettu sivulla, tosin mitä väliä, kun on kallis kuitenkin tavan tallaajalle....  :uglystupid2: peli kuitenki....
T: Antti Kääriäinen

lamsah

noh joo... tongin lisää niin ei toi nyt niin kallis edes ole (Köyhälle kaikki on kallista  :2funny:) base kit on vaan 183000 $ painestus 39000 $ ja super excel builder assistanca 75000 $ ja IFR varustus (tarvii vissiin laittaa ruåttin rekkarrin että saa lentää IFRää  :D) alle 50000 $ ja lupailevat alle 500 $ tuntikuluiksi.... Ei ihan heti kyl selviä kuuluuko hintaan moottori.... epäilen.... mutta kyllähän noita moottoreita rahalla saa.... noin.... löytyhän niitä, tuosta listalta valitset mootorin, ei tarvi tehdä mitään ihmeellisä virityksiä.....  :2funny: http://www.dkturbines.com/engines.html pitäsi tehdä 2850 - 2950 paunaa työntöö... eli äkkiseltään heitettynä  1292 - 1338 kg..... kylä lähtee...   :thumbsup:
T: Antti Kääriäinen

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod