Tavaraa Liettuasta?

Aloittaja Tapani Kokkonen, helmikuu 25, 2003, 19:45:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Tapani Kokkonen

Onko kukaan uskaltautunut tilaamaan Stanislav Zelenkovin firmalta tuotteita? Tarjolla tuntuu olevan niin potkureita, mittareita sun muutakin.
Kommentoikaa, millaista tavara on ollut ja  tuliko ajallaan ?

Vaikuttaa kohtuuhintaiselta ja laadultaan tavanomaiselta kuvien perusteella.

Tapani Kokkonen

Lasse Tuorila

Olen ostanut Zelenkovin puljusta edullisesti radion, potkurin, kuulokkeet, intercomin ym. Tavarat ovat tulleet ajallaan eikä valittamista ole ollut. En tunne sen kummemmin tullimuodollisuuksia, mutta itseltäni ei ole otettu tavaroista tullia. Kaverilleni sen sijaan lätkäistiin reilu tulli potkuriin, jonka minä sain ilman tullia. Tutkimattomat ovat tullin tiet...

Lasse Tuorila

Tapani Kokkonen

Miltä potkuri on vaikuttanut? Tuntuuko käytössä miltä verrattuna mahdolliseen aiempaan potkuriin? Onko se umpikuitua vai vaahtotäytteellinen? ...paljon kysymyksiä, mutta minusta olisi mukavaa, jos yleensäkkin näillä sivuilla kerrottaisiin myös omista kokemuksista ja kokeiluista. Laitetaan tieto kiertoon.

Tapani Kokkonen

Lasse Tuorila

Potkuri on komposiittirakenteinen, maassa säädettävä, enpä ole kurkistanut sisuksiin. Se on vasta kojootin nokalla koekäytössä eikä sillä ole käyty vielä ilmassa. Hyvin tuo tuntuu pyörivän.

Lasse Tuorila

Kari Leino

Jos tuotte potkureita, moottoreita, lentokoneita ja niiden osia Suomeen EU:n ulkopuolelta, anokaa tullilta "Tullimenettelyä tiettyä käyttötarkoitusta varten". Tietty käyttötarkoitus on tässä tapauksessa "asennettavaksi lentokoneeseen". Esimerkiksi potkurit kuuluvat tullivapaaseen ryhmään 8803 10 00 00. Tullimenettely-yksikkö on oikea paikka kysellä asiaa.

Markku Hiedanpää

LainaaJos tuotte potkureita, moottoreita, lentokoneita ja niiden osia Suomeen EU:n ulkopuolelta, anokaa tullilta "Tullimenettelyä tiettyä käyttötarkoitusta varten". Tietty käyttötarkoitus on tässä tapauksessa "asennettavaksi lentokoneeseen". Esimerkiksi potkurit kuuluvat tullivapaaseen ryhmään 8803 10 00 00. Tullimenettely-yksikkö on oikea paikka kysellä asiaa.
Olisi hyvä huomioda se että potkurin vaihto muuhun kuin lento-ohjekirjassa hyväksyttyyn tyyppiin on muutostyö, joka tulee AIR M5-10 mukaan erikseen hyväksyttää.

Miuku


Teppo Miettinen

Lainaus käyttäjältä: Tapani Kokkonen - helmikuu 25, 2003, 19:45:36
Onko kukaan uskaltautunut tilaamaan Stanislav Zelenkovin firmalta tuotteita? Tarjolla tuntuu olevan niin potkureita, mittareita sun muutakin.
Kommentoikaa, millaista tavara on ollut ja  tuliko ajallaan ?

Vaikuttaa kohtuuhintaiselta ja laadultaan tavanomaiselta kuvien perusteella.

Tapani Kokkonen

Lisätäänpä tähän vanhaan viestiketjuun tietoa.

Tilasin Zelenkovilta potkurin ja eilen se ilmestyi postiin.
Ropelli on nähdäkseni sama mitä Airtrikes kanadassa myy koolprop nimellä http://www.airtrikes.net/propellers.shtml

Hintaa 1750mm potkurille tuli 550€ + postikulut, eli ~600€
Tulleista ei tarvitse enää murehtia kun Liettuakin on EU maa.

Stanislav Zelenkovin kanssa asioiminen sujui sähköpostilla englanniksi kohtuudella, mutta hieman hidasta tahtia.
Maksu ennakkoon tilisiirtona.

Zelenkovilla on tosiaan myynnissä melkein mitä vaan, kannattaa kysellä (for MUCH competitive prices, Stanislavia lainatakseni)

-Teppo

pimattil

Webbisivut ko. firmasta eivät ainakaan heti osuneet eteeni... onkos firmalla jossain muodossa jotain kataloogia, mitä heillä on oikeasti myynnissä?
- Pirkka -

Lentokapt:Hujane

Olen tilannut kyseisestä firmasta 2 kpl potkureita noin vuosi sitten,ongelmia tuntui riittävän sillä kertaa,toimitus kesti noin 3kk. Rahat tottakai etukäteen tilille ja sitten vielä postaus maksusta ja vielä ihmettely että minne rahat hävisi..(siis heidän päässä)

Tavara on hyvää laadullisesti ja hinnaltaan.

Suoranaisia kotisivuja ei löydy mutta kirjoittamalla emailia seuraavasta linkistä löytyvään osoitteeseen,saat paluupostina erilaisia esitteitä itsellesi.

http://www.simulas.net/lightaircrafts/autogyro.htm

tuorila

Minulla ei Zelenkovin potkuri kauaa pysynyt ehjänä vesikäytössä. Pinnoite lähti isoina liuskoina irti. Maapotkurina ehkä menettelee.

Lasse Tuorila

Tapani Kokkonen

Tuon kyselyn jälkeen tilasin potkurin Zelenkovilta Rotax 508 moottoriin. Uskoin huomioineeni kaiken tilausvaiheessa, mutta kuitenkin potkuri tuli uudemman Rotaxin alennusvaihteen pulttijaolla. Kun asiaan kyselin ratkaisua, ehdotti hän ohimennen sovituskappaleen hankintaa. Sen jälkeen meni puoli vuotta ennenkuin vastasi uudestaan sähköpostiin ja sanoi ettei niitä sovituskappaleta olekkaan saatavilla.
Eli homma toimi suht hyvin siihen asti kunnes alettiin keskustella tavaran oikeellisuudesta. Ja vielä lähdin rakentavasti miettimään ratkaisuvaihtoehtoja, ei mitenkään agressiivisesti.
Luulisin, että jos tietää tarkkaan mitä tilaa, esittää asian yksiselitteisesti, sen saa kohtuullisen luotettavasti, mutta takuuta tuotteelle on turhaa odottaa.

Tapani

pimattil

Palataanpas tähän sen verran, että jos luottokortilla saa ostettua tavaran, niin on aika varmoilla vesillä:

"Tämän vuoden helmikuussa korkein oikeus katsoi ennakkopäätöksessään, että Luottokunta oli vastuussa myyjän sopimusrikkomuksesta, joka koski Visa-kortilla maksettua tavaraa. Kuluttaja oli tilannut postitse koiranhoitotarvikkeita yhdysvaltalaiselta yritykseltä. Ostokset hän maksoi Visa-kortilla, mutta ostoksia hän ei koskaan saanut. Korkein oikeus katsoi, että Visa-korttiin liitetty luotto oli kuluttajasuojalaissa tarkoitettu hyödykesidonnainen luotto. Siten Luottokunta oli saman lain nojalla vastuussa myyjän sopimusrikkomuksesta."

Eli itse en ainakaan lähtisi kovinkaan helposti asioimaan minkään ennakkomaksujen ja vastaavien kanssa varsinkaan tuonne etelä- ja itäsuuntaan. Tosin luottoyhtiöt kyllä rokottavat hieman valuuttakursseissa, mutta tässä on sentään sitten jokinlainen takuu tavaran tai ainakin rahojen palautumiselle jos tavaraa ei kuulu.
- Pirkka -

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod