Hydrokopteri

Aloittaja paavo100, lokakuu 15, 2005, 23:10:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

paavo100

En tiedä kuuluko tämä tälle foorumille, mutta kuitenkin...

Hydrokopteri projekti on siis kysessä. Kori on lasikuitua ja on 3 osainen, sivuilla leveät "ponttoonit" ja keskellä 2 paikkainen ohjaamo, pituutta löytyy 6m ja leveyttä 2,5m painoa komeudella n. 200kg. Entisellä omistajaalla ollut joku 2 litrainen volkairin ilmajäähdytteinen bokseri joka oli kiini potkurissa alenusvaihteen avulla. Potkurina oli paikallisen puusepän tekemä 2lapainen 117cm puupotkuri. Ja kulki kuulema 130km/h jäällä. Nyt on kaikki tekniikka riisuttu ja tilalle tulee kokonaan uusi konstruktio. Moottori upotetaan alas, (ennen moottori oli alenusvaihteineen ylhällä suoran potkurin navssa kiinii). Alhalta veto ketjulla tai remmillä potkuriin akseliin. Moottoriksi olen hommanut moottoripyörän moottorin (Honda CBR1000f:stä) eli 1000cc, 135hv ja painoa moottorilla 50kg. Päivityksiä tulee tänne sitä myöten kun on päässyyt edisttymän projektissa..  ja kuviakin tulee joskus.

PS. Nyt on toimiva alenusvaihe ja 2litrainen bokseri myynissä.

Jani Haapaniemi

Millaisesta alennusvaihteesta on kyse?
Remmiveto vai muu..

Voit lähettää vähän tietoa vaikka sähköpostilla tai viestillä. Hintakin voi mahdolliesti kiinnostaa.

...hehh, on se hyvä että joku uskaltaa harrastaa moista matalalentoa :)

t,Jani


pärinäpoika

jos tuo hydrokopter painaa alle 70 ( vai oliko se alle 80 kg) sen voi tulevaisuudessa liittää varjoliitimeen laillisesti suomessa!!!

liitimen määritelmään on tulossa muutos, joten unohda maassa liikkuminen;-)))

tuolla eräs vähän samannäköinen laite pariisin ilmailunäytöksestä 2005

http://www.varjoliito.net/varapalsta/index.php?act=Attach&type=post&id=6169

heharju

Tuo härvelihän näyttää hyvältä! Matalaliito on erittäin OK ajatus Suomen oloissa, jossa harrastustoimintaa ilmassa sätelee joukko vaikeasti sovellettavia säädoksiä  ::)

Projektiasi seurataan herkeämättä!

- h -

JPK1990

Pavekin tänne eksynyt. Tervetuloa!

paavo100

On päässeet päivitykset unohtuman...

Nyt on kopteri saatettu ajokuntoon, ja kohtalaisen hyvin näyttää pelittävän, umihangessa pääse kahdestan ajaman. Kiihtyvys nyt ei päätä huima, mutta eipähän ne potkurilentokonetkaan kovasti kiihdy. Jäällä tämä kulkee kuitenkin kitettävästi. Potkurin kulmaa pitäisi säätä vähän paremmin parhaiman hyötysuhteen löytämiseksi. Kuvia laitan joskus lähiaikoina..

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod