0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.
Oppilashan lentää siellä missä opettaja käskee eli tässä Auranen varmaankin viittaa opettajaopetuksen tasoon eli aiheen viereen (Karoliinalle: off-topic .
No mites tapahtuu kun 48 tuntia lentänyt ultrapilotti (7h tänä vuonna),jonka erikoiset laskukierros kokeilut tuomitaan suoralta kädeltä.. lähteekin piper arrowilla pimeällä/ sateella etsimään pilveä..ei toki yksin mutta.... ja löytääkin sen sitten päälle 5000ft.. enpäs kerrokaan sitä nyt
Jotkut Cessna-pilotit ne jaksaa kommentoida kaikkea ultralentämistä. Ja kaikki mikä poikkeaa Cessnan ohjekirjan prosedyyreistä ja laskutekniikasta on väärin. Ensin kommentoidaan ja neuvotaan ja sitten sanotaan että enhän minä kyllä ultralentämisestä mitään tiedä. Kannattais käydä joskus ultrakeikalla niin sais jonkunlaista käsitystä esim. teho/paino suhteesta ja koneen ketteryydestä.Mutta kun niitä ei ole tyyppihyväksytty niin ....tohtiiko niihin lähteä?
Lainaus käyttäjältä: Terho - Lokakuu 14, 2005, 12:48:03Lasku, Mtuulesta luisukaartona tai sivuluisukaartona osateholla peruksen kautta finaaliin 250-300ft, tarkka nopeus, laskukohtaan tähtäys (laipat). Ööö... mitä eroa on luisukaarrolla ja sivuluisukaarrolla?
Lasku, Mtuulesta luisukaartona tai sivuluisukaartona osateholla peruksen kautta finaaliin 250-300ft, tarkka nopeus, laskukohtaan tähtäys (laipat).
Lainaus käyttäjältä: Terho - Lokakuu 14, 2005, 22:15:34No mites tapahtuu kun 48 tuntia lentänyt ultrapilotti (7h tänä vuonna),jonka erikoiset laskukierros kokeilut tuomitaan suoralta kädeltä.. lähteekin piper arrowilla pimeällä/ sateella etsimään pilveä..ei toki yksin mutta.... ja löytääkin sen sitten päälle 5000ft.. enpäs kerrokaan sitä nyt Jaa tämä keikka toteutui sitten? Raporttia vaan kehiin! Kiinnostaa kovastikin kuulla, miten puuha loppujen lopuksi sujui. Itelläkin kun on ppl-koululennolta opettavainen ja nöyristävä kokemus, miten perstuntuma voittaa mittariluottamuksen...-m[/color]
Entäs se kun PPL pilotti kääntää koneen heti nousun jälkeen väärinpäin? tai kiskasee sen täysin pystyyn ja pyörittelee muutamat rollit ja kohta syöksyy maata kohden vetäen suoraksi. Onko sekin dorkaa?
Lainaus Ei se ultra siitä mihinkään kierteeseen itsekseen hyppää vaikka sitä vähän luisuttaakin. Onhan siinä tietty oltava tarkkana, ettei esim tee jalkakaartoa, blaa blaa.. LainausOletkos miettinyt mitä saattaa tapahtua jos luisuttelet esim. perusosalta finaaliin, ja samalla sattuu tulemaan voimakas puuska takaapäin? Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta.
Lainaus käyttäjältä: Terho - Lokakuu 14, 2005, 22:15:34No mites tapahtuu kun 48 tuntia lentänyt ultrapilotti (7h tänä vuonna),jonka erikoiset laskukierros kokeilut tuomitaan suoralta kädeltä.. lähteekin piper arrowilla pimeällä/ sateella etsimään pilveä..ei toki yksin mutta.... ja löytääkin sen sitten päälle 5000ft.. enpäs kerrokaan sitä nyt Jaa tämä keikka toteutui sitten? Raporttia vaan kehiin! Kiinnostaa kovastikin kuulla, miten puuha loppujen lopuksi sujui. Itelläkin kun on ppl-koululennolta opettavainen ja nöyristävä kokemus, miten perstuntuma voittaa mittariluottamuksen...-m
Tuo ikuinen Ultran ja PPL:n vertaaminen ei myöskään rakenna harrastusta mihinkään suuntaan. Onhan jo monesti todettu, että kummallekin harrastuslajille on oma tilauksensa ja aivan oma tarkoituksensa - vaikka molemmat ovat lentämistä.Nämä kun jo peruskoulutuksen osalta, kuten myös jatkokoulutusmahdollisuuksiensa osalta , eroavat toisistaan.
Se on totta että Cessna on vaikea sileänä
Onko se asennevammaa kun Cessna-pilotti tulee korpikentälle pitkällä finaalilla ilman että kiertäisi kenttää ja omin silmin tarkastaisi toiminnan. Tai räimii kentän puolivälistä 100metrin korkeudella.Aiemmin on varmaan huudeltu radioon ties millä jaksolla,luultavasti pursijaksolla.Ei välttämättä vaivauduta edes ottamaan kentän jaksoa tietoon,tai jännitetään oudolle kentälle menoa niin että jakso unohtuu vaihtamatta.Näitä on nähty aivan liikaa.Liekkö PPL-koulutuksen taso riittämätön?
Joo, se suunnistus .. pää oli jotenkin lukossa. Nothing happened. Ei ollut mahdollisuutta pysähtyä miettimään, halusin scannaa mittareita huolella. Ois ehkä auttanut vähän jos oisin ennen koitosta yrittänyt sisäistää asiaa.. mut jotekin se unohtui. Ja siinä pyöriessä keskityin siihen niin paljon, että muu unohtui. Siinä oli niin paljon uutta matskuu kerralla et imuri meni tukkoon. Jos oisin alkanut pohtii sitä vorria ym. sen tarkemmin, en ois enää voinut ohjata konetta.Korkeuden pitoa hieman haittas oman trimmin "puute", en voinut hienosäätää. Normaalisti se ei varmaan oo iso juttu, mut tietystä syystä jota en mainitse, se haittas mua vähän normaalia enemmän. Noh, jälkeenpäin katsottuna ei. Olin täysin lentokykyinen, ihanaa, joskin hieman väsynyt.Oon suht tyytyväinen lentooni, vaikka se suunnistus nyt laukeskin.. esim. jo se miten PVO:n holding liityttäs lännestä jäi hieman auki..Nyt mullon pää niin täynnä kysymyksiä että rätisee kun popcorni mikrossa.., vaan enpä ees osaisi vielä kysyä kaikkia :huh: Jos vaan mahdollista, ois mahtavaa kokeilla joskus uudestaankin, käydä vaikka kahvilla turussa kun kun sää on hyvästi huono.
Tuntuu paahalta kun tästäkin aiheesta on tullut UPL- ja PPL-lentäjien välinen keskenäinentoisen ryhmän mollausaihe. Ollaanhan me moottorin voimalla lentäjät silti kaikkiaika pientä harrastajaporukkaa jolla on kuitenkin aika lailla yhtenevät intressit.
Kyllä ultra kestää yllä mainitsemasi asian aivan yhtä hyvin kuin isommatkin koneet. Tossa ei mikään riko lentoohjekirjaa vastaan. Eikä maximeita tai minimeitä. Tässä oivallisesti huomaa ettet ymmärrä ultran ketteryyttä. Ei se ultra siitä mihinkään kierteeseen itsekseen hyppää vaikka sitä vähän luisuttaakin. Onhan siinä tietty oltava tarkkana, ettei esim tee jalkakaartoa, blaa blaa..
Hyvin kestää ja meikä nauttii. Ainoa vaan etten puhunut laskusta vaan lähestymisestä. Tai siitähän mekin puhuttiin kunnes taas hyppäsit toiseen aiheeseen jotta voisit keksiä jotain piikittämistä.. Kosketus radalle tapahtuu samoilla nopeuksilla olipa kynnyksella 100 tai 140 km/h. Ei tässä oo kysymys ittensä tappamisesta vaan lentämisestä.
Niin, se on sääli ettei niillä ultrilla, jotka siihen turvallisesti pystyis? saa tehdä kierteitä..
Laitetaanpa hieman lusikkaa tuohon IFR soppaan... Yksi vaihtoehto voisi olla (1 h googletuksen perusteella) tehdä distance IR opinnot vaikka ruotsiin, jos se näyttää täällä mahdottomalta.
[Niin, se on sääli ettei niillä ultrilla, jotka siihen turvallisesti pystyis? saa tehdä kierteitä.. vois olla sekin hyvää treeniä korkeella ja open kanssa..
Eikös se ole niin että lentokäsikirja ei kiellä turvallista liikehdintää? Jos syöksykierre on kielletty, siihen on tehtaan koelentäjän mielestä varmasti joku ihan pätevä syy.
Ultra kestää ylinopeuslaskut "aivan yhtä hyvin kuin isommatkin koneet"? No jep, niinpä näyttävät kestävän
Mitähän ultran ketteryydellä nyt on tämän asian kanssa tekemistä??? Oisko meillä puurot ja vellit nyt hiukan samassa astiassa? Eihän täsä ollut missään vaiheessa kyse siitä, etteikö sivuluisu olisi ihan normaali tapa vähentää korkeutta ja nopeuttakin (Jounin kommenttiin viitaten joissakin konetyypeissä ihan vakioikin, joskin hataran muistikuvan mukaan esim. joissakin kessnanriekaleissa kiellettyä laipat alhaalla). Kyse on siitä, että epäpuhtaassa laskukierroslentämisessä on menetetty henkiä ihan tarpeeksi. En nyt pyrikään väittämään, että kaahaamalla miljoonaa kone muljahtaisi kierteeseen epäpuhtaasta kaarrosta. Vaan pointti piilotettuna kaiken taakse on se, että kun se vauhti hidastuu ja on opeteltu sitten moisia tapoja, saattaa yks kaunis (tai vähemmän kaunis) kerta käydä sillä lailla, että ollaan lähellä sakkausnopeutta ja edelleen leikiskellään kuula poskellaan, kun korkeutta on liikaa. Ja silloinpa se sakkausnopeus taitaakin pikkasen kasvaa ja *mulj*.
Ultralennonopettajani kertoi jostakin tuttavastaan joka kävi jossain Espanjassa kokeilemassaultran oikaisua kierteestä. Kas vain, kone ei irronnutkaan kierteestä (koska sitä ei oltu siihen suunniteltu).
Britit testaa Icaruksen syöksykierreominaisuuksia, en tiedä miksi, mutta ainakin testaavat...mutta, miksi ei tehdas vaan Britit?
Koko juoni tavallaan lähti siitä kun mulla kerran sammui ultran moottori finaalissa.. oli sen verran säädöis heittoa et sivuluisu sammutti.. Opettavainen tapaus yleisestiin. Asian kanssa täytyy olla varovainen...niin sitten samalla koneella tapauksen jälkeen lentäen, tuli otettua sitä vauhtia liiankin kanssa, osaltansa harkitusti.. ja siitä se killutus kokeilu syntyi.. kuten myös nää videot.
Onko tullut tehtyä vaaratilanneilmoitus siitä moottori sammumisesta?
Lainaus käyttäjältä: Markku Hiedanpää - Lokakuu 17, 2005, 23:29:35Onko tullut tehtyä vaaratilanneilmoitus siitä moottori sammumisesta?Näitä taitaa olla tulossa enemmänkin, sillä viime tiistaina näytti jollain Kilan ultralla tekevän moottori stopin myöskin loppulähestymisen aikana, jonka jälkeen pilotti totesi radioon jotain tyyliin "Taitaa olla edelleen vikaa moottorissa, kun sammui taas".
...Katselin kuvat ja kauhistuin...
Nuo harjoitukset ei ole ihan itse keksittyjä, ei Terhon eikä meidän.
Tänne foorumiin varmaan pitäisi tehdä uusi osio "sodat", jossa käydään flamesotaa, ja flamesodat siirrettäisiin sinne.Tässäkin viestiketjussa 5 viimeistä viestiä ovat silkkaa flamesotaa.
Lainaus käyttäjältä: Karoliina Salminen - Lokakuu 18, 2005, 00:58:38Nuo harjoitukset ei ole ihan itse keksittyjä, ei Terhon eikä meidän.Sittenhän on syytä huolestua vieläkin enemmän.
Onko tullut tehtyä vaaratilanneilmoitus siitä moottori sammumisesta?Katselin kuvat ja kauhistuin, tässä on kyllä otsikko "UPL-koulutuksen taso riittämätön?" paikallaan jos tälläisiä täysin sävellettyjä "laskuharjoituksia" kerhossa annetaan tehdä. Ultraopettajat huomioikaa että juuri tämänkaltaisissa lentäjän "ihan itse keksimissä" harjoituksissa ne lentovahingot sattuvat ja ei ole ihme että vakuutusmaksut ovat niin korkeat.