Rättipäälysteiden uudelleenmaalaus.

Aloittaja Kinnp-24, huhtikuu 28, 2005, 18:10:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kinnp-24

Terve!

   Tuli tuossa kaverin kans puheeksi ja mietittiin että voikohan rättipäälysteisiä koneita uudelleen maalata, siis vanhan päälle. Vai onko yleensä tapana rätittää uudelleen, jos väri ei miellytä..  Minkälainen prosessi jos voidaan maalata?

           

masal

Ainoa oikea tapa on päällystää kone uudelleen alusta alkaen. Tämä on tietysti työlästä jos mielessä on vain värinvaihto ja kankaat / maalaus ovat hyvässä kunnossa. Päällemaalaus ei kannata koskaan, siitä saa vain lisää painoa (yllättävän paljon) ja hyvin usein uusi maalikerros ei edes pysy vanhan päällä. Jos kone vielä sattuu olemaan tyyppihyväksytty, ei ole olemassa hyväksyttyjä ylimaalaus ohjeita millekkään kangaspäällystysmenetelmälle, ja koska päällystyö on silloin tehtävä päällystysmenetelmän (käytännössä Stits/Randolph) työohjeita noudattaen jää ainoaksi vaihtoehdoksi koneen uudelleenpäällystys.

Ei siinä mitään, rätitys on hauskaa puuhaa...
Markku Salminen

masal

Raitojen ja kuvioiden maalaus on tietysti ihan eri juttu kun koko koneen ylimaalaus. Nuo kuviothan normaalistikin tehdään sen yksivärimaalauksen päälle. Tosin jos on kyse suurista alueista esim yläpinta/alapinta erivärillä tms. niin sitten ehkä kannattaa alusta asti jo tehdä eri väreillä.

Kuviot olis hyvä maalata samalla maalilla millä on pohjakin tehty. Ainakin Stitsin tavara sulattaa allaolevan kerroksen ja tarttuu näin todella hyvin pohjan päälle.

PS. 3kg on noin puolen tunnin polttoaineet ultrassa  :rolleyes:  
Markku Salminen

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod