Kirjoittaja Aihe: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA  (Luettu 12071 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aki Suokas

 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 558
  • HTH kotisivut
Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« : Syyskuu 13, 2010, 17:58:44 »
Meni lupakirjat vanhaksi ja hain niiden uudelleenkirjoitusta. Harrastelupakirja tuli (nopeasti) ja kohta sen perään lasku siitä.
Kun se oli minusta liian suuri (100 e) verrattuna mitä maksuasetus sanoo, niin reklamoin siitä.
Osoittautui että reklamaatio oli paikallaan.

 Uudelleenkirjoitus harrastelupakirjoille maksaa voimassa olevan maksuasetuksen mukaan 50 euroa.
  (klausuuli maksutaulukon sivulla 9 vähän puolivälin jälkeen)
GPL, MGPL, UPL, AGL, BPL lupakirjoihin sovelletaan  uudelleen kirjoittamisen yhteydessä kohdan 4.4 mukaista maksua.

Ja kun reklamaatio oli oikea, lasku kirjoitetaan uudelleen oikealle summalle.

Kuulin että näitä suuria laskuja on tehty koko vuosi, joten jos sinun lupakirjasi on uudelleenkirjoitettu ja olet maksanut siitä 100 euroa niin olet oikeutettu saamaan palautusta. Tosin saatava kuulema vanhenee 6 kk:ssa, että alkuvuoden uusinnoista sitä ei saa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2010, 21:21:41 kirjoittanut Aki Suokas »
Aki
------------------------------------
www.hooteehoo.org, www.air-r-c.info, www.windcraft.fiwww.eurofox.fi

Poissa Esa Virtanen

 • Aktiivijäsen
 • *
 • Viestejä: 67
Vs: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #1 : Syyskuu 13, 2010, 20:48:39 »
Kiitos Aki!

Johan tuota hintaa tuli kiroiltuakin, kun tuli eteen tuo uudelleenkirjoittaminen ja tuli lasku ensin tuosta harrastepuolen (MGL, UPL..) lupakirjasta 100e ja vähän sen jälkeen kansallisesta PPL:stä toinen 100e. Harmikseni en ole huomannut lentotaitoni kohonneen hintaa vastaavasti :).

Trafi-yhdistymisestä vois ottaa täyden hyödyn ja:
a) yhdistää lupakirjat ajokorttiin - kyllä noi kirjaimet sais sinne johonkin kulmaan tulostettua
b) lentokonerekisterin vois yhdistää autorekisteriin, kävis sekin edullisemmin - ehkä sitten pitäis taas maksaa normaalia lyhyemmästä se 'erikoistaksa' :).

Poissa Reijo Österberg

 • Megaluokan kirjoittelija
 • *
 • Viestejä: 257
 • ICP Bingo 4S VG.
Vs: Muu lupa, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #2 : Syyskuu 13, 2010, 22:02:21 »
Laitoimme kentälle EFRH kiitotievalot noin vuosi sitten. Ilmailuhallinto antoi luvan yölentotoimintaan ja laittoi laskun 1500 €. Ihmettelin luvan hintaa ja tarkastin maksutaulukosta, siellä tosiaan oli ... Lentoasemaa koskevat luvat ja hyväksynnät: Muu lupa 1500 € ... , mutta jäljempänä samassa taulukossa oli ... Muuta lentopaikaa koskevat luvat ja hyväksynnät: Muu lupa 400 € ... Reklamoimme asiasta ja saimme palautusta 1100 €. Kannattaa tosiaan tarkistaa maksujen suuruudet http://www.ilmailuhallinto.fi/files/lth/Ilmailuhallinto/25_11_2009_Maksutaulukko_2010_doc.pdf
-Reijo Österberg-

Poissa Gerhard Barkhorn

 • Aktiivijäsen
 • *
 • Viestejä: 73
  • Päijät-Hämeen Ilmailu
Vs: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #3 : Syyskuu 14, 2010, 08:01:54 »
Kiitos Aki. Säästit juuri 50€ minunkin rahoja. Mulla meni muuten vajaan kuukauden verran ennenkuin sain lupakirjani TraFilta. Soittelin TraFiin kun ei alkanut lupakirjaa kuulumaan "oli kuulema mennyt väärään pinoon ja jäänyt käsittelemättä".

Olen joskus itsekin miettinyt tuota Esan ehdotusta joka olisi mielestäni loistava. Tietenkin lupakirjan saa jo monta vuotta ennen ajokorttia....

Markku Hiedanpää

 • Vieras
Vs: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #4 : Syyskuu 14, 2010, 12:26:40 »
Meni lupakirjat vanhaksi ja hain niiden uudelleenkirjoitusta. Harrastelupakirja tuli (nopeasti) ja kohta sen perään lasku siitä.
Kun se oli minusta liian suuri (100 e) verrattuna mitä maksuasetus sanoo, niin reklamoin siitä.
Osoittautui että reklamaatio oli paikallaan.

Liikenteen turvallisuusvirasto tiedottaa verkkosivuillaan liikaa perityn maksun palauttamisesta tai hyvityslaskusta heti kun menettelytavat saadaan sovittua.

Poissa TeroH

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #5 : Syyskuu 16, 2010, 10:41:38 »
Tietenkin lupakirjan saa jo monta vuotta ennen ajokorttia....

M-luokan ajo-oikeuden saa useampi kymmenen tuhatta suomalaista jo 15 vuotiaana.

Markku Hiedanpää

 • Vieras
Vs: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #6 : Syyskuu 17, 2010, 11:34:09 »
Harrastelupakirjojen uudelleenkirjoittamisesta peritty liian suuri maksu

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on perinyt harrasteilmailun lupakirjojen uudelleenkirjoittamisesta liian suurta maksua alkuvuoden ajan. Virhe korjataan ja virheellisesti perityt summat palautetaan asiakkaille.

Liikenne- ja viestintäministeriön asetukseen ”Liikenteen turvallisuusviraston maksullisista suoritteista” (tullut voimaan 1.1.2010) on kirjattu maksu harrastelentäjän lupakirjan (GPL, MGPL, UPL, AGL, BPL) uudelleenkirjoittamisesta.
 
Maksuasetuksen mukainen summa on 50 euroa, mutta vuoden 2010 alun ajan on virheellisesti peritty uuden lupakirjan kirjoittamisen mukainen 100 euron maksu. Virhe koskee ajanjaksolla 1.1.-13.9. uudelleenkirjoitettuja harrasteilmailun lupakirjoja.
 
Liikenteen turvallisuusvirasto korjaa virheelliset maksupäätökset valtion maksuperustelain (150/1992) 11 § §:n 2 momentin ja hallintolain (434/2003) 8 luvun virheen korjaamista koskevien säännösten nojalla.
 
Valitettavasti emme pysty automaattisesti palauttamaan virheellisesti perittyjä maksuja, vaan joudumme pyytämään asiakkaita ilmoittamaan meille virheellisesti peritystä maksusta tai virheellisestä laskusta. Pahoittelemme tilannetta.
 
Toimintaohje

Jos virheellistä laskua ei ole vielä maksettu

Jos olet saanut 100 euron laskun lupakirjan uudelleenkirjoittamisesta (lasku päivätty 1.1-13.9.2010 välisenä aikana), mutta et ole sitä vielä maksanut, palauta lasku (merkitse viestin aiheeksi ”hyvityslasku”) sähköpostin liitteenä osoitteeseen: harrasteilmailu(at)trafi.fi tai kirjeitse Trafi ilmailu, harrasteilmailuyksikkö, PL 320, 00101 Helsinki. Trafi ilmailu tekee tämän ilmoituksen perusteella uuden 50 euron laskun.
 
Jos virheellinen lasku on jo maksettu

Jos olet saanut 100 euron laskun lupakirjan uudelleenkirjoittamisesta (lasku päivätty 1.1-13.9.2010 välisenä aikana) ja olet maksanut laskun, lähetä vapaamuotoinen Trafi ilmailulle osoitettu ilmoitus, jonka aihe on ”maksupalautus”. Ilmoituksessa tulee olla tilinumero, johon palautus halutaan ja kopio saamastasi laskusta sekä suoritetusta maksusta. Lähetä tiedot sähköpostin liitteenä osoitteeseen: harrasteilmailu(at)trafi.fi tai kirjeitse Trafi ilmailu, harrasteilmailuyksikkö, PL 320, 00101 Helsinki.
 
Lisätiedot; Trafi harrasteilmailu, p. 020 618 6311

Poissa JuhLa

 • Aktiivijäsen
 • *
 • Viestejä: 46
 • Alter ego...
Vs: Harrastelupakirjan uusinta, RAHANARVOISTA TIETOA
« Vastaus #7 : Syyskuu 19, 2010, 20:17:17 »
Tästä tapauksesta rönsyilivät minunkin ajatukseni yhdistettyyn kuvalliseen TraFi-ikki-korttiin, johon olisi listattu kaikki luvat ja kelpparit. Sehän olisi tietenkin sirullinen ja tarkemmat tiedot voisi lukea/tulostaa lukijalla ja synkronoida kännykän sekä Outlook-kalenteriin, jotta uusintahälytykset tulisivat automaattisesti, ja...

 *0*

 

Powered by EzPortal