Purjelentokoneen seuranta

Aloittaja Gerhard Barkhorn, toukokuu 18, 2009, 09:26:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Gerhard Barkhorn

Kokeillaan Vesivehmaa Openissa kuinka purjelentokoneen seuranta kilpailuissa onnistuu GPS Tracking laitteen avulla. Käytännössä yhdellä kilpailijalla on mukana Globalsat TR-151 merkkinen laite joka lähettää kilpailijan tiedot internetiin GPRS yhteyden avulla 15 sekunnin välein.

Kilpailijaa voi seurata osoitteessa http://koti.phnet.fi/orantasa/testi2.html

Toma

Mielenkiintoista... Hyvä tapa saada hieman yleisöystävällisyyttä lajille.
Onko onnistuneesti pystytty pitämään GPRS yhteyttä yli 3000 jalan korkeuksissa? Itse kokeilleena niin GSM verkon toiminta on hieman heikohkoa korkeammalla, koska se ymmärtääkseni perustuu siihen että yhteys on aina vahvimpaan linkkiasemaan ja korkeammalla on sitten kauhia kasa niitä yhtä vahvoja asemia.
GSM raukka tuohtuu siitä yleensä sen verran että ei osaa päättää mitä käyttäisi ja päättää sitten olla käyttämättä mitään...
Terveisin
Tom Arppe

Gerhard Barkhorn

Kyllähän sitä tietoa alkaa vähemmän tulemaan kun mennään korkeammalle, mutta kyllä sitä pystyy kuitenkin jollain tapaa vielä seuraamaan. Analysoin pikaisesti lauantain dataa. Laitteesta tuli yhteensä 276 viestiä paikasta. Erotus edellisen viestin aikaleimaan oli alle kaksi minuuttia 258 viestissä.

pimattil

Vähän jäi epäselväksi, miksi joku edes viitsii yrittää hommaa matkapuhelimella, kun sen tuomat ongelmat tiedetään pitkälti etukäteen. Miksi keksiä pyörä uudestaan: http://www.ppcflyingforums.org/forums/showthread.php?p=22148
- Pirkka -

Toma

Varmaan toimivampi, mutta jos vaikka ei jaksa käydä sen vaadittavan radioamatöörikurssin (K ja T1 moduulit) läpi http://www.sral.fi/info/koulutus.html niin GSM ratkaisu on ehkä helpompi.
Tuo GSM pohjainen toimii varmaan haja-asutusalueilla siedettävästi tai jos saisi vastaanottokykyä säädettyä minimiin...

Markku S. onko ideoita? Sinähän olet "sillä" puolella ;-)

Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod