Jämsän Hallin koulutuksesta.

Aloittaja axeman, helmikuu 26, 2009, 22:04:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

axeman

Toivottavasti täällä joku osaisi neuvoa...

Siis lentokonetekniikka kiinnoistaisi ammattina. Olen tällä hetkellä ammattikoulussa, ja muutaman vuoden päästä siis intti edessä. Jos oletetaan että pääsen tuonne Halliin inttiin, niin pystynkö sillä koulutuksella tekemään alan tehtäviä esimerkiksi puolustusvoimissa, patrialla, finnairilla yms. Minkälaista lisäkoulutusta on käytävä/ on tarjolla, minkälaiset työajat ovat, minkälainen palkka, minkälainen on alan tulevaisuus suomessa (jos ei nyt tätä lamaa ajatella) yms... Laittakaa yleistä tietoa alasta...

pimattil

Lainaus käyttäjältä: axeman - helmikuu 26, 2009, 22:04:18
Toivottavasti täällä joku osaisi neuvoa...

Siis lentokonetekniikka kiinnoistaisi ammattina.
Lentotekniikka ei sinällään taida olla suoranainen ammatti, mutta koulutusta lentotekniikasta kuitenkin saa Teknillisessä korkeakoulussa: http://www.aeronautics.hut.fi/ sivuilta löytyy tiedot mm. hakemisesta sekä pääsyvaatimuksista.

Joku muu osaisi varmasti kertoa, mihin tuolta armeijan kautta päätyy...  :dontknow:
- Pirkka -

TatuK

#2
Lentoteknillinen aliupseerikurssi on käytännössä vaatimuksena ilmavoimien ja maavoimien lentoteknillisiin tehtäviin. Usein ura lähtee alkuun seuraavasti: Vm-palveluksen jälkeen hakeudutaan sopimussotilaaksi (vrt. entinen kesäkessu). Se pesti kestää max vuoden. Jos ala tuntuu mieluisalta, ja toisaalta jos sotavaltio katsoo sinun olevan kelpo työmies, haet ja saat määräaikaisen aliupseerin viran. Alkaa työn ohessa kouluttautuminen. Sotilasammatillinen opintokokonaisuus 1, (n 1-2 vuotta työhön tulosta) kestää monimuotona n 1-2. Siitä n 5 vuotta eteenpäin SAMOK 2. N 10-15 vuotta työhöntulosta osalle mestariopinnot.

Yleinen trendi lentoteknillisellä puolella on ollut, että määräaikainen virka on vakinaistettu n 5 vuoden jälkeen. Jos ei vakinaisteta niin muistaakseni virka on maks 3 * 5 vuotta, jonka jälkeen kouluttautumisraha kouraan.

Joka toinen vuosi alkaa kadettikurssilla lentoteknillinen linja, johon valitaan 3-6 kadettia. Sehän menee nykyään karkeasti niin, että ensin kandiksi (luutnantti). Sitten 3-5 v töitä ja sitten vielä 2v maisteriksi (ylil/kapt).

Erikoisupseerin tehtäviä voi hakea siviilissä sopivan ins/DI- koulutuksen saanut. Siinäkin LteknAuk ehdoton hyöty.

Tulla vähän keskustelua mm Auk:sta  http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,85797.0.html   ja vähän enemmän http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,58961.0.html

ja tuolla koulun sivut  http://www.ilmavoimat.fi/index.php?id=908


Tatu Köykkä
Cessna 140 ,1946, OH-CSY

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod