venäjälle lentämään?

Aloittaja pärinäpoika, marraskuu 15, 2008, 20:08:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pärinäpoika

laitanpa tännekin (flightforumin lisäksi) verkot veteen, jos sattuisi jotain uimaan... (!)

suunnitteilla olisi ensi kesänä käydä rajan takana lentelemässä (moottoroiduilla varjoliitimillä). lähdössä on n. 10 suomalaisen porukka.
kaipailen vinkkejä matkaa varten. mitä pitäisi osata ottaa huomioon? onko jollain lukijoista suomenkielentaitoisia, ilmailusta ymmärtäviä yhteyksiä tuolla?
harrastelentokenttiä tiedossa? ilmatilajaosta tietoja? kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.
alustava suunnitelma on käydä ainakin viipuri, sortavala, terijoki ja pietarin lähellä (ent. rajajoki, nyk. siestarjoki terijoella) olevalla harrastelentokentällä, jossa meillä onkin paikallisopastusta jo luvassa.
ehkä joitain muitakin paikkoja, jos vaan saadaan hyviä vinkkejä  (guru)  ja paikallisopastusta  :police:

Tommi K

Seis, seis! Jättäkää mielestänne moiset ajatukset. Ei sinne voi mennä - ainakaan vielä vuoteen. Odottakaa edes sen verran, että saan koneeni koelennettyä ja pääsen mukaan kokeilemaan termiikkiä Tali-Ihantalassa.

Minulla on yhteyksia vain purjelentäjiin, he toimivat Hatsinassa ja Kummolovossa, mutta äkkiä googlaamalla löytyi tämmöinen pietarilainen saitti, joka näyttää erkoistuneen varjoliitimiin:


http://balticsky.ru/pilot.php

Tuossa on ainakin yksi FAI:n kilapailulisenssin omaava, joka varmaan osaa englantia, jos joukossa ei ole venäjää puhuviä. Muuten, aika moni nuoresta polvesta osaa kirjoittaa englanniksi, puhuminen onkin sitten toinen juttu. Suomalaisten apinaenglanti on siihen verrattuna selkokieltä :)

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod