Mitä kangasta siipipusseille?

Aloittaja Toma, elokuu 04, 2007, 19:42:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toma

Ajattelin ommella siipipussit suojaamaan konetta ulkoisilta vaikutteilta ja heräsi kysymys kankaan laadusta ja koostumuksesta.

Onko kenelläkään suositella hyvää kangasta moiseen tarkoitukseen ja hienoa olisi jos vielä olisi tietoa mistä sitä saisi?

Terveisin
Tom Arppe

Asteroid

Hallisäilytykseen sopivat suojat saa lakanoista. Paikallisen hotellin vanhat ja pestyt lakanat värittävät ainakin meidän hallissa säilytettävien koneiden ohjaamopleksit ja siivet suojaten pölyltä ja lintujen täsmäpommituksilta. Ulkosäilytykseen ja vesikuuroja vastaan sopiva materiaali on ohut dacron jota saa ainakin purjeveneiden purjeneulomoista, tätä materiaaliahan käytetään edelleen joidenkin ultrien päällysteissä. Hyvä vaihtoehto ulkosäilytykseen on autopeitteissä käytetty ulkopinnaltaan hopean värinen peite, hankintapaikkaa ja materiaalin nimeä en tiedä ellei sitten mene tuonne paljon puhuttuun Biltemaan ja osta sieltä joihinkin suuriin autoihin tehtyä peitettä ja leikkaa ja ompele sitä sopivaksi. Tai jos joku tietää kotimaista valmistajaa tällaisille autopeitteille niin sitten sieltä metritavarana.

Terveisin Pekka Keinonen

Toma

Kiitos Pekka, Tuo autopeitemateriaalia pitää yrittää hommata, se olisi sopivan kevyttä ja menee pieneen tilaan eikä paina kauheasti (jos vaikka haluaisi ottaa sen mukaan) Pitänee tänään mennä hakemaan yksi teullisuusompelukone, oli keltaisessa pörssissä myynnissä huikeaan 40€ kappalhintaan :D.
Terveisin
Tom Arppe

Mikko Jaakkola

Kokemukseni mukaan näitä "hopeanvärisiä" materiaaleja on useaa eri laatua. Halvat kankaat kestävät "kahdestatoista puoleenpäivään" ulko-olosuhteissa. Uutena aivan OK, mutta pari kesää pihalla saa materiaalin haurastumaan niin, että se hajoaa melkein itsestään. Viimeistään ensimmäisessä navakahkossa tuulessa. Ja silloin koko työ on mennyt hukkaan.
Kun aikansa kiertelee isoja "rättikauppoja", löytyy pakka, jossa tuoteseloste kertoo myös UV-keston. Samalla ainakin itse käyttämäni materiaali lupasi myös ositttain pidättää kankaan läpitunkeutuvaa UV-säteilyä, joten tässäkin suhteessa koneesi voisi olla entistään paremmin suojattu.

Kun tapaan jossakin joskus jonkun Ilmasotakoulun lentokerhon kaverin, kysäise mitä on se materiaali, josta he ovat valmistaneet pursikoneidensa kuomunpeittoja.  Valkoinen, ohut, kevyt, vedenpitävä ja toiselta puoleltaan nukattu pehmeäksi.

taotao

Aeros tekee suojapussit tuplakankaasta pääliosa tota hopee kangasta
ja sisäpuoli tosi pehmeää puuvillaa tai vastaavaa!
Prätkän suoja peitteitä on vastaavia!! :2funny:

Tommi K

#5
Verhooja teki koneeseeni siipipussit ja runkopeitteen airbag kankaasta, jonka dyykkasi halvalla omista lähteistään, alle 20 metri. Käyttökokemuksista voi sanoa vasta muutaman vuoden jälkeen, mutta tavoitteena oli saada pusseista säänkestävät. Eihän sitä tiedä säilyttääkö konetta joskus säiden armoilla. Kabiinin kohdalla on pehmeämmästä materialista tehty sisäpussi.

Ansis

Sunbrella on tunnettu ulkokäytössä olevien rättien tuotemerkki, ehkä google antaa ostopaikan?
My mind is willing, but purse is weak.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod