Haaveena ul-a

Aloittaja Toni Rikkonen, huhtikuu 02, 2007, 17:02:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toni Rikkonen

Hei vaan,

Olen ilmailun osalta täysin turisti. Mutta innokas sellainen...  ;)
Traikki on on ollut mielenkiinnon kohteena jo jonkun aikaa, mutta foorumeja lukeneena ymmärsin että koulutussäädökset ovat mylleryksen kohteena ja uusia saanee odottaa ehkäpä ensi syksyyn`?

Vietän puolet viikoista Hki:ssä ja puolet Kuopion seudulla. Itä suomessa ei tiedustelujeni mukaan juuri tällä hetkellä näyttäisi mahdollisuuksia olevan ko. luvan suorittamiseen (Tai toivottavasti olen väärässä..... ), joten varsinainen kysymykseni onkin, liekkö missään eteläsuomessa mahdollisuutta suorittaa ul-a kelpuuttavaa lupakirjaa vielä kevään/kesän 2007 aikana ?

Kiitokset vastauksista.


Lentokapt:Hujane

Ota yhteyttä Lapinlahden Ilmailijoihin jotka sijaitsevat Kuopiosta n.70km päässä pohjoiseen,heiltä löytyy tietääkseni tällä hetkellä (ainoana) sekä koulutuskone että A-luokan opettaja.

Lisätietoa löytyy osoitteesta: efll.net

Tervetuloa hyvän harrastuksen pariin!

nimim: 4:s ultra menosssa...

Toni Rikkonen

Lapinlahdella ei ole lähitulevaisuudessa mahdollisuutta trikekoulutukseen, mutta jäädään odottelemaan....

Kuinkahan monimutkaiseksi menisi, jos kesälomalla käy ulkomailla (EU) suorittamassa ul-a pahvit ja yrittäisi hakea niille kelpuutuksen suomessa. Vai tuleeko vastaan byrokratian kukkanen ?   :uglystupid2:

Mäksä

Lainaus käyttäjältä: Toni Rikkonen - huhtikuu 03, 2007, 08:56:52
Lapinlahdella ei ole lähitulevaisuudessa mahdollisuutta trikekoulutukseen, mutta jäädään odottelemaan....

Kuinkahan monimutkaiseksi menisi, jos kesälomalla käy ulkomailla (EU) suorittamassa ul-a pahvit ja yrittäisi hakea niille kelpuutuksen suomessa. Vai tuleeko vastaan byrokratian kukkanen ?   :uglystupid2:
RuÅttissa ovat ainakin a-luokan kelluke papereita lennelleet, joten kyllä semmonen sieläkin onnistuu.

Ootappa hetkinen nin saadaan Suomeen koulutettua lisää opettajia riipparipuolelta niin homma helpottuu kummasti.
Tarkoitus olis että ennen kesää tiedettäisiin kuinka paljon ja mitä uuttateoriaa tarvitaan että riippuliitoopettajasta jolla on a-lupakirja tulee a-kouluttaja ja kuinka muutenkin  noin yleensä a-luokan opettajien koulutusta järjestettäisiin

Periaatteessa kaveri jolla on a-lupa ja riippuliito opekelppari voisi olla jo a-ope ja toisaalta moottori riippari ope voisi myös kouluttaa a-luokkaa (nämä siis teoriassa). Se meni nyt jotenkin niin että lainpuitteissa asian voi tulkita edellisellä tavalla, mutta vanhat määräykset ovat voimassa ja ennenkun uusi ops m2-9 tulee voimaan ei kauheasti asian eteen voi tehdä.
-Toni Mäkelä Liidintoimikunta&Experimentaltoimikunta 

Tapani Kokkonen

Niin, Lapinlahdella on hieman pulaa ehtivistä opettajista A-puolella. Sinäänsä konepuoli ja laitoksen vanhat luvat on kunnossa.

Tässä yhteydessä on oiva tilaisuus laittaa työpaikkailmoitus näkösälle, elikkä palvelukseen halutaan A-luokan koulutukseen kykeneväinen innokas ilmailija. Sopivalle ehdokkaalle räätälöidään oikea työpaikka ja kunnolliset työkalut.
Myöskin lyhyempään työsuhteeseen kykeneväiset voivat tarjoutua.
Koska tosiaan pykälät ovat myllerryksen alla, ei toteutumisaikataulusta ole vielä varmuutta, mutta mikäli koet olevasi etsimämme henkilö, ota jo yhteyttä! Myös työmaan järjestely ottaa oman aikansa. Myös henkilöt, jotka voidaan kouluttaa A-luokan opettajiksi kohtuullisella työmäärällä ( muun lajin opettaja tai kokenut trike-lentäjä) otetaan huomioon.

Tapani Kokkonen Lapinlahden Ilmailijat r.y. siht.
tapani.kokkonen ät pp.inet.fi


Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod