Ilmailufoorumi

Ilmailufoorumi => Ultrakevyet => Aiheen aloitti: mikko lohi - Marraskuu 18, 2016, 14:44:46

Otsikko: medical
Kirjoitti: mikko lohi - Marraskuu 18, 2016, 14:44:46
Moi
Osaako kukaan kertoa ,mistä muodostuu trafin perimä 120e medicaalista?" Reilua" kylläkin että "trafin laskutusongelmista ei koidu teille ylimääräisiä kuluja",vaikka laskutus oli n.vuoden myöhässä.

mikko
Otsikko: Vs: medical
Kirjoitti: SamiM - Marraskuu 18, 2016, 17:25:37
Kuulemma järjestelmän ylläpidosta (atk-ohjelmistot), koulutuksesta, jne + jne.. Kuulin myös että jos kaikki kulut laitettaisiin suoraan lupakirjan ja medicalin hintaan, se  olisi moninkerroin kalliimpi kuin nyt.. 
Sitähän vaan ihmettelen (edelleen) että miten ihmeessä sitä on ennen atk-aikaa selvitty. Olisi luullut että erilaiset ohjelmistot helpottavat ja nopeuttavat itse asiaa sekä tekevät tuotteesta kuluttajalle edullisemman.. :2funny: 
Otsikko: Vs: medical
Kirjoitti: Lauri - Tammikuu 22, 2017, 00:54:00
Nyt ottakaa selää medikkaaleistanne. PPL lupakirjan omistajat ei voi lentää LAPL medikaalilla vaan pitää olla LAPL lupakirja. PPL lupakirja ei toimi LAPL medikaalin kanssa/tai toisinpäin. Lupakirjan on vastattava medikaalia. Ultralentäjät (osa) lentää LAPL medikaalilla.  Onko se oikein????
Otsikko: Vs: medical
Kirjoitti: Mikhou - Tammikuu 22, 2017, 10:28:48
Yksiselitteisesti Trafin sivuilta;

http://www.trafi.fi/ilmailu/ilmailulaaketiede/kelpoisuustodistusten_luokat
Yksityislentäjät (PPL, BPL, SPL) – luokka kaksi


Yksityislentäjien lääketieteelliset kelpoisuusvaatimukset määräytyvät EASA Part MED -määräysten mukaan. Yksityislentäjän lupakirjan hakijalla tai haltijalla on oltava voimassa oleva luokan yksi tai kaksi lääketieteellinen kelpoisuustodistus.Lainaus
Harrastelentäjät (LAPL(A,H,S,B), UPL, APL) – luokka LAPL

Lainaus
Harrastelentäjien lääketieteelliset kelpoisuusvaatimukset määräytyvät EASA Part MED-määräysten mukaan. Harrastelentäjän lupakirjan hakijalla tai haltijalla on oltava voimassa oleva luokan LAPL, luokan 2 tai luokan 1 lääketieteellinen kelpoisuustodistus.