Ilmailufoorumi

Ilmailufoorumi => Experimental => Moottorit => Aiheen aloitti: Martti Mattila - Maaliskuu 30, 2021, 07:01:52

Otsikko: Volkswagen/Horten
Kirjoitti: Martti Mattila - Maaliskuu 30, 2021, 07:01:52
Mikael Carlsonin uusimman Pfalz D VIII Siemens Halske sh 3 moottorin takia kaivelin nettiä, niitä sh.3 moottoreita ostettiin Suomeen yli kolmesataa kappaletta.
Löysin nyt vasta Luftarchiv.de museon. Siellä piti tietysti klikata Motorsegler ja silmiin tarttui Horten veljesten Ho 3e motorsegler minkä moottoriksi mainittiin 30 hv. Volkswagen, rakennusvuosi 1944. Taitaa olla ensimmäinen tapaus missä volokkarilla lennetään. Laittakaa te linkit joilta se käy kätevästi.
Tieto antaa motivaatiota lennellä vaatimattomalla kalustollani, olenhan näin historian säilyttäjä, VAIKKA motivaatiota hieman painaa ne vähät kerrat kun ilmailu tietämättömät ovat päässeet halliini ja olen saanut kuulla." Onks tää pahvia, reppipaperistako sää näitä teet. Tämmönenkö tää vaan onkin, näyttää kaukaa ihan kunnon koneelta. En kyllä tämmösellä lähtis, kun sä nyt lennät sinne Raumalle laskeudutsä sinne syömään nakit.  Kai tämä nyt sentään on umpirautaa. Eiks metallista tai hiilikuidusta kannattaisi tehdä."Ja Blanikissa oli kuulemma kauhean ahdas ohjaamo, siinä kun ei ollut rakenteissa ivattavaa. Siinä ne melkein olikin, luonteelleni ominaista on muistaa kaikki ...tuilut. Niin ja vielä viimeisen takia  "Mitä Kamikatse lentäjä". Nuorisotyöstä sen verran että halliini pyrkiville pikkupojille olen sanonut että vain jos tulette äitinne kanssa.
Kuuluvatko tällaiset jutut foorumille vai pitäisikö pysyä Rotax ohjeiden huuteluun ja suunnistusvehkeiden tuote esittelyyn.
Otsikko: Vs: Volkswagen/Horten
Kirjoitti: Tapani Honkanen - Maaliskuu 30, 2021, 08:51:31
Linkki Martin löytämälle sivulle http://luftarchiv.de/ (http://luftarchiv.de/)
Synkkä ulkoasu, huonot kuvat. Onhan noilla rikas lentokone- ja lentomoottoriperinne.

Martti, kyllä sinun pitää opetella tuo osoitteen kopiointi ja liittäminen juttujasi  rikastuttamaan. Saisi muutkin ”tuhlaamaan” aikaansa.
Otsikko: Vs: Volkswagen/Horten
Kirjoitti: Markus Hatakka - Maaliskuu 31, 2021, 10:42:36
Tuon näköisestä lentolaitteesta siis on kyse: http://luftarchiv.de/segel/ho3_e.jpg (http://luftarchiv.de/segel/ho3_e.jpg)