Ilmailufoorumi

Ilmailufoorumi => Ultrakevyet => Aiheen aloitti: Virpi - lokakuu 07, 2002, 22:16:18

Otsikko: Ultra A ja B luvat
Kirjoitti: Virpi - lokakuu 07, 2002, 22:16:18
Mikä on näiden lupakirjojen ero? Kysyy aloittelija joka ei löytänyt verkosta vastausta...

Shaker                    
Otsikko: Ultra A ja B luvat
Kirjoitti: Virpi - lokakuu 07, 2002, 22:16:35
Parahin Aloittelija.

A-luokan ultrakevyttä ohjataan painopistettä siirtelemällä, kun taas B-luokan ultraa komennetaan "perinteisillä", liikuteltavilla ohjainpinnoilla. Kummatkin kelpo keinoja lentää!

Kevytohjausterveisin: J. Viitasaari                    
Otsikko: Ultra A ja B luvat
Kirjoitti: Virpi - lokakuu 07, 2002, 22:16:52
Niin, vastaanpa nyt vielä kysymykseesi, jos sen oikein oivalsin: Peruskoulutus jommalla kummalla ohjaustavalla oikeuttaa sinut lentämään sitä lajia. Lyhyellä jatkokoulutuksella voi sitten siirtyä harrastamaan myös toista ohjaustapaa. Ainakin B-ultran lupakirjan haltija saa suhteellisen pienellä koululentomäärällä esim moottoripurjelentäjän lupakirjan, jos niitä lisenssejä mielii enempi keräillä.

Edelleen .... J. Viitasaari                    
Otsikko: Ultra A ja B luvat
Kirjoitti: Virpi - lokakuu 07, 2002, 22:17:18
Kiitoksia tyhjentävistä vastauksista. Muutama jatkokysymys: Onko A ja B kursseilla merkittävää hintaeroa? Entä kalusto, kumman tyyppisillä peleillä pääsee varmemmin lentelemään (siis harrastajamäärä suhteessa kalustoon) täällä pk-seudulla. Koulutusta tod. näköisesti kumpaankin saa samaisella seudulta? T: Samainen aloittelija ja pakkottava tarve päästä lenetelemään ;)

Shaker                    
Otsikko: Ultra A ja B luvat
Kirjoitti: Virpi - lokakuu 07, 2002, 22:17:44
Parahin samainen aloittelija!

Ilmailun harrastuksesi on edistymässä tasolle, joka ylittää tietämykseni. Hinnoista en osaa sanoa muuta, kuin että toista kymmentä tuhatta varmaan maksaa lupakirjakurssit. Voimakkaimmin on koulutukseen panostanut pk-seudun suunnalla Mäntsälän ilmailukerho, osaava porukka, joka vast'ikään ilmoitti aloittavansa uuden kurssin. Nettiosoite [ www.lasercoat.fi//milk (http://www.lasercoat.fi//milk) ] saattaa antaa vastauksen useimpiin kysymyksiisi. Hus, sinne!

Ilmailuterveisin J. Viitasaari                    
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod