Ilmailufoorumi

Ilmailufoorumi => Yleisilmailu => Aiheen aloitti: Toma - kesäkuu 19, 2022, 12:35:07

Otsikko: Miten peittää hetkellisesti kiitotiemerkintöjä?
Kirjoitti: Toma - kesäkuu 19, 2022, 12:35:07
Onko porukalla kokemusta miten voisi peittää valkoista kiitotiemerkintää niin että sen saa vielä pestyä tai muuten poistettua peittotarpeen päätyttyä. Tässä tapuksessa kynnysmerkit.

Kuten tiedämme niin suomihan on valitusten luvattu maa ja tällä hetkellä "puunhalaajat ry" ovat aiheuttaneet sen että ei saada kynnykseltä kaadettua puita kun ehkä aikaisintaan sykysllä ja kynnystä pitäisi saada siirrettyä kun tuulet ovat kovia ja juuri sen kiinni olevan kiitotien suuntaisesti.... tietenkin.

Väliaikaista kynnys-siirron uutta paikka voi merkitä kynnysmerkkikartioiden avulla ja nuolet jotka indikoivat kynnyksen siirtoa voidaan maalata liituvärillä jonka saa pestyä pois. Liituväriä ei ole mustana ja se aluekin on niin suuri että se ei olisi optio muutenkaan.
Kynnysmerkkien peittäminen jollain poistettavalla substanssilla on se haaste, ja pinta-alakaan ei ole ihan pienimmästä päästä.
Ideoita?
Otsikko: Vs: Miten peittää hetkellisesti kiitotiemerkintöjä?
Kirjoitti: Martti Mattila - kesäkuu 19, 2022, 14:12:55
Lattiavaha on tarkoitetty pysymään ja taas toisaalta on pestävissä pois mutta millä sen sävyttää mustaksi, ehkä sillä vanhan ajan mustalla värijaureella kimröökillä. Jonkun maalaistalon varastossa sitä vielä on, ovet maalattiin sen ja vernissan seoksella viime vuosisadalla. Testaus on tietysti itsestään selvyys.
Otsikko: Vs: Miten peittää hetkellisesti kiitotiemerkintöjä?
Kirjoitti: Toma - kesäkuu 19, 2022, 15:00:09
TUo kuulostaa hyvältä idealta, kimröökiä saa vielä ihan kaupastakin
https://www.domusclassica.fi/pintamateriaalit/varipigmentti-0-5-kg-kimrooki/p/860-059-19/ (https://www.domusclassica.fi/pintamateriaalit/varipigmentti-0-5-kg-kimrooki/p/860-059-19/)
Otsikko: Vs: Miten peittää hetkellisesti kiitotiemerkintöjä?
Kirjoitti: Martti Mattila - kesäkuu 20, 2022, 06:51:27
Joissain vahoissa on melko vahvoja liuottimia jotka saattavat aiheuttaa sen että moinen vaha/kimrööki seos imeytyy valkoiseen liikenne maaliin. Tämän vaaran vähentämiseksi on monta keinoa esim. Antaa liuottimen haihtua avonaisessa astiassa mikä ehkä tapahtuukin siinä samalla kun kimröökiä sekoitetaan sisään. Vahata valkomaali ensiksi kirkkaalla vahalla penetroitumisen välttämiseksi.  Lisätä seokseen hieman mäntysuopaa heikennykseksi.
Tämähän on toistaiseksi laillisen kiitotiealueen ulkopuolella joten paksu kumimatto esimerkiksi entinen ison hihnakuljettimen hihna  tai urheilukentän vauhdinottopaikan kumimatto olisi myös ihanteellista peitto materiaalia. Ne on niin raskaita että tuuli ei niitä heittele.
Otsikko: Vs: Miten peittää hetkellisesti kiitotiemerkintöjä?
Kirjoitti: Toma - kesäkuu 20, 2022, 10:36:49
Meillä on nuo merkit tehty valkoisella massalla joten se ei ehkä imeydy siihen kovin helposti, mutta tarkemmin tutkittuani niin väliaikaisen kynnyksen siirron saa tehdä huomattavasti helpommalla joten ei tarvitsekaan peittää alkuperäistä kynnystä..


LainaaAGA M1-1: "Tilapäisesti siirretyt kynnykset merkitään maalauksin vain silloin, kun siirto on pitkäaikainen, ja tällöin normaalit kynnysmerkinnät poistetaan. Lyhytaikainen siirto voidaan merkitä ilman maalausmerkintöjä ja kynnysmerkkien poistoa esimerkiksi kynnysmerkkikartioiden avulla."

Powered by SMFPacks Menu Editor Mod