Ilmailufoorumi

Ilmailufoorumi => Experimental => Aiheen aloitti: 4trade - toukokuu 01, 2010, 00:38:48

Otsikko: Cromimolyn korvaava putki?
Kirjoitti: 4trade - toukokuu 01, 2010, 00:38:48
Löytyykö jonkinlaista korvaavaa putkea yleisesti myytävistä teräslaaduista,esim RST putkista korvaamaan Cromimoly putken?? Tarkoitus on korvata Cromimoly putki (pieni pätkä) jollain helpommin saatavalla aineella jonka ainestodistuksella voin todentaa viranomaiselle korvaavan laadun rasituskestävyyden. (Niille jotka ihmettelevät) Kysymys on korvattavasta putkesta mikä on pultti/mutteri liitoksella kiinni eikä suinkaan ole tarkoitettu hitsattavaksi (Mikä on tuhoon tuomittu yritys) koneen varsinaiseen runkorakenteeseen. Monilla rakentajilla/ korjaajilla tuollaisten pikkuosien tavaransaatavuus helpottuisi huomattavasti jos vastaava "kauppalaatuinen" aines löytyisi läheltä.
Otsikko: Vs: Cromimolyn korvaava putki?
Kirjoitti: Aki Suokas - toukokuu 01, 2010, 22:12:27
Jaa, ettei 4130 olisi kauppalaatuista. PIK27 protossa käytetty SAF2205 putki on seuraavassa muutettu 4130 laaduksi, juuri sen helpon saatavuuden takia. 4130 putkia saa nimittäin varsin helposti (ei tosin joka rautakaupasta jos sitä tarkoitaa kauppalaatu).

Toinen juttu on että jos se korvattava on tuumamitoituksella, niin ei sitä metrisellä putkella voi tosta vaan korvata. Vaan tarvitaan vähän enemmän analyysiä kurmituksesta.
Riippuen paikasta ja kuormituksesta 4130 putken voi korvata vaikka St37 laatuisella, kunhan mitat säädetään vastaamaan sen uuden putken materiaalia.
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod