Ilmailufoorumi

Ilmailufoorumi => Experimental => Aiheen aloitti: Starck - maaliskuu 20, 2011, 12:33:32

Otsikko: Tuumamitoitus
Kirjoitti: Starck - maaliskuu 20, 2011, 12:33:32
Luin tuossa Pohjois-Amerikkalaisia lentokonepiirrustuksia ja luonnollisesti ne olivat tuumamitoituksella. Metriseen järjestelmään tottuneelle ne tuntuvat vieraalle. Miten expermentalrakentajat käsittelevät näitä? Rakentavat yksi yhteen piirustusten mukaan ja tilaavat tuumamittaiset tarvikkeet vai otetaanko mittoja lähimpänä olevat metriset mitat käyttöön vai peräti tehdään vanhojen pohjalta uudet piirustukset, joissa käytetään metristä mitoitusta? Kahdessa viimeisessä menetelmässä tulee väkisinkin pientä toleranssia mutta haittaako tuo merkitsevästi?
Otsikko: Vs: Tuumamitoitus
Kirjoitti: Toma - maaliskuu 20, 2011, 14:34:23
Kyllä se menee niin, ainakain omalta osalta, että jos on tuumissa tehty niin tuumissa rakennetaan. Konvertointi on todella hankalaa ja virheiden mahdollisuus kasvaa. Toleranssitkin tulevat vastaan kun kyseessä on reikiä esim. ohjauslinkityksille ym.
Suomesta saa ihan hyvin tuumasia työkaluja ja AN pultteja. 
Otsikko: Vs: Tuumamitoitus
Kirjoitti: Reijo Österberg - maaliskuu 20, 2011, 16:51:42
Yhden koneen tuumamitoilla rakentaneena sanon, että kyllä ehdottomasti selvintä tehdä tuummitoituksella. Poikkeaahan se metrisistä, kymmenellä jaollisesta systeemeistä, mutta siihen oppii nopeasti. Jossakin vaiheessa meinasi kuitenkin tulla "oikosulku", esim. 2 5/8" tuntui olevan 2,5", mutta onneksi ei tullut virhettä!
Otsikko: Vs: Tuumamitoitus
Kirjoitti: Starck - maaliskuu 20, 2011, 20:50:33
Kiitoksia asiallisista ja arvokkaista omaan kokemukseen pohjautuvista vastauksista. Nyt ei tarvitse enää tätä asiaa miettiä.
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod