Turvatarkastukset 1.3.-06 alkaen

Aloittaja Kari Aspiola, helmikuu 28, 2006, 08:56:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kari Aspiola

Nyt tästä "riemusta" päästään nauttimaan muuallakin kuin vain Vantaalla ja Oulussa!

Takit läpivalaisuun kaikilla lentokentillä

Huomenna keskiviikkona tiukentuvat käsimatkatavaroiden turvatarkastukset lopuillakin Suomen lentokentillä, kertoo Helsingin Sanomat. Käsimatkatavaroiden lisäksi läpivalaistaan matkustajien päällystakit, pikkutakit sekä jakut ja käsimatkatavarana kulkevat kannettavat tietokoneet ilman kantolaukkuaan.


Vielä nyt näin tehdään vain Helsinki-Vantaan ja Oulun lentokentillä. Ilmailulaitos perusteleekin muutosta turvallisuuden lisäämisen lisäksi käytäntöjen yhdenmukaistamisella. Taustalla on EU, joka ei ollut viime syksynä tyytyväinen Helsinki-Vantaan turvatarkastuksiin ja kehotti aloittamaan käsimatkatavaroiden tarkemman läpivalaisun. Takkeja läpivalaistaan useimmilla eurooppalaisilla kentillä.


Helsinki-Vantaalla näin alettiin tehdä viime vuoden marraskuussa, mikä aiheutti kaaoksen, kun matkustajat eivät tienneet muutoksesta eikä henkilökuntaakaan ollut tarpeeksi. Turvatarkastusjonot venyivät yli tunnin mittaisiksi, ja koneet myöhästelivät. Oulussa tiukennus tuli voimaan joulukuussa ilman suurempia vaikeuksia. Ilmailulaitos kuitenkin varoittaa, että maakuntakentillä turvatarkastusjonot voivat maaliskuun alussa pidentyä. Ruuhkilta voi välttyä, kun ottaa tietokoneen pois laukusta ja takin päältä ennen turvatarkastusta, riisuu paksut vyönsoljet ja laittaa kännykän, lompakon, avaimet ja kolikot takin taskuun, etteivät ne piippaa metallinpaljastimessa.

28.2.2006  MM

   Julkaistu: 28.2.2006  Tyyppi: Uutinen
 
   Lähde: Helsingin Sanomat  Sijainti: A 5 
   

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod