PIK-15 Hinun piirustuksia / dokumentteja mallilennokkiprojektiin...???

Aloittaja hhjul, tammikuu 30, 2006, 18:19:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hhjul

Tervehdys,

Harrastan RC-mallilennokkeja ja haaveena olisi rakentaa mallilennokki PIK-15 Hinu -koneesta ja vieläpä suhteellisen suuressa 1:2 -mittakaavassa. Kärkiväli asettuisi siis 5,0 m kieppeille. Kone olisi tarkoitettu lähinnä isojen mallipurjekoneiden hinaukseen ja tietysti myös muuhun lennätykseen. Koneelle tulisi painoa arviolta n. 30 kg ja voimanlähteenä toimisi joku yli 100 cm3 2-sylinterinen 2-tahtinen bensamoottori.

Neuvokaapa tietäjät että mistä löytyisi lennokkiprojektiin sopivat piirustukset ja mahdollisesti muita dokumentteja? Rakenteen ei tarvitse olla täysin esikuvan mukainen mutta ainahan se rakentamista helpottaa jos on käytettävissä tarkkoja piirustuksia.

Onko näitä piirustuksia yleisesti saatavana? Mistä niitä saa? Mitä maksaa? Ilmeisesti piirustukset ovat paperille tulostettuna melkoiset "lakanat", mikä lienee piirustuksen mittakaava? Kaikkia rakenne- ja detaljipiirroksia ei siis tarvittaisi, jonkinlainen "pääpiirustus" riittäisi projektiin paremmin kuin hyvin.

Kiitos avusta jo etukäteen.

Hannu Hjulberg
 

hyde

Terve,
käypä katsomassa oikeata Hinu-projektia osoitteessa http://www.kolumbus.fi/porinik/Pik15/Pik15pic.htm. Porin Ik:sta löytyy varmaan henkilöitä, jotka osaavat auttaa yksityiskohtaisemmissa kysymyksissä.

Pete

Jouni Laukkanen

Suomessa on usempia Hinuja rakenteilla. Sinua lähimmät ovat Jyväskylässä ja Kajaanissa ja rakennuslupaluettelosta löytyvät yhteystiedot. Lähin lentävä taas on Vaasassa (tai Tampereella).

Mikko Nikunen


Toma

Terve Hannu,

Jos et löytänyt piirrustuksia, niin törmäsin PIK-15 mallipiirustuksiin netissä ne on oheisessa zipissä
Terveisin
Tom Arppe

hhjul

Piirustuksia tarjottiin runsaasti ja nyt olenkin saanut niistä itselleni erinomaiset kopiot projektiani varten. Suurkiitokset kaikille avustaneille ja erityisesti Hyytisen Samille, jolta sain suurimman avun.

Pasi Haanpää

Moi,

Minulla on käynnistymässä vähän Hannun kaltainen projekti, jonka päätteeksi olisi tarkoitus saada aikaiseksi 28% -35%:nen "Hinun" lentävä pienoismalli. Löytyisikö samalta porukalta, joka aikanaan auttoi Hannua apua myös minulle. Aluksi olisi apua kuvista/dokumentaista, josta selviää "Hinun" tarkat mitat ja hyvälaatuiset 3-tahokuvatkin auttaisivat todella paljon. Hinussa on myös lennokinrakentajan kannalta muutama mielenkiintoinen rakenne (mm. telineiden kiinnitys siivissä ja ohjaamon seudun rakenteet) joihin olisi kiva ottaa vaikutteita alkuperäisistä rakenteista.

Pasi Haanpää
KILY/NIL



Toma

Se on hieno!

Sinun pitää tuoda se Nummelaan että saadaan kuva tuosta ja esikuvasta rinnakkain :)
Terveisin
Tom Arppe

tuootal

Kiitos,

Nummelan retki on suunnitteilla, nyt kun hinukin on jo kuulemma sinne tullut talvisäilöstä. Pitäisi saada aikaiseksi nätti sää jotta saisi mukavia kuvia..

Tuomas

Toma

Nyt meni maalaus uusiksi, nummelan hinu on tämän näköinen nykyään.

Terveisin
Tom Arppe

tuootal

no jopas!!!

Sehän on urheilullisen näköinen :)

Milloin kotiutuu Nummelaan?

Tuomas

Toma

Sen pitäiis saapua tänään tuolta turusta missä se on kokenut uudistuksen.
Terveisin
Tom Arppe

SamiM


tuootal

on se niin hieno, että piti jo tänään ip käydä kamera kädessä nummelassa, mutta ei ollut vielä saapuvilla. No, joku toinen päivä.

älyttömän makea väritys, flightforumin turku-kenttä-säikeessä on enemmän kuvia :) :).

Tuomas

Toma

Kyllä se nyt pitäisi olla jo nummelassa, tänään hinaa alkaen 14:00
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod