EUT MT talvipäivät 18.-19-2-2023 Tallukka Vääksy

Aloittaja Suksi, marraskuu 09, 2022, 08:03:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Suksi

Perinteiset EUT MT talvipäivät järjestetään pandemiatauon jälkeen painavalla sisällöllä ajankohtaisia Asioita.

OHJELMA alustava
EUT MT talvipäivät 18.-19.2.2023 alustava ohjelma      
      
LA 18.2      
10.00-10.15   Avaus                                                                     EUT MT
10.20-11.00   Tracom uutisia                                                             Jani Hottola
11.10-12.00   Otkes kuulumisia                                                       Janne Kotiranta
12.00-13.00    Lounas                                                                     Tallukka
13.10-14.00   Kolutusmääräyksiä                                                    Jani Heiskanen
14.10-15.00   Lupakirjoista                                                             Jani Kosonen
15.00-15.30   Kahvitauko                                                             Tallukka
15.45-16.30   SIL linjauksia                                                              Timo Hyvönen
16.45-18.00   Experimental lentsikalla Venetsiaan.                     Jarmo Hakala
19.00   Päivällinen palkintojenjako                                                Tallukka
SU 19.2      
10.00-1015   MT                                                                              Jyri Mattila
10.20-10.35   EUT                                                                              Jukka Juslin
10.40-11.00   SIL toimisto                                                               Mikke, Timo, ???
11.10-12.00   SILPI                                                                      Turvallisuustk
12.10-1250   Tulevia tapahtumia 2023   
13.00           Päätöslounas                                                              Tallukka

Kahden päivän kokouspaketti
60,00 €/hlö: Hinta sisältää:
- 1 x tulopäivän aamiaisen
- 2 x maukkaan lounaan buffetpöydästä
- 2 x iltapäivän kahvin/teen ja makean kahvileivän alakerran ravintolasalissa.
ei pakollinen

Majoitus tanssipaketilla
 1hh Standard 89 €/hlö/yö
 2hh Standard 60 €/hlö/yö
2hh Superior 77 €/hlö/yö
 Hintaan sisältyy majoitus, runsas aamiainen noutopöydästä, saunan- ja
kuntosalin ja allasosaston käytön niiden palveluaikoina.
Majoitushintaan sisältyy myös sisäänpääsy illan tansseihin.
Ei majoittuville pääsylipun hinta 19,00 €/hlö.
Majoitukset ovat varattavissa puhelimitse numerosta 03-88881 tai
sähköpostilla myynti@tallukka.fi.

SIL EUT MT

Jukka Juslin

Tervetuloa 2023 SIL Experimental- ja Ultrakeveiden lentokoneiden talvipäiville la 18.2.2023 ja su 19.2.2023! Tapahtuma alkaa lauantaina kello 10:00AM. Paikkana on hotelli Tallukka Vääksyssä: https://www.tallukka.fi/
Saa laittaa kalenteriin!
Tapahtuman ohjelma on PDF:nä tässä: https://drive.google.com/file/d/1FIdU5W6sAWVc75wmWhCtCKjtbaeA9Jwf/view?usp=share_link
Tapahtumaan on pakollinen ilmoittautuminen täällä:  https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/05d96ef5-524c-4b1f-b4e3-04a67c29d428?displayId=Fin2709224
Tapahtumaan on myös Teams-osallistumismahdollisuus. Siihen linkin voi kysyä jukka.juslin@haaga-helia.fi osoitteesta. Ei ole kuitenkaan takeita etäyhteyden toimivuudesta, sillä tapahtuman järjestelyn resurssit ovat rajalliset. Jos haluaa ruokatarjoilun ja yöpymisen ne pitää ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella jokatapauksessa. Hotellin pitää saada tietää kuinka monelle valmistaa ruokaa.
Tapahtumarytmi palautuu normaaliksi viimeinkin Koronan jälkeen ja esityksissä on alan huipputietoa sekä hyvä mahdollisuus nähdä tuttuja!
Tallukan vieressä on tanssit kyseisenä iltana.
Voisitteko alan harrastajat ystävällisesti jakaa tätä kutsua eteenpäin!  Kiitos.

P.S. Jos lähetetyt linkit eivät toimi, please ilmoittakaa asiasta jukka.juslin ät haaga-helia.fi

Jukka Juslin

Tapahtuma on vain SIL-jäsenille, lukuunottamatta puhujat voivat olla SIL-jäseniä tai ei. Tämä tieto päivitetty nyt 19.1.2023.

RenegadeSpirit

Ilmailun talvipäivät.
Onko Suomen Ilmailuliitosta tullut joku salaseura,kun rajoittaa talvipäivät vain SIL jäsenille? Lähes kolmekymmentä vuotta olen talvipäivillä käynyt ja nyt on ensimmäinen kerta kun ovella vaaditaan SIL:n jäsenyys.Uskoisin että aiemmin on mukana ollut muuten vain ilmailusta kiinnostuneita (mahdollisia uusia SIL:n jäseniä) jotka nyt voi jäädä tulematta,esim.säästösyistä. Mikähän oikeasti on tämän jäsenyysvaatimuksen takana?

Reijo Österberg

Ihmettelin jo aikaisemmin tuota pakollista ilmoittautumista ja ihmettelin syytä siihen. Uusia tuulia?
-Reijo Österberg-

Jukka Juslin

Lainaus käyttäjältä: Reijo Österberg - tammikuu 19, 2023, 17:11:25Ihmettelin jo aikaisemmin tuota pakollista ilmoittautumista ja ihmettelin syytä siihen. Uusia tuulia?

Hei!

Alunperin pakolliselle ilmoittautumiselle ei ollut muuta syytä, kuin auttaa paikallista yrittäjää varaamaan oikea määrä ruokaa. Ilmoittautuminen ei ole ainakaan SIL:n puolesta millään tavalla sitova, että siitä tulisi penalty maksuja. Hotellin suhteen  jokaisen pitää selvittää itse kun tekee huonevaraustaan.

Eli aika vaikeaa nähdä ilmoittautumista ongelmana, jos penaltyä ei ole.

t. Jukka

Jukka Juslin

Minun on annettu aika vahvasti ymmärtää, että minulla ei ole toimivaltuuksia kumota tuota SIL sääntöä. Pahoittelen.

Siis sääntöä, että vain SIL jäsenille.

t. Jukka

Timo Hyvönen

Eihän SIL tietenkään mikään salaseura ole, kyllähän sinne pääsee anomaan jäsenyyttä kuten yleisestikin normaaliin yhdistykseen. Yleensä estettä liittymiselle ei ole.

Liitto järjestää yleisiäkin tapahtumia esim. vuosittaisen päälentonäytöksen ja pari vuosittaista yleistiedotustapahtuma Puljaa. Niihin toki pääsee kuka vain pääsymaksulla. Liiton jäsentilaisuudet ovat yleensä suunnattu jäsenille, jotka ne kustannuksetkin jäsenmaksussaan maksavat.

Kannattaa siis liittyä.

t. Timo
Lentoon!

kopterikuski

Kenen päätös tämä on? Olen kysynyt asiaa yksityisviesteillä SIL:n toiminnanjohtaja Tero Latikalta joka vastasi vain SIL maksavan talvipäivien kustannukset joten rajaus on siten perusteltu. Lisäksi Latikka totesi Juslinin olevan syyskokouksen valitsema Experimental- ja ultrakevyttoimikunnan puheenjohtaja vuodelle 2023, joten Jukalla on täysi mandaatti edustaa SIL-EUT:ta. Juslin vastasi ettei hänellä ole valtuuksia peruuttaa osallistumiskieltoa.  SIL:n hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen ei ole vastannut mitään eilisiltaiseen kysymykseeni.  Hämmästelen kuinka niinkin kokenut yhdistystoiminnan mies kuin Hyvönen ei kerro mikä taho tällaisen päätöksen on saattanut voimaan ja/tai hän myöskin tietää että näissä talviexperimental-tilaisuuksissa  on käyty vuosikymmenet ilman portsaria ovella kysymystä jäsenyyttä. On sanonta; kysymällä asiat selviää mutta ei näiltä kahdelta, laittakoon hameen päällensä, paitsi Juslin.  Joskus on ovella otettu joku luentomaksu ja lappu rintaan joka on pieni askel eteenpäin mutta  täyskielto on iso harppaus kohti salaseuraa.  Pidän aika varmana että kuvatunkaltainen toiminta ei edistä ilmailua mitenkään vaan moni sanoo pitäkää tunkkinne.

Timo Hyvönen

Hei Veikko,

ei tuossa lähettämässäsi sähköpostissa ollut mitään vastattavaa - huomasin sen kyllä viime yönä.

Jukka on tosiaan ollut 1.1. alkaen EUT-puheenjohtaja, ja hänet on nyt alkuvuodesta myös perehdytetty asiaan. Liitto kustantaa tietenkin omien jäsentensä toimintaa (esim. tällaiset jäsentapahtumat), vaikka ajaakin yleisesti koko ilmailuyhteisön etua. Näin se yleensä toimii yhdistyksissä. On liitolla yleisöllekin avoimia tilaisuuksia, esim. päälentonäytös.

Toivottavasti hyviä toimintayhteisöjä löytyy sinullekin!

t. Timo
Lentoon!

Ansis

Tsuhnat on mulkeroita, varsinkin purjelentotaustaustaiset ja venekerholaiset.

Olen jo vuoskymmeniä suositellut jengiä opiskelemaan jopa ruåtsia ja muitakin kieliä, mutta Viraston opetusohjelmassa sitä jarrutetaan opettamalla ensin äidinkieltä opettajan ossoomatta ies murteita.

Minullekkin kielioppi tuotti hemmetin suuret haavat sieluun, mutta onneksi myöhemmin jotain tarttui kaalin.

juutuupi kertoo nykyään enemmän kuin mitkään liitolentoliiton järjestämät tapahtumat,ja suksikoneella kevätjäillä operoinnissa on enemmän hauskaa. Saattaa saada kalankin kotiinviemiseksi.

Liitto lienee nyt loukkupyydysetty haittaeläin?

My mind is willing, but purse is weak.

Mikko Nikunen

Ihan pöljää hommaa. Ajattelin ottaa isäukon 83v mukaan katselemaan nykyajan touhuja. Oli aktiivi 80- ja 90-luvulla ja kierrettiin kimpassa  experimentaltapahtumia. Pistäkää nyt sinne joku nimellinen sisäänpääsymaksu, niin halukkaat pääsevät mukaan.

kopterikuski

Lähetin Timo Hyvöselle, Tero Latikalle ja Jukka Juslinille yksityisviestin missä otin kantaa SIL:n sisäiseen työskentelyyn. Ainoastaan Timo Hyvönen kommentoi julkisesti ettei ole mitään vastattavaa.  Ensinnäkin saanen toistaa uudestaan: SIL:n jäsenet ovat Teidän työnantaja eikä heihin tulisi suhtautua minään pakkopullana. Aikoinaan liityin ilmailukerhon kautta elokuussa SIL:n. Sain koko vuoden jäsenmaksun ja sillä perusteella soitin SIL:n toimistoon pyytäen ILMAILU-lehdet vuoden alusta, taannehtivasti. Elämäänsä kyllästynyt naisääni täräytti laiskasti: ei me sellaisia aleta lähettelee. Kun tilasin toistamiseen hän vastasi: ei niit enää oo jäljellä. Selvä sanoin ja pyysin heittämään roskiinjäsenlaskuni. Asia tuli käsiteltyä.  Tällaisista velttoiluista ei SIL:n hallituksen puheenjohtaja Hyvönen  tulkinnan mukaan ole vastattavaa. Oikeastaan hallituksen puheenjohtajalle tällainen ei kuulukkaan mutta Latikka ei vastannut edes noinkaan paljoa. Katselin Suomen Urheiluilmailuopiston sivuilta kurssitarjontaa.  Maininnan arvoisia seikkoja on toteamus: SUIO on osa SIL: a joten pitääkö olla SIL:n jäsen saadakseen osallistua ( ainakin viime syksyn kaksi kurssia jäi toteutumatta). Vrt. Tallukan osallistumisehto.   Kysymykset tulee em. sivujen mukaan lähettää S-postilla kurssisihteeri Mari Lehtinen@suio.fi. Tietääkseni Mari ei ole ainakaan vuoteen ollut Räyskälässä. Korjatkaa jos olen väärässä.Kun annettuun Marin osoitteeseen kirjoittaa, kukaan ei vastaa mitään, ei tietenkään.  Jäsentuloilla ja valtiolta saaduilla tuilla on kiva palkata tiedottajia, koulutuspäälliköitä mutta on erityisen moitittavaa jos väitetään henkilön tulleen täysin perehdytetyksi Experimental-toimikunnan vetäjäksi 1.1.2023 lukien täysillä mandaatin oikeuksilla ( valehtelu) mutta käytännössä vain kumileimasin. Moitittavaa on myös Facebookin Experimental ryhmän "herroissa". Samat herrat jotka isännöivät ryhmää toimivat myös SIL:n ja SUIOn riveissä joten kummmitteleeko taustalla taas SIL:n jäsenyys koska ryhmän jäseneksi ei minua ole hakemuksesta huolimatta hyväksytty. Ei siitäkään huolimatta että kirjoittelin Pyöriväsiipiset osioon kahta eri settiä saaden niille yht. yli 100 000 lukijaa.

Martti Mattila

Voi Veka, päättäväisyytesi periaatteista on ihailtavaa, olisipa minullakin ollut noin kova kylki. Mutta ei ollut, menin maksamaan ammattiyhdistysmaksuja puolet elämästäni, parhaana vuonna melkein tonni ja näin rahoittamaan maailmankatsomukseni vastaista toimintaa. Kunnes eräs luokkavihollinen antoi minulle lopputilin ja maksaminen loppui, vieläkin välillä kyrsii.   

kopterikuski

Niinpä niin Martti, minua on aina inhottanut jos työstä maksetaan palkkaa eikä hoideta hommia. Kyllä minä niin mieleni pahoitin aloittaessani hakuprosessin saadakseni harrastemekaanikon lupakirjan ja  add on, lisäsivulla helikopterit. Asiaa varten suoritin SUIO:n kursseja, otin osaa kerhojen huoltoihin saadakseni kokemusta ja tietotaitoa. Tuolloin kun tarvittavat dokumentit oli kasassa ne lähetettiin Suomen Ilmailuliittoon lausunnolle. Asiaa varten otin melkoisen määrän mm. värivalokopioita ja nipun päälle laitoin lapun ao.henkilölle tiedoksi: PALAUTA KUN OLET TUTKINUT.  Koskaan asiastani ei ole kuulunut pihaustakaan eikä papereitani palautettu eikä SIL ole koskaan tehnyt tämänkään asiani eteen yhtään mitään. Kelpparit jäi saamatta.  Kummeksun vieläkin Hyvösen ylimielistä kommenttia: ei ole mitään vastattavaa.

Timo Hyvönen

Niin Veka,

luettelit näitä ja jotain muita asioita, jotka ovat tapahtuneet 2010-luvun alkupuolella. Niistä tuskin kukaan nykyisestä henkilöstöstä tai luottamushenkilöistä pystyy sanomaan yhtään mitään. Liitto tarjoaa kyllä jäsenilleen monenlaisia palveluita, mutta tuon harrastemekaanikon lupakirjan kanssa ei ainakaan minun aktiiviaikana ole liitossa ollut aktiviteetteja. Ehkäpä nyt sekoitat Traficomin ja Ilmailuliiton?

Tarkennuksena tuohon aiemmin lähettämääsi viestiin: liiton luottamushenkilöille ei makseta palkkaa, vaan he saavat tehdä tätä työtä aivan ilmaiseksi!

t. Timo
Lentoon!

Jukka Juslin

#16
Hei!

Nyt on hyvä hetki koota ja kerrata MT ja EUT 2023 talvipäivien ohjelmaa

Saatavilla on siis:
Perinteinen moottori-, experimental- ja ultralentäjien talvipäivät pidetään Vääksyn Tallukassa

Ohjelmassa on luvassa monipuolisesti luentoja
- Ilmailuliiton
- Traficom:in
- Onnettomuustutkinnan
- Toimikuntien sekä
- Harrastajienkin esittämänä

Ohjelma voi vielä tarkentua. Experimental palkinnon jako puuttuu, koska toimikunnan nykyisillä johtavilla jäsenillä ei ole hallussaan tällähetkellä kiertävää palkintoa.

Varaa aika kalenteriin ja majoitus suoraan hotellilta, yhteystiedot alla.PÄIVÄMÄÄRÄ:
* 18.-19.2.2023 ( la-su )
HOTELLI:
* Hotelli Tallukka, Tallukantie 1 17200 Vääksy p. 03 88881
MAJOITUS:
* 18.-19.2.2023
* JOKAINEN VARAA JA MAKSAA HUONEENSA JA LISÄPALVELUT ITSE!
* jokainen täyttää SIL sivuilla ilmoittautumislomakkeen. SIL lomakkeen ilmoittautuminen ei ole SIL:n puolesta sitova, eli SIL puolesta ei tule penalty maksuja, jos ei saavu tapahtumaan (syyt lomakkeelle: ruokailijamäärään valmistautuminen, koronariskien arviointi). SIL ilmoittautumislomake ei suoraan liity hotelliin mitenkään, eikä hotelli näe sen listoja: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/05d96ef5-524c-4b1f-b4e3-04a67c29d428?displayId=Fin2709224
* yhden hengen huone 89 € / huone / vrk
* kahden hengen huone 60 € / huone / vrk
Majoitushintaan sisältyy myös sisäänpääsy illan tansseihin.
Hintaan sisältyy majoitus, runsas aamiainen noutopöydästä, saunan- ja
kuntosalin ja allasosaston käytön niiden palveluaikoina.
- huonehintoihin sisältyy aamiainen noutopöydästä
* Lisäksi saatavilla:
Aamiainen ei majoittuville 12,00 €/hlö
Päivällinen noutopöydästä lauantaina 25,00 €/hlö

Päivällinen sisältää: runsaan salaatti- ja alkupalapöydän,
2 pääruokavaihtoehtoa, tuoreen leivän ja levitteen, kahvin/teen,
jälkiruuan sekä ruokajuomaksi jääveden.

* varaukset voi tehdä suoraan hotellin vastaanotosta, puh. 03 88881 tai myynti(at)tallukka.fi
* huonevaraus kannattanee tehdä ajoissa, samana viikonloppuna oleva tanssitapahtuma varmasti vie paljon hotellipaikkoja

HUOM!
Ei majoittuville pääsylipun hinta 19,00 €/hlö maksetaan hotellille. Hotellimaksu on pakollinen.


OHJELMA TÄLLÄHETKELLÄ 28.1.2023

LA 18.2.           

10.00–10.15     Avaus EUT MT

10.20–11.00     Traficom uutisia Jani Hottola

11.10–12.00     Otkes kuulumisia Janne Kotiranta

12.00–13.00    Lounas Tallukka

13.10–14.00     Koulutusmääräyksiä Jani Hottola

14.10–15.00     Lupakirjoista   Jani Hottola

15.00–15.30     Kahvitauko Tallukka

15.30–16.00     Kokemuksia ja teoriaa potkurin valinnasta    Jari Lyytinen

16.00–16.30     Uusimpia teknisiä ratkaisuja  Aki Suokas

16:30–16:45     SIL linjauksia    Timo Hyvönen

16.45–18.00     Experimental lentsikalla Venetsiaan. Jarmo Hakala

19.00                  Päivällinen palkintojenjako Tallukka

 

SU 19.2.       

10.00–1015      Uudet kenttäjärjestelmät   Jukka Salokannel

10.20–10.35     Rotax huoltaminen  Pertti Lehtinen

10.40–11.00     Ilmailuliiton toimisto  Turvallisuuspoikkeamat, ilmatilat Mikke Hernetkoski

11.10–12.50     SILPI Turvallisuustoimikunta

13.00                  Päätöslounas  Tallukka

P.S. Niin lyhyt loppukaneetti, että talkoona tapahtumaa järjestetään. Talkoona tuon paikalle vara-dataprojektorin, jonka varaan homma voi jäädä. Talkoona olen soittanut kaikki esiintyjät läpi, että on jokin varmuus siitä, että he ovat tulossa. Talkoona on tehty tiedotus. Talkoona on varmisteltu hotellin suhteen, että emme pölähdä noin 30 henkeä sinne ilman, että heillä olisi mitään tietoa mitä tuleman pitää. Tervetuloa!


kopterikuski

Lainaus käyttäjältä: Timo Hyvönen - tammikuu 28, 2023, 14:48:41Niin Veka,

luettelit näitä ja jotain muita asioita, jotka ovat tapahtuneet 2010-luvun alkupuolella. Niistä tuskin kukaan nykyisestä henkilöstöstä tai luottamushenkilöistä pystyy sanomaan yhtään mitään. Liitto tarjoaa kyllä jäsenilleen monenlaisia palveluita, mutta tuon harrastemekaanikon lupakirjan kanssa ei ainakaan minun aktiiviaikana ole liitossa ollut aktiviteetteja. Ehkäpä nyt sekoitat Traficomin ja Ilmailuliiton?

Tarkennuksena tuohon aiemmin lähettämääsi viestiin: liiton luottamushenkilöille ei makseta palkkaa, vaan he saavat tehdä tätä työtä aivan ilmaiseksi!

t. Timo
En ole väittänyt että liiton luottamushenkilöille maksettaisiin palkkaa: Sen sijaan väitän että osa  SIL:n jäsentuloista ja Opetus- ja kulttuuriministeriön Teille annetuista varoista saa palkkansa  Timo Latikka, Mikko Hernetkoski, Hanna Lyden, Jari Lehti, Sari Toikkanen ja Kirsi Seppälä, jos he ovat siellä palkatta, talkoissa niin mitä ja koska he tekevät työtä elannokseen.  Heilläkin oli täysin palkolliset edeltäjänsä, siis sellaisia joiden olisi pitänyt jäsenistöään palvella myös Sucsdorfin joka harrastemekaanikkohakemukseni ryzzi ja en, en todellakaan sekoita Traficomia ja Ilmailuliittoa, silloin moni asia kulki Teidän kautta ennen Trafille menoaan.

Saatte yhteiskunnan tukea toimintaanne: Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa Teille rahaa toiminnan tukemiseen.  Mitäpä arvelet, kuinka puheena oleva ministeriö suhtautuu päätökseenne kieltää EI jäsenten osallistuminen Tallukan tämän vuoden talviexperimental-tapahtumaan.  Lienee melko varmaa että sinäkin Hyvönen matkustat Tallukkaan, puhut siellä vartin, olet siellä kaksi päivää ja moni muukin "talkoolainen" nappaa sieltä km-korvaukset, majoituksen ja päivärahat. Kun minä pidin tunnin luennon Pieksämäellä SIL:n talviexperimental yleisölle kukaan SIL:n paikalla olleista eikä myöhemminkään ilmoittanut minun olevan oikeutettu mihinkään eikä minkäänlaisiin korvauksiin.  Positiivista oli vain se että esitykseni oli aiheeltaan harvinainen ja siitä tykättiin pirusti.

Tapani Honkanen

On hyvin ikävää tämä julkinen likapyykin pesu kunniakkaalla foorumilla. Olen hieman perillä kyllä puolista jos toisista. Tästäkin talvipäivien "sääntöjen" muuntumisen syistä olen joltakin osin tietoinen. En ole puoltani valinnut, en halua sotkeentua vanhoihin kiistoihin, enkä ruokkia uusia. Siitä huolimatta yritän tulorajoitteisena selvitellä mahdollisuutta päästä katsomaan naamasta naamaan niitä vanhojakin harrastelijoita. Niitä, jotka ovat selvinneet koronasta ja ovat vielä kykeneviä tapaamaan muita saman aatteen läpitunkevia lajikavereita.

Siis tulorajoitteisena, en kylläkään köyhänä, eläkeläisenä minäkin tahtoisin päästä paikalle ja saada sääsuojaa ja ehkä kuunnella yhtä tai kahtakin itselle mielenkiitoisinta luentoa. Tuo liiton jäsenyys ja sen jäsenmaksun antamat edut eivät tässä vaiheessa ole minulle sen hinnan arvoisia. On kohtuutonta kytkeä tämä harrastus ja yhdessäolo SIL-jäsenyyteen, vaikkakin sillä voisi pitää laillisesti poissa syöpäläiset riitelijät ja muut epätoivotut, liiton hallinnoimasta tilaisuudesta.

Mennä vuosikymmeninä nämä talvipäivät ovat olleet avoinna kaikille tilaisuuteen saapuville henkilöille. Saattaa olla, että joukossa on ollut niitäkin, joille pienen  keräyslippaan raha-aukko oli liian ahdas. Yksinkertaisena yrittivät pienintä kolikkoa sisään poikittain, eikä kehdannut pyytää apua ovenvartijalta.
Onko tässä syy liiton taloudellisiin vaikeuksiin ja toiminnan hiipumiseen?

Toivoa on minulle antanut nuorena nukkunut, loistavaksi lenntokonekonstruktööriksi kehuttu DI, Ilkka Lounamaa, joka elinaikanaan suunnitteli PIK:n koneita. Teekkarien kärsiessä myös taloudellisista ongelmista, hän oli todennut. Ei köyhyys ole este, ellei se ole älyllistä. Minäkin toivon, että tämä pahin köyhyyden laji ei hämärrä tämän experimental-toiminnan merkeissä pidettävien talvipäivien organijoiden toimintaa.

Tämä viimeisin tieto, tuosta hotellin määräämästä pääsymaksusta on ehkä väärinkäsitys.

Lainaus alkaa.
HUOM!
Ei majoittuville pääsylipun hinta 19,00 €/hlö maksetaan hotellille. Hotellimaksu on pakollinen.
Lainaus loppuu.

Soitin Tallukkaan ja selvittelin asiaa. Tuo pääsylippu on niille, jotka eivät majoitu hotellissa ja jotka ovat ottaneen tanssikengät föliin. Näiltä ilmailuhenkisiltä ulkopuolisilta "tunkeutujilta" hotelli ei tuota pääsymaksua peri, paisi jos on ne tanssikengät mukana.
On liiton asia, periikö se tuota pääsymaksua ulkopuolisilta. Se kokoustilojen vuokra on neuvoteltu etukäteen. Ennen vanhaan, kun osanottajia on ollut satamäärin ja yöpyminen sekä ruokailu on tuonut liiketoimintaa, ei ole hotelli veloittanut kokoustiloista.
Nyt hotelli on tyytyväinen pienestäkin tulosta, joten on neuvottelijan huonoutta, jos tämä kokoustilan käyttö maksaa liitolle. Joka tapauksessa luennoitsijoiden palkkiot maksaa Ilmailuliitto. Riippuen paikalle tulleen henkilön intresseistä, saattaa suuri osa luennoista olla pakkopullaa tai ne saa julkisista tiedoista sähköisesti ilman SIL-jäsenyyttä. Ja luennolla ei ole sopivaa keskustella muusta, varsinkaan kaverin kanssa.

Tässähän tämä anti oli. En varreltani vähäisenä ja vanhana ihmisenä rohkene näillä tiedoilla, mitä on julkisuudessa annettu, tulla paikalle ja pyrkiä vähäisellä almulla varustettuna pyrkiä jopa kahta luentoa kuulemaan. Monet luennot väliin jättävänä, mieluummin seurustelen muiden vauhdista pudonneiden kanssa kahvia ryystäen.


Jukka Juslin

Hei,

Senverran takaisin asiaan, että päiville on ilmoittautunut jos kaikki laskee noin 30 henkilöä, eli porukkaa on ihan riittävästi. Ilmoittautumislomake on tällähetkellä kiinni, sillä on epäselvää onko hotellissa enää sänkyjäkään jäljellä. Toki voi omatoimisesti aloittaa selvitysprosessin, että onko sänkyä ja sitten voi lähettää minulle osallistumis"hakemuksen" jukka.juslin(ät)haaga-helia.fi.

Kaikkia ilmoittautuneita on ohjeistettu soittamaan tai emailaamaan Tallukkaan, jotta halutut omat sänkyresurssit ja buffet-lounaat on varattu henkilökohtaisesti. Lisäksi kannattaa kertoa hotellille, jos aikoo syödä vain lauantaina tai sunnuntaina, jotta eivät valmistele liikaa aterioita.

Hotellin vastaanotto ja majoitusvaraukset
myynti(at)tallukka.fi
p. 03 888 81

Myyntipalvelu
arkisin 9-15
P.+358 (0)440333478
myynti(at)tallukka.fi

Tervetuloa!

Tuli muuten mieleen myyntilause "Ultra sekä Experimental ovat turvallisia ja edullisia". Toki noiden lupausten täyttäminen vaatii jatkuvaa työtä, mutta emmeköhän EUT:ssä usko tuohon. Osa tuota työtä ovat tämmöiset tapahtumat, joissa käsitellään turvallisuutta ja määräyksiä myös kuppilatiiman muodossa. 

SamiM

Jatkoa ajatellen sellainen kehitysehdotus että voisiko Talvipäiviä järjestää jossain rautatieverkoston lähellä? Kovasti tekisi mieli osallistua mutta sijainti aiheuttaisi tällä kertaa huomattavan kuluerän niin jää väliin.

Jukka Juslin

Lainaus käyttäjältä: SamiM - helmikuu 03, 2023, 09:17:51Jatkoa ajatellen sellainen kehitysehdotus että voisiko Talvipäiviä järjestää jossain rautatieverkoston lähellä? Kovasti tekisi mieli osallistua mutta sijainti aiheuttaisi tällä kertaa huomattavan kuluerän niin jää väliin.

No aika hyvä idea, kunhan löytyy järjestäjä. Olen tässä yrittänyt tasapainotella erilaisten halujen ja politiikan välillä. Lahden greenstar hotelli on aika hyväksi todettu, tosin parkkipaikkoja siellä taitaa olla aika vähän.

Myöskin on suurta merkitystä käytännönjärjestelyiden ja pakettien suhteen, jos ne on saatu toimimaan yhdessä paikassa, niin tuntemattoman paikan kanssa tulee aina uutta säätöä.

Tämän tapahtuman järjestäminen ei oikeasti ole minulle bisnes, kuten on laita lähes kaikilla muilla tapahtumilla, joista on puhetta. Se vaikuttanee jonkinverran siihen, että kuka haluaa ottaa vastuun 2024. Ei tässä tosin mitään tuhansien työtuntien panosta ole tehty, mutta jotta tapahtuma sujuisi riittävän hyvin se vaatii jonkinverran työtä. Jokainen asettanee erilaiset kriteerit sille, että mikä on onnistuminen ja on väistämätöntäkin että näin on. Yksi asia mikä tässä tuli mieleen on, että minusta on aika surkeaa jos todella ajoissa ilmoittautuneillekaan ei ole sänkypaikkaa. Jollekin toiselle järjestäjälle tai yksilölle tuo voi taas olla todella matalan prioriteetin juttu. Varmaan väistämättä tapahtumasta tulee jossain määrin järjestäjänsä näköinen, varsinkin kun ilmaistyötä on, niin ihan kaikenlaisiin preferensseihin ja erikoisjärjestelyihin ei pysty taipumaan.Jukka Juslin

Ilmoittautuneita on tällähetkellä noin 30.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista, mutta huomioittehan varsinaisen ilmoittautumislomakkeen asiat, eli että ruoka-aineallergiat jäävät täysin itse varaavan omalle vastuulle ja muut asiat, mistä on tässä säikeessä puhuttu. Jälki-ilmoittautumiseen ei ole lomaketta, eikä minulla ole pääsyä SIL lomakejärjestelmään avata/sulkea ilmoittautumisia tai saada listausta, että kuka on ilmoittautunut kuin erikseen pyytämällä SIL toimistosta.

Majoituskapasiteettia on tänään 3.2. klo 16:07 jäljellä seuraavasti Tallukassa:

- 5kpl yhd hengen huonetta
- 7kpl superior 2 hlö huonetta
- 10kpl 2 hengen standard
- 1kpl 3 hengen huone

Varmaan tanssit tulevat viemään sänkypaikkoja. booking.com ilmoittaisi varmaan tässä tilanteessa, että 1 sänky jäljellä :-). Mutta ei voi kyllä juurikaan olla takuita, että jos ajatteli vain saapua paikalle, että respasta saa huoneen. Toki kannattaa hotellin kanssa selvittää peruutusproseduurit etukäteen.

Hotellin vastaanotto ja majoitusvaraukset
myynti(at)tallukka.fi
p. 03 888 81

Myyntipalvelu
arkisin 9-15
P.+358 (0)440333478
myynti(at)tallukka.fi

Jukka Juslin

#23
UUSIN OHJELMA 3.2.2023
(Rotax-ohjelma laajennettu)

PÄIVÄMÄÄRÄ:
* 18.-19.2.2023 ( la-su )
HOTELLI:
* Hotelli Tallukka, Tallukantie 1 17200 Vääksy p. 03 88881
MAJOITUS:
* 18.-19.2.2023
* JOKAINEN VARAA JA MAKSAA HUONEENSA JA LISÄPALVELUT ITSE!
* jokainen täyttää SIL sivuilla ilmoittautumislomakkeen. SIL lomakkeen ilmoittautuminen ei ole SIL:n puolesta sitova, eli SIL puolesta ei tule penalty maksuja, jos ei saavu tapahtumaan (syyt lomakkeelle: ruokailijamäärään valmistautuminen, koronariskien arviointi). SIL ilmoittautumislomake ei suoraan liity hotelliin mitenkään, eikä hotelli näe sen listoja: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/05d96ef5-524c-4b1f-b4e3-04a67c29d428?displayId=Fin2709224
* yhden hengen huone 89 € / huone / vrk
* kahden hengen huone 60 € / huone / vrk
Majoitushintaan sisältyy myös sisäänpääsy illan tansseihin.
Hintaan sisältyy majoitus, runsas aamiainen noutopöydästä, saunan- ja
kuntosalin ja allasosaston käytön niiden palveluaikoina.
- huonehintoihin sisältyy aamiainen noutopöydästä
* Lisäksi saatavilla:
Aamiainen ei majoittuville 12,00 €/hlö
Päivällinen noutopöydästä lauantaina 25,00 €/hlö

Päivällinen sisältää: runsaan salaatti- ja alkupalapöydän,
2 pääruokavaihtoehtoa, tuoreen leivän ja levitteen, kahvin/teen,
jälkiruuan sekä ruokajuomaksi jääveden.

* varaukset voi tehdä suoraan hotellin vastaanotosta, puh. 03 88881 tai myynti(at)tallukka.fi
* huonevaraus kannattanee tehdä ajoissa, samana viikonloppuna oleva tanssitapahtuma varmasti vie paljon hotellipaikkoja

HUOM!
Ei majoittuville pääsylipun hinta 19,00 €/hlö maksetaan hotellille. Hotellimaksu on pakollinen, jos aikoo osallistua tansseihin.


OHJELMA TÄLLÄHETKELLÄ 28.1.2023

LA 18.2.           

10.00–10.15     Avaus EUT MT

10.20–11.00     Traficom uutisia Jani Hottola

11.10–12.00     Otkes kuulumisia Janne Kotiranta

12.00–13.00    Lounas Tallukka

13.10–14.00     Koulutusmääräyksiä Jani Hottola

14.10–15.00     Lupakirjoista   Jani Hottola

15.00–15.30     Kahvitauko Tallukka

15.30–16.00     Kokemuksia ja teoriaa potkurin valinnasta    Jari Lyytinen

16.00–16.30     Uusimpia teknisiä ratkaisuja  Aki Suokas

16:30–16:45     SIL linjauksia / Kuhmon tapahtuma    Timo Hyvönen

16.45–18.00     Experimental lentsikalla Venetsiaan. Jarmo Hakala

19.00                  Päivällinen palkintojenjako Tallukka

 

SU 19.2.       

10.00–1015      Uudet kenttäjärjestelmät   Jukka Salokannel

10.20–11.20     Rotax huoltaminen  Pertti Lehtinen

11.20–11.50     Ilmailuliiton toimisto  Turvallisuuspoikkeamat, ilmatilat Mikke Hernetkoski

11.50–12.50     SILPI Turvallisuustoimikunta

13.00                  Päätöslounas  Tallukka

Jukka Juslin

Hei! Päivitin osallistumismaksu tilannetta. Riittävän säädön jälkeen on päädytty hotellin pääsymaksun suhteen siihen, että se on vai heille, jotka haluavat osallistua tansseihin.

Jukka Juslin

#25
UUSIN OHJELMA 9.2.2023

PÄIVÄMÄÄRÄ:
* 18.-19.2.2023 ( la-su )
HOTELLI:
* Hotelli Tallukka, Tallukantie 1 17200 Vääksy p. 03 88881
MAJOITUS:
* 18.-19.2.2023
* JOKAINEN VARAA JA MAKSAA HUONEENSA JA LISÄPALVELUT ITSE!
* yhden hengen huone 89 € / huone / vrk
* kahden hengen huone 60 € / huone / vrk
Majoitushintaan sisältyy myös sisäänpääsy illan tansseihin.
Hintaan sisältyy majoitus, runsas aamiainen noutopöydästä, saunan- ja
kuntosalin ja allasosaston käytön niiden palveluaikoina.
- huonehintoihin sisältyy aamiainen noutopöydästä
* Lisäksi saatavilla:
Aamiainen ei majoittuville 12,00 €/hlö
Päivällinen noutopöydästä lauantaina 25,00 €/hlö

Päivällinen sisältää: runsaan salaatti- ja alkupalapöydän,
2 pääruokavaihtoehtoa, tuoreen leivän ja levitteen, kahvin/teen,
jälkiruuan sekä ruokajuomaksi jääveden.

* varaukset voi tehdä suoraan hotellin vastaanotosta, puh. 03 88881 tai myynti(at)tallukka.fi
* huonevaraus kannattanee tehdä ajoissa, samana viikonloppuna oleva tanssitapahtuma varmasti vie paljon hotellipaikkoja

HUOM!
Ei majoittuville pääsylipun hinta 19,00 €/hlö maksetaan hotellille. Hotellimaksu on pakollinen, jos aikoo osallistua tansseihin.


OHJELMA

LA 18.2.           

10.00–10.15     Avaus EUT MT

10.20–11.00     Traficom uutisia Jani Hottola

11.10–12.00     Otkes kuulumisia Janne Kotiranta

12.00–13.00    Lounas Tallukka

13.10–13.30     Koulutusmääräyksiä Jani Hottola

13.30–14.30     Lupakirjoista   Jani Hottola

14:30-15:00     Kokemuksia 600kg Ultrista Jorma Sucksdorff

15.00–15.30     Kahvitauko Tallukka

15.30–16.00     Kokemuksia ja teoriaa potkurin valinnasta    Jari Lyytinen

16.00–16.30     Uusimpia teknisiä ratkaisuja  Aki Suokas

16:30–16:45     SIL linjauksia / Kuhmon tapahtuma    Timo Hyvönen

16.45–18.00     Experimental lentsikalla Venetsiaan. Jarmo Hakala

19.00                  Päivällinen palkintojenjako TallukkaSU 19.2. EUT MT Talvipäivät

10.00–10.30 Uudet kenttäjärjestelmät Jukka Salokannel

10.35–11.35 Rotax huoltaminen Pertti Lehtinen

11.40–12.010 Ilmailuliiton toimisto Turvallisuuspoikkeamat, ilmatilat Mikke Hernetkoski

12.15–12.50 SILPI Turvallisuustoimikunta

13.00 Päätöslounas Tallukka

Jukka Juslin

UUSIN OHJELMA 9.2.2023
(Otkes ja Traficom osuuksien ajankohdat sekä aiheet muuttuneet)

PÄIVÄMÄÄRÄ:
* 18.-19.2.2023 ( la-su )
HOTELLI:
* Hotelli Tallukka, Tallukantie 1 17200 Vääksy p. 03 88881
MAJOITUS:
* 18.-19.2.2023
* JOKAINEN VARAA JA MAKSAA HUONEENSA JA LISÄPALVELUT ITSE!
* yhden hengen huone 89 € / huone / vrk
* kahden hengen huone 60 € / huone / vrk
Majoitushintaan sisältyy myös sisäänpääsy illan tansseihin.
Hintaan sisältyy majoitus, runsas aamiainen noutopöydästä, saunan- ja
kuntosalin ja allasosaston käytön niiden palveluaikoina.
- huonehintoihin sisältyy aamiainen noutopöydästä
* Lisäksi saatavilla:
Aamiainen ei majoittuville 12,00 €/hlö
Päivällinen noutopöydästä lauantaina 25,00 €/hlö

Päivällinen sisältää: runsaan salaatti- ja alkupalapöydän,
2 pääruokavaihtoehtoa, tuoreen leivän ja levitteen, kahvin/teen,
jälkiruuan sekä ruokajuomaksi jääveden.

* varaukset voi tehdä suoraan hotellin vastaanotosta, puh. 03 88881 tai myynti(at)tallukka.fi
* huonevaraus kannattanee tehdä ajoissa, samana viikonloppuna oleva tanssitapahtuma varmasti vie paljon hotellipaikkoja

HUOM!
Ei majoittuville pääsylipun hinta 19,00 €/hlö maksetaan hotellille. Hotellimaksu on pakollinen, jos aikoo osallistua tansseihin.


OHJELMA

LA 18.2.           

10.00–10.15     Avaus EUT MT

10.20–11.00     Otkes kuulumisia Janne Kotiranta

11.10–12.00     Traficom ajankohtaista Jani Hottola     

12.00–13.00    Lounas Tallukka

13.10–13.30     Lennonopettajan eetos Jani Hottola

13.30–14.30     Lupakirjoista   Jani Hottola

14:30-15:00     Kokemuksia 600kg Ultrista Jorma Sucksdorff

15.00–15.30     Kahvitauko Tallukka

15.30–16.00     Kokemuksia ja teoriaa potkurin valinnasta    Jari Lyytinen

16.00–16.30     Uusimpia teknisiä ratkaisuja  Aki Suokas

16:30–16:45     SIL linjauksia / Kuhmon tapahtuma    Timo Hyvönen

16.45–18.00     Experimental lentsikalla Venetsiaan. Jarmo Hakala

19.00                  Päivällinen palkintojenjako TallukkaSU 19.2. EUT MT Talvipäivät

10.00–10.30 Uudet kenttäjärjestelmät Jukka Salokannel

10.35–11.35 Rotax huoltaminen Pertti Lehtinen

11.40–12.010 Ilmailuliiton toimisto Turvallisuuspoikkeamat, ilmatilat Mikke Hernetkoski

12.15–12.50 SILPI Turvallisuustoimikunta

13.00 Päätöslounas Tallukka

Jukka Juslin

Uusin ohjelmaversio

On tullut muutoksia esiintyjiltä ja muuta palautetta, joten esitysaikataulu on seuraava.

Tapahtuman juontaa Miksa Tervonen (MT)

LA 18.2.           
10.00–10.15     Avaus EUT MT
10.20–11.00     Otkes kuulumisia Janne Kotiranta
11.10–11.30     Traficom ajankohtaista Jani Hottola     
11:30-12:00     Lennonopettajan eetos Jani Hottola
12.00–13.00     Lounas Tallukka
13.10–13.40     Lupakirjoista   Jani Hottola
13.40–14.10     Kokemuksia 600kg Ultrista Jorma Sucksdorff
14:10–15:00     SIL linjauksia / Kuhmon tapahtuma 2023 Timo Hyvönen
15.00–15.30     Kahvitauko Tallukka
15.30–16.00     Kokemuksia ja teoriaa potkurin valinnasta Jari Lyytinen
16.00–16.30     Uusimpia teknisiä ratkaisuja  Aki Suokas
16.30–18.00     Experimental lentsikalla Venetsiaan. Jarmo Hakala
19.00           Päivällinen palkintojenjako Tallukka

Sauna 16:00 – 21:00

Sunnuntai 19.2.2023

10.00–10.30 Uudet kenttäjärjestelmät Jukka Salokannel
10.35–11.35 Rotax huoltaminen Pertti Lehtinen
11.40–12.00 Ilmailuliiton toimisto Turvallisuuspoikkeamat,
                      ilmatilat Mikke Hernetkoski
12.15–12.50 SILPI Turvallisuustoimikunta, Hannu Halonen
13.00 Päätöslounas Tallukka


Jukka Juslin

Uusin ja ehkä lopullinen aikataulu

7:30 – 10:00       Aamiainen
10.00–10.15     Avaus EUT MT
10.20–11.00     Otkes kuulumisia Janne Kotiranta
11.10–11.30     Traficom ajankohtaista Jani Hottola     
11:30-12:00        Lennonopettajan eetos Jani Hottola
12.00–13.00     Lounas Tallukka
13.10–13.40      Lupakirjoista   Jani Hottola
13.40–14.10      Kokemuksia 600kg Ultrista Jorma Sucksdorff
14:10–15:00      SIL linjauksia / Kuhmon tapahtuma 2023 Timo Hyvönen  
15.00–15.30     Kahvitauko Tallukka
15.30–16.00      Kokemuksia ja teoriaa potkurin valinnasta    Jari Lyytinen
16.00–16.30      Uusimpia teknisiä ratkaisuja  Aki Suokas
16.30–18.00      Experimental lentsikalla Venetsiaan. Jarmo Hakala
19.00            Päivällinen palkintojenjako Tallukka

SAUNA KLO 16:00-21:00

Sunnuntai 19.2.2023

7:30 – 10:00 Aamiainen
10.00–10.30 Uudet kenttäjärjestelmät Jukka Salokannel
10.35–11.35 Rotax huoltaminen Pertti Lehtinen
11.40–12.010 Ilmailuliiton toimisto Turvallisuuspoikkeamat,
                      ilmatilat Mikke Hernetkoski
12.15–12.50 SILPI Turvallisuustoimikunta, Hannu Halonen
13.00 Päätöslounas Tallukka

Ansis

My mind is willing, but purse is weak.

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod