Joulua odotellessa - Piparkakku-lentokone (4 kuvaa)

Aloittaja Aki Kylämaa, joulukuu 14, 2005, 13:44:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aki Kylämaa

Rakentelin viime viikonloppuna piparkakku-lentokoneen. Ajattelin laittaa muutaman kuvan näytille lentokoneesta kanssailmailijoille, jos vaikka saisi muissakin ilmailijoissa kipinän ryhtyä leipuriksi.

Leipurin hommasta on tullut jo ihan tapa. Vuosi sitten tein jouluksi samanlaisen koneen. "Piirustukset" on omasta päästä. Näyttää, että koneesta tulee joka joulu eri näköinen. Ei taida minusta olla ihan leipuriksi. :)









Matti Rissanen

Jaha...mitenkä oli tuon rakennusluvan kanssa? Ja valvojahan löytyi myös? Piirustukset oli...joo. Taitaa olla nyt ihan uusi tyyppi kyseessä, niin se on kuule koekuormituksen paikka. Aika raaserin olet tehnyt kuin lyhytsiipinen on. Vai taitolentoko on tarkoitus? Onkohan EUT kuullut tästä projektista, olisikohan kannattanut ilmoittaa ennen rakentamista?


Jouni Laukkanen

Sovitaanko nyt niin, että laitat hakemuksen jälkikäteen tulemaan ja valvojaksi pistät äiteen tai jonkun muun sopivan leipomiskokemusta omaavan henkilön (saa olla myös miespuolinen). Voin luvata puoltoa EUT:n puolesta. Näihin on ollut tapana hakea myös Chaine des Rotisseurs -järjestön (eli  Paistinkääntäjien veljeskunnan) lausunto, mutta jäsenenä voinen esittää puoltoa sieltäkin. Koekuormitussuunnitelmaa ei tarvitse tässä vaiheessa esittää, kunhan makuarvio saadaa loppiaiseen mennessä.

Ja joulumieltä osoittaakseni, sovitaan, että ei tarvitse lähettää normaalisti pakollista 3-tahopiirustusta, koska kuvat selventävät koneen perusrakenteen riittävällä tarkkuudella. Ymmärtääkseni myös lentoturvahallinto on suhtautunut suopeasti tämänkaltaisii hakemuksiin.

EUT:n Gourmet-osaston vastaava,
Jouni Laukkanen

Ari Simonen

Silmiinpistävän korkea kannus(lusikka?) ratkaisu... :huh:

Markku Hiedanpää


Mikko Suokas

Lainaus käyttäjältä: Markku Hiedanpää - joulukuu 14, 2005, 22:48:48
Mistä sait ruskeaa betonia ;-))?

Ei se oo betonia se pinta, siinä on jollakin ruskealla epoksilla laminoitua lasikuitua pinnassa, ja ne betonit on siellä sisällä. Eikös ne sarjatuotantolentskaritkin pitänyt tehdä betonista ja lasikuidusta  ;D

Kone on siis edeltävistä viesteistä päätellen leivottu ilman lupaa, mutta toivottavasti koemaistaminen suoritetaan virallisen koemaisto-ohjelman mukaisesti  :D

Petri Ahonen

Kuka ny betonista!? Siinä on valurautakehikko ja päällystyksenä käytetty ruskeaa voimapaperia!!!!!! ;D
Suomessa on ollut LEKO-70, -77 niin onks tää LEKO-05,12


Viime vuosituhannella, kun olin juuri vaimoni tavannut, teki hän minulle tuommoisen kaksitason, yritin tuossa vuonna muutamana apinoida mutta onnistuin vain polttamaan kämmensyrjää sulaan sokeriin... ::) :lol:


Matti Rissanen

#7
Koneen ympärillä olevan pölyn perusteellahan tässä on aivan selkeästi yritetty käyttää uudenlaista voimanlähdettä, ja täysin uudelaista aineen olomuotoa.
Lukekaa vaikka:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2338

Selvä tapaus: SJFP,  Sugar Jet Fluid Phenomenon
Periaatteessa maailman yksinkertaisin voimanlähde! Palo...siis.. pölykammioon syötetään reaktioainetta, tässä tapauksessa siis tomusokeria, jota mätetään marmorikuulalla vasaran tavoin. Aikaansaadun suihkun energia syötetään puppugeneraattoriin, ja sitä kautta potkurin akseliin. Tässähän on selvästi haettu optimaalista potkuria tämän luokan väännöille.

Yhym, on näitä nähty mutta että Suomessa! Ja näin valmiina koneena. Ja että vielä vuosi per prototyyppi. Taitaa silti olla vielä niin salaista hommaa niin ei selvästikään olla uskallettu tehdä rakennuslupahakemusta.
Lienee pian sarjavalmistuksen paikka? Moneenkohan yksilöön tuotantotilat soveltuvat?


pimattil

Lainaus käyttäjältä: Ari Simonen - joulukuu 14, 2005, 22:38:54
Silmiinpistävän korkea kannus(lusikka?) ratkaisu... :huh:

Itseäni pisti silmään ensin myös tuo kannus, mutta sen jälkeen silmät iskivät tuohon korkeusvakaajan asetuskulmaan. Voihan se toki olla levossa olevan pendelikin, joka selittäisi suht' rajun kulman siipiin nähden.  ::)

Ja ymmärtääkseni rakennuslupaa voi hakea myöhemminkin eli jos haluaa tehdä projektiaan "salassa", niin hankkii vain valvojan joka tietää mitä on tehty, ja kun kone pitää katsastaa, niin hankkii (lähettää hakemuksen ja joulupiparit EUT:lle) luvat.
- Pirkka -

Ansis

Eipä arvaa tuollaisesta nauttiessa ottaa glögiä, ettei syyllistyisi ilmaliikennejuopumukseen ;-)
My mind is willing, but purse is weak.

Ari Simonen

Niin,tämä luvaton rakennusprojekti on suoraa jatkoa Sanginjoen touhuille...

Markku Hiedanpää

En oikein usko että näin suurta projektia olisi voitu toteuttaa ilman lupaa.
Lupa rakentamiseen, tilojen käyttöön ja suunnitelman hyväksyntä on varmasti jouduttu hakemaan ilmailuviranomaistakin vaativammalta taholta, eli samassa taloudessa asuvalta naispuoliselta henkilöltä.


Hyvää Joulua foorumin lukijoille toivottaa
Markku Hiedanpää

ps. Nauttikaa joulupöydän antimista, mutta älkää vetäkö hernettä nenään ;-)

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod