Katkos palvelimen toiminnassa 11.11.2005

Aloittaja Jouni Laukkanen, marraskuu 11, 2005, 12:43:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jouni Laukkanen

Harmillisesti palvelimen ylläpitäjän Tom Arpen kotona oli ollut sähkäkatkos. Palvelin oli noussut ylös itsestään, mutta palomuuriasetukset estivät forumille pääsyn. Toma hoiti asian kuntoon välittömästi tiedon saatuaan Jyväskylästä(!) vaimonsa Virpin avustuksella.

Tarkoitus on puuttua heti ongelmiin kun ne havaitaan, sillä n. 3000 osumaa päivässä ja hieman alle 60 rekisteröitynyttä lukijaa päivässä tarkoittavat, että keskustelu- ja tiedotuskanavana tämä on tuiki tarpeellinen. Koska tämän ylläpito perustuu pelkästään Toman (ja Virpin) harrastuneisuuteen, ei tältä voi vaatia sitä mitä kaupallisilta saiteilta vaadittaisiin. Yritys on kuitenkin kova.

Omasta puolestani kiitos taas Arpeille.

Jouni

Markku Hiedanpää


Markku Kiiski


Toma

Olkaapa hyvä!
On todella hienoa että näinkin iso katras meidän pienestä harrastelijajoukosta on eksynyt tänne  :thumbsup:

Nyt on ostetu ja asennettu UPS (Uninterrupted Power Supply) tuohon palomuuriokoneeseen joten samaista ongelmaa ei pitäisi esiintyä enään. (voin muuten suositella freeware (free BSD) palomuurisoftaa nimeltä Monowall http://www.m0n0.ch/wall/) Palomuurikone on wanha Compaq EN, joka soveltuu muuten vallan mainiosti tehtäväänsä mutta kun Compaqin insinöörit olivat unohtaneet laittaa BIOS:iin "in case of power failure, reutrn to previous state" tyylisen asetuksen.
Eli jos virta katoaa, niin se jää pois päältä tilaan. Nyt UPS pitää sen hengissä noin tunnin joka toivottavasti riittää. Harvemmin ne katkokset kestää niin pitkään... tai saa nähdä kova myrsky on tulossa...
Tätä sitä saa kun asuu "landella", puut kaatuilee lankojen yli ja korjauksissa ollaan viimeisimpien joukossa, mutta en minä sitä vaihtaisikaan ;)

Koettakaa kestää...
Terveisin
Tom Arppe

Toma

Tänään 15.11.05 oli katkos joka kesti melkein koko päivän, Tällä kertaa oli kyseessä Saunalahden keskitin joka oli tykännyt kyttyrää myrskystä. Tosin oli meilläkin sähkökatkos mutta nyt systeemi nousi ylös itsestään kun virta palasi (ja palomuuri pysyi päällä), joten UPS oli hyvä hankinta.
Terveisin
Tom Arppe

Powered by EzPortal
Powered by SMFPacks Menu Editor Mod